Презентація до уроку "Звірі восени. Підготовка звірів до зими. Побудова й записування речень, що передають зміст малюнка. Складання тексту – опису на тему «Білочка»"

Про матеріал

Презентація до уроку Тема. "Звірі восени . Підготовка звірів до зими Побудова й записування речень, що передають зміст малюнка. Складання тексту – опису на тему «Білочка»"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Добрий день!

Номер слайду 2

Спостереження синоптика

Номер слайду 3

Гра «Хто зайвий?» Шпак ластівка ведмідь зозуля Бабка метелик заєць бджола

Номер слайду 4

Звірі восени . Підготовка звірів до зими. Побудова й записування речень, що передають зміст малюнка. Складання тексту – опису на тему «Білочка».

Номер слайду 5

Завдання: згадати будову тіла звірів ; з’ясувати значення звірів для природи та життя людей ; познайомитися з різноманітністю звірів у природі ; з’ясувати їхнє пристосування до життя восени розвивати мовлення учнів формувати уміння складати і записувати речення

Номер слайду 6

Робота за пам’яткою 1.Яку будову тіла мають звірі ? 2.Яка тварина за розміром? 3.Яке забарвлення хутра має? 4.Чим найчастіше харчується? 5.Де проживає?

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Їжачок Хитрячок Накопичення запасів жиру та линяння – це осінні явища у житті звірів. Так вони готуються до зими.

Номер слайду 9

Як звірі готуються до зими

Номер слайду 10

Хто чим харчується

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Білочка Хвіст трубою, спритні ніжки Плиг із гілки на сучок. Носить білочка горішки В золотий свій сундучок. В неї очі, мов горішки, Кожушинка хутряна, Гострі вушка, наче ріжки, У дуплі живе вона. (Г. Бойко)

Номер слайду 13

Робота у зошиті - це У неї настий ,як

Номер слайду 14

з На запасає , , - гарна

Номер слайду 15

Підсумок уроку Вправа « Мікрофон » — Якою новою інформацією ви поповнили свій багаж знань?   — Що цікавого запам’ятали про звірів?   — Наведіть приклади тварин, які змінюють забарвлення хутра?   — Наведіть приклади тварин, які готують запаси кормів?   — Наведіть приклади тварин, які готуються до зимової сплячки? 

Номер слайду 16

Хочу звернутися, діти, до вас із проханням. Холодно взимку зайчатам і білці, Песику — в будці, в сараї — корівці. Мерзнуть у котика лапки і вуха, Мерзне ворона в лиху завірюху. Горю зарадити можемо — В будку Шаркові настелим соломи, Зайчикові покладемо під кущик Кілька морквинок, листочок капусти, Теплу корівці поставим водичку Птицям насиплемо крихти в годівничку. Як допоможемо дружно, малята,— Виживуть взимку птахи і звірята. (Л. Левченко)

Номер слайду 17

Ви всі молодці, добре попрацювали. Дякую за увагу, старанність і активність на уроці. А тепер відпочивайте.

ppt
Додано
23 жовтня 2018
Переглядів
1820
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку