Презентація "Добро і милосердя в нас і поруч з нами"

Про матеріал

Добрий день, дорогі діти! Сьогодні у нас урок доброти і милосердя!

Давайте розкриємо велику таємницю природи добра.

Сьогодні ми говоримо про Добро і Милосердя. Повернемося до нашої квітки: у кожному пелюстку напишіть риси доброї людини.

Хотілося б , щоб після цього уроку кожен з вас осмислив свою життєву позицію, став добрішим, кращим, досконалішим и живо по цим правилам:

Золоті правила:

1.Ставитися до інших так, як ви б хотіли, щоб ставилися до вас.

2.Поважати інших, особливо старших і слабших від себе.

3.Не знущатися, не сміятися над каліками.

4.Не проходити байдуже мимо людської біди, горя, розпачу.

5.Вміти не тільки поспівчувати у горі, а й порадіти чужому успіху.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

“Урок доброти”

Номер слайду 2

Урок підготувала Вчитель української мови ПродоусЛариса Володимирівна

Номер слайду 3

МЕТА: формувати первинну уяву про серце не лише як орган тіла, а й про Храм, в якім живуть людські почуття; ознайомити дітей з поняттями “гарячого та холодного” серця; виховувати вміння прислухатися до “голосу” свого Серця; вчитися берегти своє серце і серце оточуючих людей; сіяти в душах дітей прагнення до світла, мудрості , любові; формувати гармонійну особистість в кожній дитині.

Номер слайду 4

Девіз уроку: “Творити добро – найвища мета нашого життя.”

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Добро *Усе позитивне в житті людей, що відповідає їхнім інтересам, бажанням, мріям. *Добра, корисна справа, дія, вчинок. Зло *Що-небудь погане, недобре. *Нещастя, лихо, горе. *Почуття роздратування, гніву, досади, розлюченості. Милосердя – щиросердність, співчуття,готовність робити добро всякому, любов на ділі, здатність відгукнутися на чужий біль. Людям милосердним притаманне співчуття по відношенню до сироти, інваліда, тяжко хворої людини, людини похилого віку, людини, що потрапила в біду.

Номер слайду 7

А Т Я Щ С “ Не шукайте щастя, а даруйте його іншим – і тоді воно саме прийде до Вас! ”

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Творча робота в парах. Перед вами конверти, в яких ви знайдете слова. Складіть із них прислів’я про добро. Пояснити зміст скарбниці народної творчості: Добро не пропадає, а зло умирає. Не все добре, що солодке. Добрий чоловік у сусідів дім від вогню збереже. Не сподівайся за добро дяки. Злий сам себе б’є.

Номер слайду 10

“Люди! Спішіть робити добро! Духовне добро. Воно встократ дорожче матеріального... адже воно зігріває душу теплом...” “ФІЛОСОФІЯ(з грец.) – ЛЮБОВ ДО МУДРОСТІ.” О.А. Захаренко

Номер слайду 11

“Педагогові потрібно вчитися дарувати дітям радість пізнання, самому сміятися і радіти на своїх уроках разом з дітьми.” Ш.Амонашвілі

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Є п’ять принципів відповідальності: Я несу відповідальність за все, що роблю. Я несу відповідальність за своє навчання. Я несу відповідальність за своє шанобливе ставлення до людей, до батьків. Я несу відповідальність за своє місто, країну і цілий світ. Я несу відповідальність за дбайливе ставлення до довкілля та збереження його для наступних поколінь.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Запам’ятайте «ЗОЛОТІ» ПРАВИЛА ДОБРОТИ і МИЛОСЕРДЯ: 1.Ставитися до інших так, як Ви б хотіли, щоб ставилися до Вас. 2.Поважати інших, особливо старших і слабших від себе. 3.Слухати маму, тата, бабусю. 4.Не сміятися над каліками. 5.Любити і берегти природу, тварин. 6.Не проходити байдуже мимо людської біди, горя, розпачу. 7.Не залишати тварин у біді. 8.Любити природу і все живе. Бережливо ставитися до краси. 9.Уміти не тільки поспівчувати у горі, а й порадіти чужому успіху.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Серце-сонце Крижане серце Тепло Зло Посмішка Жадібність Любов Грубість Добро Заздрість Радість Неправда СЮРПРИЗ ВЧИТЕЛЯ

Номер слайду 18

Серце – не камінь. Від усього серця. Сердечна радість. Серце болить. Серце кровґю обливається. Серце радіє. Зберегти в серці. МУДРІСТЬ ПРО СЕРЦЕ:

Номер слайду 19

Є у радості подружка у вигляді напівкружка, На лиці вона живе, та, бува кудись піде. Потім знову повернеться. Сум і зло її бояться! РОБОТА В ПАРАХ: “На добро відповідай добром, а на зло – по совісті!”

Номер слайду 20

Життя - це можливість. Скористайся нею! Життя - це краса. Захопися нею! Життя - це мрія. Здійсни її! Життя - це виклик. Прийми його! Життя - це обов'язок твій насущний. Виконай його! Життя - це багатство. Не розтринькай його! Життя - це надбання. Борони його! Життя - це любов. Насолодися нею сповна! Життя - це таємниця. Пізнай її! Життя - це вмістилище лиха. Здолай усе! Життя - це пісня. Доспівай її до кінця! Життя - це боротьба. Стань борцем! Життя - це удача. Шукай цю мить! Життя таке чудове - не змарнуй його! Це твоє життя. Виборюй його!   ПОРАДИ МАТЕРІ ТЕРЕЗИ:

Номер слайду 21

щастя любов добро радість ПТАХ ЩАСТЯ

Номер слайду 22

Розгадай кросворд. Вибери потрібні риси характеру: Скромний, гордий, людяний, вимогливий, веселий, сміливий, працьовитий, добрий, лінивий, вдячний, бездушний, чесний, брехливий, лагідний, злий, щедрий, ледачий

Номер слайду 23

2. Зафарбуй позитивні риси характеру людини зеленим кольором, негативні — червоним. Яка людина ти? Чесно напиши.

Номер слайду 24

Номер слайду 25

3. Встав пропущені слова у висловлювання. Я не підводжу рідних і_______, завжди___________ і слова. Якщо мимоволі завдаю комусь прикрощів,__________________ прошу_____________________ Не хвалю сам ______________ Вважаю, що радувати ________________ - приємно.

Номер слайду 26

Номер слайду 27

4. Продовж з'єднувати слова стрілочками — і отримаєш прислів'я. Поясни, як ти його розумієш.

Номер слайду 28

Шлють промінчики вітання Й найщиіші побажання! Все найкраще, що в серцях, Сяє хай на промінцях!

Номер слайду 29

Сьогодні ми говорили про Добро і Милосердя. Повернемося до нашої квітки: у кожному пелюстку напишіть риси доброї людини. Хотілося б , щоб після цього уроку кожен з вас осмислив свою життєву позицію, став добрішим, кращим, досконалішим и живо по цим правилам:

Номер слайду 30

Золоті правила: Ставитися до інших так, як ви б хотіли, щоб ставилися до вас. Поважати інших, особливо старших і слабших від себе. Не знущатися, не сміятися над каліками. Не проходити байдуже мимо людської біди, горя, розпачу. Вміти не тільки поспівчувати у горі, а й порадіти чужому успіху.

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Хай множаться зерна добра в Ваших душах. Дякую за увагу!!!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Неверова Валентина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
25 квітня 2018
Переглядів
8622
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку