Презентація до виховної години у 7 класі з теми: Ми за життя без насильства

Про матеріал
Презентація створена до класної години, яка додана до сайту з теми: Ми за життя без насильства. Матеріал також може бути використаний до дня толерантності, проти булінгу та інше.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ми за життя без насильства

Номер слайду 2

Розглянемо проблему насилля й жорстокості, їх наслідків для учнів чи інших людей; обговоримо питання, як відрізнити конфлікт від насильства; будемо розвивати вміння попереджувати жорстоке поводження з однолітками чи іншими людьми. Усяке насильство, все похмуре і відразливе свідчить не про силу, а про її відсутність.  Ральф Уолдо Емерсон

Номер слайду 3

Життя пройде, немов вода,І відцвіте, немов вишнева гілка... В житті одна помилка - не біда,Біда, коли усе життя - помилка. Ліна Костенко

Номер слайду 4

Нормативно-правова база захисту прав дитини Загальна декларація прав людини Декларація прав дитини. Конвенція ООН про права дитини. Конституція України. Закон України "Про освіту"Закон України "Про охорону дитинства"Закон України "Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування"Закон України "Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам"Указ Президента України "Про  питання щодо забезпечення реалізації прав дітей в Україні"Наказ МОН № 1106 від 06.08.13 року "Про затвердження Плану заходів Міністерства освіти і науки щодо розвитку психологічної служби на період до 2017 року"Лист МОН від 08.07.13 року № 1/9-479 "Про діяльність психологічної служби у 2013/2014 навчальному році"Наказ МОНМСУ від 11.01.2012  №12 "Про заходи щодо забезпечення реалізації прав дітей в Україні"Лист МОНМСУ від 26.09.2012 № 1/9-683 "Щодо розподілу робочого часу у практичних психологів та соціальних педагогів"Наказ МОНУ від 1.02.2010 №59 "Про вжиття заходів щодо запобігання насильству над дітьми"Наказ МОНУ від 23.08.2006 №631 "Про вжиття вичерпних заходів, спрямованих на дотримання законодавства, щодо захисту прав неповнолітніх"Наказ МОНУ від 25.12.2006 №844 "Про вжиття додаткових заходів щодо профілактики жорстокому поводженню з дітьми"Наказ МОНУ від 01.06.2005 №330 "Щодо захисту законних прав та інтересів дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування"

Номер слайду 5

Насильство – це будь-які навмисні дії одної людини по відношенню до іншої, які порушують її конституційні права й свободи і наносять їй моральну шкоду, шкоду її фізичному чи психічному здоров’ю. Воно       може бути фізичним, психологічним і сексуальним, економічним. Види насильства: Фізичне насильство;Емоційне або психологічне насильство;Сексуальне насильство;Та ще насильством вважають те, що полягає у завданні збитків або відсутності турботи, наприклад економічне насильство.

Номер слайду 6

Конфлікт - це зіткнення протилежних інтересів і поглядів, напруження і крайнє загострення суперечностей, що може призвести до активних дій, ускладнень, боротьби, що супроводжуються складними колізіями. Конфлікт не містить перелічених вище ознак. Розвиток конфлікту може призвести до насильства, але не завжди призводить. Ознаки насильства:- умисність (з наміром досягнення бажаного результату);- спричинення шкоди;- порушення прав і свобод людини;- значна перевага сил (фізичних, психологічних, пов’язаних із вищою посадою тощо) того, хто чинить насильство.

Номер слайду 7

Насилля викинемо у сміття

Номер слайду 8

Як ми до людей, так люди до нас. Дружба і братство – дорожче багатство. У хорошій компанії розуму наберешся,а в поганій – і свій загубиш. З ким поведешся, від того й наберешся. Згода будує, а незгода руйнує.

Номер слайду 9

Від сварки до бійки – один крок.лихі – з ніг звалять. Добрі діти на ноги поставлять, а лихо сушить. Добро пушить, а Правда і в огні не горить, і Від добра добра в воді не тоне.не шукають.

Номер слайду 10

Доброта. Ніжність Любов Радість. Щастя Терпимість Ввічливість Розум Сміливість. Повага Кохання. Турбота. Порозуміння Гідність. Чесність Порядність Вихованість

Номер слайду 11

Мій улюблений світ –Без насильства. Без жорстокості, болю, зла. Тут народом складена пісня. Містить тільки хороші слова. Мій улюблений світ –Без насильства,Де немає страждання й війни,Де розквітла калина барвистаІ пісень не почуєш сумних. Мій улюблений світ – це не казка. А реально щасливе життя. Бо звільнивши наш світ без насильства. Можна сміло іти в майбуття.

pptx
Додано
31 січня 2019
Переглядів
4068
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку