Презентація до заняття з дітьми початкових класів "Доброта"

Про матеріал
Матеріал підходить для роботи з дітьми початкових, для роботи з дітьми з ООП під час групової чи індивідуальної роботи, онлайн чи офлайн заняття. З метою розвитку доброти.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала Рибчинська С. С. Практичний психолог2023 ДОБРОТА

Номер слайду 2

Вправа «Мій настрій сьогодні»Червоний колір – веселий, радісний, активний настрій. Жовтий колір – світлий, приємний настрій. Зелений колір – сумний настрій, коли хочеться помовчати, поміркувати, помріяти. Блакитний колір – сум, тривога, незадоволення, коли хочеться плакати, або ти погано почуваєшся.

Номер слайду 3

Вправа «Дерево Ввічливості» Давайте виростимо «Дерево Ввічливості». Називайте слова та вирази ввічливого звертання, а я буду малювати окремі листочки на кожній з гілок.- - - - - - - - - - -

Номер слайду 4

Вправа «Дерево Ввічливості» Давайте виростимо «Дерево Ввічливості». Називайте слова та вирази ввічливого звертання, а я буду малювати окремі листочки на кожній з гілок.- Добрий ранок/день/вечір- Дякую- Пробачте, будь-ласка (- Вибачаю)- До побачення - Добраніч- Смачного- - - - -

Номер слайду 5

Гра «Квітка побажань» Подивіться на цю квітку. Ви подумки будете передавати цю квітку один одному і даруватимете своїм друзям гарні слова та найкращі побажання. Рефлексія. Чи було вам приємно чути про себе гарні слова?

Номер слайду 6

«Казка про Країну Теплого Пуху» Багато років тому була на білому світі Країна Теплого Пуху. У цій країні всі жителі були завжди веселі і щасливі. У кожного з них була маленька торбинка з пухом. Коли їм ставало сумно, вони діставали трохи пуху, який відразу зігрівав їх, і їм ставало на серці тепло, приємно, весело і легко. Жителі країни Пуху завжди ділилися ним один з одним, ніби дарували теплі, ніжні, лагідні слова. У всіх був хороший настрій і добрі усміхнені обличчя, тому що пух передавався із рук в руки, від одного до іншого, ніби ходив по колу і робив усіх щасливими. Але одного разу трапилося лихо. Зла, недобра Колючка, пролітаючи над Країною Теплого Пуху, задумала посварити її жителів і розбити їхні добрі почуття. Вона стала нашіптувати всім на вухо, що пуху залишилося мало, і що скоро він зовсім закінчиться, якщо вони будуть роздавати його всім підряд. Жителі злякалися і не стали давати пух один одному. Він перестав ходити по колу, всі стали його ховати і берегли тільки для себе. Люди перестали довіряти одне одному, а їхні добрі і усміхнені обличчя стали похмурими і сумними. Замість летючого Теплого Пуху по всій країні виросли холодні колючки. Всі стали пити ліки і одягати багато теплого одягу, але і це їм не допомагало. Та, на щастя, пролітала над країною добра Лагідниця – так її звали за добре, лагідне серце. Вона помітила, що всі жителі країни захворіли, та й саму Країну Теплого Пуху назвати так уже було важко. І вирішила Лагідниця допомогти. У неї у торбинці було зовсім трішки Теплого Пуху, але вона стала роздавати його всім, хто їй зустрічався. І тоді жителі теж стали ділитися ним з усіма. Пух знову став ходити по колу, а всі люди стали веселими і щасливими. Так Лагідниця допомогла зрозуміти жителям Країни Теплого Пуху, що скільки ти віддаєш іншим, стільки і до тебе повертається від них.

Номер слайду 7

Обговорення - Чи існує у світі Теплий Пух насправді? - Що таке Теплий Пух? - На що він схожий у нашому житті?

Номер слайду 8

Етюд-вправа «Видихаємо із себе злість»(релаксація) «Давайте видихнемо злість із себе. Я навіть відчиню їй двері і вікна і нехай вона йде геть назавжди. Заплющте очі. Зробіть сильний видих і подуйте на Колючку»

Номер слайду 9

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Інкл
Додано
12 вересня 2023
Переглядів
540
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку