Презентація до заняття "Відчуй ситуацію на дотик"

Про матеріал

Презентація включає в себе короткий зміст заняття, вправи та їх пояснення, інформаційні повідомлення, теорію, підготовку до тактильних відчуттів, висновки та рекомендації.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Заняття для учнів 5-х класів на основі тактильних відчуттів з елементами тренінгу на тему: ВІДЧУЙ СИТУАЦІЮ НА ДОТИК

Номер слайду 2

Вправа «Знайомство». Мета: знайомство, самопрезентація.- Доброго дня! Я рада нашій з вами зустрічі. Для того, щоб краще познайомитися, я пропоную вам доповнити такі речення: «Мене звуть… я передаю тобі цей промінчик сонця, щоб ти був радісний…

Номер слайду 3

Заняття для учнів 5-х класів на основі тактильних відчуттів з елементами тренінгу на тему: ВІДЧУЙ СИТУАЦІЮ НА ДОТИК

Номер слайду 4

Мета: створити ситуацію, за якої школярі здобудуть справжній досвід, спираючись на свої тактильні відчуття; наживо відчути проблеми у спілкуванні та особистий дискомфорт за конфліктних ситуацій між однокласниками; сформулювати з власного досвіду тези, що стали б правилами при спілкуванні з однокласниками. Вид: заняття основане на тактильних відчуттях з елементами тренінгу. Завдання:працювати творчо, активно;продукувати нові ідеї;вдосконалювати свої особисті якості.

Номер слайду 5

Очікування «Долонько терапія»

Номер слайду 6

Відчуття - це пізнавальний психічний процес відображення в мозку окремих властивостей предметів і явищ оточуючого світу, які в даний момент діють на органи чуття людини.Інформаційне повідомлення

Номер слайду 7

Вправа з серветкою. Коментування: результати дій у кожного свій, хоч матеріал і дії були однакові. Чи можна стверджувати, що хтось виконав завдання з помилкою? Ні. Тоді чому результати різні? Бо ми різні, кожен з нас індивідуально сприймає інформацію, розуміє і діє. Саме тому нам цікаво разом. Кожен з нас – особистість.

Номер слайду 8

За допомогою зору ми За допомогою слуху ми За допомогою нюху ми Підготовка до тактильних вправ

Номер слайду 9

Тактильні відчуття Тактильні відчуття – це відчуття доторку і тиску. У взаємодії людини з навколишнім середовищем вони відіграють велику роль, оскільки сигналізують про присутність того чи іншого подразника, який стикається з поверхнею тіла. Дотикові (тактильні) відчуття виникають внаслідок дії механічних подразників на поверхню шкіри. Вони належать до групи шкірних відчуттів.

Номер слайду 10

Виконання тактильних вправ і виведення правил. Тонкість символізує крихкість, а колір ціну і важливість взаємин. Висновок: якщо стосунки ненапружені, кожен почуває себе комфортно, вільно, може рухатись невимушено. Кожен однаковою мірою заслуговує уваги і розуміння;Не вимагай для себе більшого за рахунок інших. Нитка ріже, відчуття неприємні, болісніВисновок: такі стосунки створюють дискомфорт для кожного члена колективу.

Номер слайду 11

Якщо перенести ситуацію на стосунки, місце розриву – це конфлікт. Висновок: конфлікт розділяє колектив на групи і позбавляє можливості повноцінно спілкуватись і контактувати. Протягнути руку, зробити крок назустріч. Сам роби крок назустріч і дай можливість зробити його іншому. Висновок: для залагодження конфлікту потрібне бажання обох сторін.

Номер слайду 12

Зв’язану нитку просовують по колу, проводячи по ній рукою. Неприємні спогади про вчинки, випадки. Висновок: кожен вчинок особи залишається в пам'яті інших. Уникай необдуманих вчинків, вони залишають по собі неприємні спогади. Висновок: конфлікти обмежують можливості колективу і не дають можливості вільно розвиватися кожній особистості.

Номер слайду 13

Вправа “Вузликова лялька”Мета:розвивати тактильні відчуття, увагу, уяву, мислення.

Номер слайду 14

Релаксаційна вправа «Водоспад»

Номер слайду 15

Справдження очікувань «Долонько терапія»

Номер слайду 16

Дякую за увагу. Підбиття підсумків (метод незакінчених речень)- Я зможу… – Я зрозуміла… – Я навчився…

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
9 жовтня 2018
Переглядів
1569
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку