Презентація до виховної години «ВІЛ/СНІД: міфи і факти»

Про матеріал
Продовжувати формувати уявлення про небезпеку ВІЛ/СНІДу, розглянути основні шляхи зараження цією хворобою та заходи щодо її профілактики; сприяти зниженню ризику інфікування ВІЛ, формуванню толерантного ставлення до людей з ВІЛ, особистісної та соціальної компетентності дітей, які вимушені жити в умовах епідемії ВІЛ/СНІД; виховувати бажання дотримуватися правил здорового способу життя та побудови між статевих відносин на основі дружби і поваги.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала і провела класний керівник Горбачова Ю.В.

Номер слайду 2

Вправа «Слово мого настрою» Напишіть у чаті слово або поставте смайлик, який би передавав ваш настрій та емоції зараз.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом і толерантності із ВІЛ-інфікованими Головна мета цього дня — звернути увагу міжнародної спільноти на проблему.

Номер слайду 5

Вірус імунодефіциту людини (ВІЛ) - вірус, що вражає імунну систему, яка відповідає за захист організму перед хворобами. Синдром набутого імунодефіциту (СНІД) – це комплекс захворювань, які виникають у людини з ВІЛ на фоні низького імунітету. Людство вперше дiзналось про небезпечну хворобу в 1981 роцi.

Номер слайду 6

Що таке ВІЛ?

Номер слайду 7

Шляхи зараження Шлях 1 (найпоширеніший): Статеві контакти (у ВІЛ-позитивної людини концентрація вірусу найбільш висока в крові, лімфі, спермі, вагінальних виділеннях та грудному молоці: при цьому в сльозах, слині, поті, сечі, блювоті, виділеннях з носа концентрація ВІЛ недостатня для інфікування). Шлях 2: Ін’єкційне вживання наркотиків (наркомани часто користуються спільними шприцами, де є залишки крові - тому ризик зараження дуже високий; в Україні 50 тисяч молодих людей з подвійним діагнозом – ВІЛ-наркоманія). ВІЛ та СНІД – міфи та реальність Шлях 3: Від інфікованої матері до дитини (зараження дитини відбувається внутрішньоутробно, при пологах, через грудне молоко). Шлях 4: При використанні нестерильних медичних інструментів, неперевіреної крові, при пересадці органів (лікарі, майстри манікюру, тату, пірсингу та інші обов’язково мають стерилізувати, або використовувати одноразовий інструмент, щоб не допустити передачу вірусу через кров - оскільки є багато людей, які не підозрюють, що хворі).

Номер слайду 8

ВІЛ та СНІД – міфи та реальність

Номер слайду 9

Україна за темпами розвитку епідемії ВІЛ-інфекції займає 2 місце в Європі та 5-е — у світі Понад 250 000 людей з ВІЛ проживає в Україні.

Номер слайду 10

Оскільки вакцини проти СНІДу не існує, єдиним способом запобігти інфекції є уникнення ситуацій, що несуть ризик зараження

Номер слайду 11

Пропоную виконати вправу https://docs.google.com/document/d/19Hv0aTYV26wh-8FfYuzppAL_BjyUi6hGwEzKNx6-0O4/edit?usp=sharing Документ складається з трьох секторів: зеленого, жовтого та червоного. Кожен колір сектора символізує різний ступінь ризику передачі ВІЛ. Зелений: ризик інфікування ВІЛ відсутній. Жовтий: середній ризик інфікування. Червоний: високий ризик інфікування ВІЛ.

Номер слайду 12

 Пропаганду засобів попередження зараження ВІЛ; Зміна способу життя людей; Зведення до мінімуму факторів ризику серед осіб, які належать до груп підвищеної небезпеки інфікування; Вивчення соціальних умов, що сприяють поширенню захворювання.

Номер слайду 13

Акція Червона стрічка — символ солідарності із ВІЛ-позитивними та хворими на СНІД. Цей символ антиСНІДівського руху створив художник Франк Мур у квітні 1991 року (він помер від СНІДу через 3 роки).

Номер слайду 14

https://jamboard.google.com/d/1LGgVf-c-wlDttJJzwz7Iagk0G7ZpEyxqQdsAOsaOaRc/edit?usp=sharing Учнів вибирають сектор зеленого кольору і голосують «Моє життя залежить від моїх обдуманих дій» або сектор червоного кольору і голосують «ВІЛ – СНІД – мені це не цікаво»

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

http://dovzhok.net/index.php?a=48 http://rescentrgo.at.ua/publ/vikhovna_godina_zhiti_v_sviti_v_jakomu_e_vil/1-1-0-16 Запобігати поширенню Сніду: [Проблема] // Уряд. кур"єр. - 2007. - 4 трав. - С. 11. Мазус О. СНІД і демографічна пустеля: [Проблема поширення захворювання] // Життя проти СНІДу. - 2007. - № 2. - С. 5. Молодь і СНІД: серйозний погляд: Бібліогр. покажч. Вид. 2-е, перероб. і доп. /Держ. б-ка України для юнацтва. - К., 2005. - 47 с. Організація впровадження заходів попередження передачі ВІЛ від матері до дитини // Життя проти СНІДу. - 2006. - № 5. - С. 5 - 7. Питання зачаття дитини для ВІЛ-позитивних пар // Життя проти СНІДу. - 2007. - № 2. - С. 11 - 13. Поширення епідемії СНІДу в Україні: Статистика // Життя проти СНІДу. - 2015- С. 2 - 3. Кущ І.С. Що треба знати про СНІД: [Загальні відомості про хворобу] //Будьмо здорові. - 2007. - № 1. - С. 10 - 11.

ppt
Додано
25 лютого
Переглядів
61
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку