Презентація до узагальнення теми " Ділове мовлення. Автобіографія. Резюме

Про матеріал

Узагальнення вивчення особливостей офіційно – ділового стилю на прикладі автобіографії, заяви,пояснювальної записки, ділового листа, резюме; розвивати вміння створювати текст на задану тему; через оволодіння жанром допомогти усвідомити себе як особистість, формування у випускників громадянської відповідальності.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Узагальнення вивченого про ділові папери. Автобіографія. Резюме

Номер слайду 2

Мета: узагальнення вивчення особливостей офіційно – ділового стилю на прикладі автобіографії, заяви,пояснювальної записки, ділового листа, резюме; розвивати вміння створювати текст на задану тему; через оволодіння жанром допомогти усвідомити себе як особистість, формування у випускників громадянської відповідальності.

Номер слайду 3

Пізнай самого себе і через це пізнай світ. Сократ

Номер слайду 4

Василь Розанов писав: « Взагалі, є одна книга, яку людина зобов’язана уважно прочитати, - це книга її власного життя».

Номер слайду 5

Особливості офіційно- ділового стилю. Точність, логічність, стислість;Неприватний характер;Стандартизованість, стереотипність;Регулювально- імперативний характер

Номер слайду 6

Описати власне життя можназа допомогою. АвтобіографіїЩоденника. Мемуарів

Номер слайду 7

Робота над автобіографією :- визначення мети, - стилю тексту, - мовних засобів,- структура тексту (не така регламентована, якщо це поєднання художнього та офіційно – ділового стилю). - У службовій автобіографії кожен новий блок інформації чітко регламентований, повинен мати вказівку на час і починатися з нового абзацу. - Кінцівка документа – дата і підпис.

Номер слайду 8

Резюме – це документ, у якому коротко викладаються особисті, освітні та професійні відомості про особу. Особливості резюме:1. Обсяг не більше сторінки.2. Детальний, точний,але лаконічний зміст.3. Кожне нове повідомлення пишеться з абзацу.

Номер слайду 9

Додаток №5 РЕЗЮМЕ П.І. Б.____________________________________________________________Назва посади, яку хотів би отримати претендент. ________________________________________________________Адреса: __________________________________________________________ Телефон: ___________________________________________________________ Дата народження: _________________________________________________ Громадянство: ___________________________________________________ Сімейний стан: ___________________________________________________ Освіта: Навчальний заклад __________________________________________Період навчання ________________________________________________ Диплом __________________________________________________________ Досвід роботи: ___________________________________________________ Додаткові відомості:__________________________________________________

Номер слайду 10

При складанні резюме слід пам'ятати про наступні принципи: Структурованість. Вся інформація в резюме повинна викладатися в певній послідовності і відповідати вибраній формі. Вибірковість. Обдумуючи своє резюме, перш за все визначте його мету, тобто вирішіть, яку роботу ви хочете отримати. Проаналізуйте свій професійний досвід і виберіть з нього лише те, що в точності відповідає поставленій меті. Вибірковий підхід захистить резюме від зайвої, непотрібної інформації. Об'єктивність. Описуючи свій досвід і навики, будьте реалістичні і об'єктивні. Ви маєте бути готові обґрунтувати все, що вказали в резюме. Стислість. Об'єм резюме не повинен перевищувати двох сторінок, тому інформацію необхідно викладати коротко, роблячи акцент на найбільш важливих і значимих для працедавця моментах. Конкретність. Необхідно бути конкретним у виборі формулювань. Активність. Не будьте багатослівні і уникайте пасивних форм. Підкреслюйте досягнуті результати. Позитивність. Віддавайте перевагу позитивній інформації. Акцент на досягненнях. Концентруйте увагу на Ваших досягненнях. Старайтеся не використовувати займенник «я».

Номер слайду 11

Наполеон Хілл «..у життєвих битвах не завжди перемагає сила та швидкість. Часто трапляється так,що перемагає той, хто ліпше себе представить».

Номер слайду 12

{00 A15 C55-8517-42 AA-B614-E9 B94910 E393}Сходинка №Маніпуляція. Молодих людей запрошують узяти участь у проекті, але вони не впливають на ухвалення рішення та його кінцевий результат. Сходинка №Молоді люди як декорація. Молоді люди не грають жодної вагомої ролі, окрім присутності, необхідні для участі в проекті,щоб представити молодь як групу, яка користується меншими правами. Сходинка №Символічне залучення. Між молодими людьми розподіляють ролі в межах проекту,але вони ніяк не впливають на прийняття рішень. Сходинка №Проект доручають молодим людям і повідомляють їм про його реалізацію. Проектом керують дорослі, молодих людей запрошують виконати ролі або завдання в межах проекту, і вони є обізнаними про те, який вплив вони насправді мають у проекті. Сходинка №З молодими людьми консультуються, їх інформують. Дорослі керують проектами, молоді люди висловлюють поради та пропозиції, а їх інформують про те, як такі пропозиції сприяють ухваленню остаточних рішень і досягненню мети. Сходинка №Ініціатива проекту виходить від дорослих, рішення приймаються спільно з молодими людьми.Ініціатива проекту виходить від дорослих, але молоді люди запрошуються у якості рівнозначних партнерів, щоб разом з дорослими ухвалювати рішення й розподіляти обов’язки. Сходинка №Проектом керують молоді люди. Проектами керують молоді люди,можуть запрошуватися дорослі, щоб забезпечити необхідну підтримку, але проект може бути виконаний і без їхнього втручання. Сходинка №Спільне ухвалення рішень. Проект чи ідеї пропонуються молодими людьми, яких дорослі запрошують для участі у процесі ухвалення рішення в якості партнерів.

pptx
Додав(-ла)
Осняч Світлана
Додано
12 листопада 2018
Переглядів
3123
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку