Презентація. "Історія створення листівки"

Про матеріал
Дана презентація містить цікаві дані про виникнення першої листівки. А ще фото фантастичних старовинних листівок з різних країн з описом їх використання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

"Історія створення листівки"

Номер слайду 2

Історія виникнення листівки В Одних джерелах стверджують, що перша листівка з'явилася в туманному Альбіоні в 1794 році. Якийсь художник Добсон відправив своєму другові поздоровлення зі святом, на якому намалював зі зворотної сторони картинку із зображенням сімейства навколо ялинки. Другові це сподобалося, і на наступний рік новоявлені листівки розлетілися вже по всіх знайомих спритного художника.

Номер слайду 3

Звичайно, незабаром ідею підхопили підприємці, що пустилися малювати вітальні картки на продаж.

Номер слайду 4

В інших згадають, що перша листівка була різдвяною і її автором став сер Генрі Коул. На ній була зображена щаслива сім'я, яка сидить за святково накритим столом, а картинку доповнюв підпис: «Веселого Різдва і щасливого Нового року!». І саме вона відкрила шлях типографського виготовлення листівок.

Номер слайду 5

Пізніше їх славу привласнили шотландці, яким не давало спокою першість англійців.

Номер слайду 6

А китайці так і залишаться при своїй думці: листівки походять від візиток, які залишали гості біля входу в будинок, якщо у господаря не було часу зустріти всіх особисто. У ті часи ще не було секретарів ...

Номер слайду 7

Хто правий, не зовсім ясно, але зрозуміло, що перша поштівка з’явилася як привітання до Нового Року. З 1870-х років вони стають популярними у Франції та Німеччині, Англії, Швейцарії, Російській імперії. Взагалі, у XIX столітті кількість листівок досягає десятків мільйонів.

Номер слайду 8

Франція

Номер слайду 9

Англія

Номер слайду 10

Італія

Номер слайду 11

Німеччина

Номер слайду 12

Україна У 1898 році в Російській імперії були випущені перші різдвяні листівки за малюнками відомих митців, в тому числі К. Маковського та І. Рєпіна, який запропонував свою акварель «Запорожець». Саме цю листівку вважають першою українською різдвяною листівкою. Наприкінці ХІХ сторіччя в Україні також з’явилися різдвяні листівки з найрізноманітнішими сюжетами. Це були різдвяні атрибути, портрети відомих осіб, діти, колядники, тварини, янголята, яскраві прикраси, народні орнаменти, сцени Різдва і, звичайно, святий Миколай.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Що ж стосується свого призначення, можна було зустріти не тільки вітальні, а й рекламні, ділові листівки. Рекламні картки з елементами фірмового стилю виробника поміщалися в коробочку з солодощами або парфумом. Ці листівки служили одночасно і візитками для фабрикантів, і рекламними міні-буклетами, які ще тривалий час нагадували покупцеві про «хвилини радості», спонукаючи його знову і знову до покупки.

Номер слайду 15

Пройшло практично півтора століття, і за цей час листівка пережила чимало змін. Спочатку був встановлений єдиний міжнародний розмір листівки - 90 * 140 мм. У 1925 році ввели новий стандарт - 105 * 148 мм. Зараз використовується як цей, так і інші формати. Найменші листівки можуть досягати розмірів 40 * 60 мм, а найбільші - формату А2 . Найбільш популярним став формат «євро» (110 * 220 мм).

Номер слайду 16

Також за ці роки змінився і матеріал, з якого вони виготовляються. Зараз це не тільки картон. Все частіше використовують дизайнерські матеріали: тонований і тиснений папір, калька, фольга.

Номер слайду 17

Сьогодні ми спробуємо створити свою єдину та неповторну вітальну листівку.

Номер слайду 18

Вимоги Листівка повинна відповідати таким вимогам: Технологічні вимоги. Листівка має бути легкою у виготовленні,складатися з легкодоступних матеріалів та бути якісно виготовленою. Естетичні вимоги. Листівка повинна бути оригінальною та мати естетично-привабливий вигляд. Економічні вимоги. Витрати на виготовлення листівки повинні бути незначні. Слід використовувати недорогі матеріали, а тому листівка має бути легкою у виготовленні.

Номер слайду 19

Зразки Аплікація

Номер слайду 20

Аплікація

Номер слайду 21

Аплікація

Номер слайду 22

Аплікація

Номер слайду 23

Аплікація з елементами техніки квілінг

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Даалі Людмила Вячеславівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
22 квітня 2022
Переглядів
4063
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку