Презентація до виховного заняття на тему "Добро починається з тебе"

Про матеріал
Презентація до виховного заняття на тему "Добро починається з тебе". Мета: розширити уявлення дітей про моральне поняття «доброта»; формувати вміння оцінювати вчинки, диференціювати ознаки доброго і злого; розвивати зв’язне мовлення, критичне мислення, увагу, емоційну сприйнятливість, уміння творити добро; виховувати почуття чуйності, доброти, ціннісні орієнтири, схильність безкорисливо чинити добро.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Добро починається з тебе!»

Номер слайду 2

Усміхнемось всім навколо: Небу, сонцю, квітам, людям!І побачимо одразу – День для нас добрішим буде!

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Сонце. Тепло. Ласка. Турбота. Радість. Доброта. Щедрість. Повага. Милосердя. Допомога. Ласка. Любов. Турбота. Радість

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Добро – це один із найсвітліших виявів людської душі. Добро виражається у нашому ставленні до людей і до навколишнього світу. Запам’ятай, моя дитино, з юних літ На все життя, щоб знала, як прожити. Людина для добра приходить в світ Й покликана завжди добро творити.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Коли вам краще жити: коли сміються діти? А чи тоді, як всі кричать, і їм не можна ради дать. Бабусі хлопчик допоміг. Він, діти, добрий хлопчик?Тепер усі скажіть мені: у сварці жити добре? А як немає забіяк, тоді усім прекрасно? А як серця у всіх ясні, то вам погано, діти?Співає хлопчик гарно як! А вам подобається? А як обличчя всіх похмурі, злі? Вам добре? Рве і трощить все хлопчак, це теж погано, діти? Тоді іще скажіть мені: як діти б'ються, добре? Гра «ТАК» чи «НІ»

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Гра «А що нам каже народна мудрість?» 1. Не одяг красить людину, …2. Добро не лихо…3. Хто людям добра бажає…4. Життя дано…5. За добро… 6. Погано тому, …7. З добрим дружись, …а добрі діла.– ходить тихо.той і собі має.на добрі справи.добром платять.хто добра не робить нікому.а лихих - стережись.

Номер слайду 11

Василь Сухомлинський«Роби добро не тільки тоді, коли тебе бачать люди. Значно більше треба для того, щоб залишатись людиною тоді, коли тебе ніхто не бачить»«Татова порада»Прибіг щодуху син додому, до тата голосно гука:«А я провідав у лікарні свого товариша-дружка!То ж правда, тату, я чутливий і маю серце золоте?»Замисливсь тато на хвилину і так сказав йому на те:«Коли тебе в тяжку годину, людина виручить з біди,Про це добро, аж поки віку, ти, синку, пам’ятай завжди. Коли ж людині щиросердно, ти зробиш сам добро колись,Про це забудь, аж поки віку, мовчи й нікому не хвались».

Номер слайду 12

Гра «Навчаємось доброти»Робити комусь зле, якщо цього ніхто не бачить. Допомагати мамі, татові, бабусі, дідусеві. Берегти рідну природу та охороняти її. Шанувати працю інших людей. Галасувати, коли хтось відпочиває. Бути вихованою, стриманою людиною. Обманювати, сваритися, хвалитися. Насміхатися з чужого горя. Не слухати батьків. Ображати інших. Красти чужі речі. Захищати слабшого. Допомагати друзям у біді. Вчитися від інших лише хорошого. Завдавши комусь неприємності, попросити вибачення.

Номер слайду 13

Фізкультхвилинка

Номер слайду 14

Інтерактивна вправа «Знайди відповідність» Що повинна вміти робити добра людина? 1 пробачити А добре слово 2 допомогти Б знедолена людина 3 сказати В навчання 4 утішити Г образа 5 пожертвувати Д радість

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Стався до людей так, як хочеш щоб вони ставилися до тебе. Поважай інших. Допомагай слабким, маленьким, старим, хворим. Не будь жадібним. Вибачай іншим їх помилки. Умій вибачатись. Ніколи не заздри. Будь добрим з іншими. Будь ввічливим. Даруй оточуючим привітні слова. Піклуйся про братів наших менших. Твори добро та будь завжди привітна. Дитино! Ти приходиш для добра. Любов у серденьку хай сонцем квітне. Збагнути це тобі уже пора.

Номер слайду 17

Сказав мудрець:- Живи, добро звершай!Та нагород за це не вимагай…Хай оживає iстина стара: Людина починається з добра.

Середня оцінка розробки
Структурованість
3.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Губенко Яна Сергіївна
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    3.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Виховна робота
НУШ
Додано
14 липня 2022
Переглядів
8494
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку