Презентація до заняття гуртка «Іграшка-сувенір». «Сова (пугач) – птиця мороку і смерті, уособлення розуму й мудрості»

Про матеріал
Навчити дітей практично виготовляти сову з фетру, яка може стати не тільки диванною подушкою, але й іграшкою, кухонною прихваткою, кумедною підвіскою на шкільний рюкзачок, а зовсім мініатюрна - підвіскою побілки; Повторити правила безпечної роботи з ножицями і клеєм, прийоми роботи з ножицями. Розвивати уяву, фантазію учнів, творчі здібності та естетичний смак, вміння робити висновки, аналізувати почутий і прочитаний матеріал . Виховувати дбайливе ставлення до птахів, товариськість, акуратність.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Сова (пугач) – птиця мороку і смерті, уособлення розуму й мудрості (теоретичне заняття)

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Що воно за дивна птиця –світла денного боїться. Дзьоб гачком, великі очі,І не спиться їй щоночі. Ху-ху-ху! –кричить, співа. Відгадали ? Це…

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Із давніх-давен у лісах, степах, пустелях, у горах та на рівнинах люди зустрічали дивовижного птаха. Завдовжки тіло пугача (сови) – 62-72 см, розмах крил – до 180 см. Райдужна оболонка ока пугача жовтогарячого кольору, а на голові є «вуха» з подовжених пір’їн.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Уночі гуляє, а в день спочиває,має круглі очі, бачить серед ночі.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Виявляється, сови можуть повертати голову на 135 градусів у всіх напрямках, тобто на 270 градусів навколо вертикальної осі! Завдяки наявності спеціальних додаткових м'язів і хребців кістки сови можуть рухатися вільно і незалежно один від одного.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Сова й пугач являють собою універсальний талісман

Номер слайду 14

У Древній Греції сова була символом богині Афіни, дочки Зевса, що вважалася уособленням розуму й мудрості.

Номер слайду 15

У багатьох народів «старий і мудрий пугач» символізував все, що пов'язане з пізнанням, і мав позитивне значення. У Вавилоні амулети у формі сови носили породіллі; австралійські аборигени вірили, що кажан персоніфікує душу чоловіка, а сова - жінки, і вважали сову священним птахом.

Номер слайду 16

Фігура «старого пугача» підкреслює якості, що забезпечили його виживання протягом мільйонів років. Пугач або сова - символ накопичених знань і мудрості. Їхня здатність спопеляти поглядом і бачити істину і є мудрість. Талісмани у формі сови й пугача допоможуть тим, кому мають бути інтелектуальні випробування.

Номер слайду 17

Як позитивне, так і негативне сприйняття пов'язане з зовнішністю і особливостями поведінки сови: переважно нічний спосіб життя, здатність бачити в темряві, кругле «людське » обличчя, проникливий «мудрий» погляд очей, що світяться в темряві, безшумний політ і моторошні нічні крики

Номер слайду 18

У багатьох народів «старий і мудрий пугач» символізував все, що пов'язане з пізнанням, і мав позитивне значення.

Номер слайду 19

А чи знаєте Ви чим корисні сови ?Сови люблять поїсти. За добу сова з'їдає 20-24 дрібних гризунів. За одне літо – близько тисячі полівок і мишей. Таким чином одна сова зберігає нам з вами тонну добірного зерна.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Тема: Виготовлення м’якої іграшки «Сова» (Практичне заняття)

Номер слайду 22

Номер слайду 23

pptx
Додано
22 квітня 2022
Переглядів
765
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку