6. Людина цієї професії працює в їдальні, барі ,ресторані . Його головне завдання-готувати не тільки смачну , а й здорову їжу. Він здійснює первинну кулінарну обробку сирих продуктів, готує порційні напівфабрикати, холодні закуски , різноманітні соуси, перші , другі і треті страви , а також визначає якість їжі. Він повинен мати тонке смакове відчуття, добре розвинутий окомір, вміти швидко і точно визначати розмір , форму і масу напівфабрикату.
Картка №1. Він повинен добре володіти всіма засобами офісного обладнання:комп´ютером,копіювальною технікою, факсом, автовідповідачем. Йому необхідно мати знання іноземної мови,ділового мовлення. Його робоче місце поряд з кабінетом керівника ,воно добре освітлене ,має зручні умови для прийому відвідувачів. Працює в одну зміну ,його робочий день триває 8 годин. Він займається діловодством, приймає кореспонденцію, передає після розгляду керівником документи конкретним виконавцям,стежить за строками виконання доручень,які взято на контроль. Приймає документи на підпис та особисті заяви працівників.
Картка №2. Його професія-це професія«номер два » після водія . Утримання автомобілів у належному технічному стані , безпека роботи водіїв,надійність в експлуатації-все це його робота. Чим складніша будова автомобіля, тим більш кваліфікованим має бути цей спеціаліст цієї професії. Він не повинен боятися фізичних навантажень при виконанні ремонтних робіт, бо іноді доводиться працювати у складних умовах, виконувати ремонт у важкодоступних місцях ,довгий час зберігати незручне положення тіла. Для оволодіння цією професією необхідні знання із фізики,математики,креслення.
При виборі професії потрібно:-знати якомога більше професій;-визначитися у своїх інтересах;-знати в яких навчальних закладах можна отримати ту чи іншу професію;-мати основний варіант і запасні варіанти профвибору;-бажано мати досвід професійних спроб;-оцінити свої можливості та здібності.