Презентація "ДОБРОТА- ЦЕ ЧАСТИНА НАС"

Про матеріал

розвивати вміння розрізняти добре й погане; навички колективної роботи. • виховувати в учнів ціннісні орієнтири; здатність формулюватиморальні судження; цікавість до гри. ;виховувати почуття порядності, милосердя, терпимості у ставленні до близьких і чужих людей; привертати до першооснов Добра та Любові; вчити протидіяти злу; розвивати ідею самопізнання, дружнього ставлення, толерантних стосунків

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Доброта-це частина нас

Номер слайду 2

Посміхніться всім довкола,побажайте всім добра Доброго ранку! Доброго дня! Посміхніться всім довкола, побажайте всім добра! Доброго ранку! Доброго дня! Доброго здоров*я! Здрастуйте!

Номер слайду 3

Доброго ранку, трави росисті Доброго ранку ,квітам барвистим Доброго ранку сонечку ясному Людям усім і усьому прекрасному Я всміхаюсь сонечку: – Здрастуй, золоте! Я всміхаюсь квітоньці: – Хай вона цвіте! Я всміхаюсь дощику: – Лийся, мов з відра! Друзям усміхаюся Зичу їм добра!

Номер слайду 4

Доброта – це частина нас Сьогодні ми поговоримо про ДОБРОТУ: Що таке ДОБРОТА?

Номер слайду 5

Легенда «Все в твоїх руках»

Номер слайду 6

Добрі справи прикрашають людину Добрим бути просто чи непросто? Не залежить доброта від зросту, Не залежить доброта від віку. Доброта з роками не старіє Доброта, як сонце, гріє. .

Номер слайду 7

Вправа “Мікрофон” Як ви розумієте вислів «Добро роби, Добре й буде » ?

Номер слайду 8

Абетка гарних слів: доброчесний душевний добропорядний добрий доброзичливий дорогий Дружній Добродушний Добронравний

Номер слайду 9

Завдання: мама Хмаринка і дівчата Краплинки під музику танцюють. Коли мелодія зупиняється, мама Хмаринка доторкається до Краплинки , яка розповідає про свою добру справу. Краплинка – це весела частинка чистого літнього дощу. Там, де з’являється Краплинка, розпускаються квіти, листочки і трави. Вона приносить веселощі та дружбу у будинок Гра «Добрий дощик»

Номер слайду 10

Мама Мама – ласкава, добра, ніжна, турботлива,завжди прийде на допомогу, сама доброта. Біля матері добре, а на сонечку тепло « Не шукай красоти, а шукай доброти»

Номер слайду 11

Заповіді доброти Матері Терези Бути добрим – це забути про себе самого, щоб думати за інших. Бути добрим – це пробачати, пам’ятаючи, що слабкість людська є сильніша від злості. Бути добрим – це мати милосердя для слабкості інших людей і пам’ятати, що ми не є кращими від інших. Бути добрим – це закрити очі на прояви невдячності. Бути добрим – це давати навіть тоді, коли нічого не отримуємо, посміхаючись до тих, які нас не розуміють, навіть недооцінюючи нашої доброти. . Бути добрим – це приглушити біль власного серця і посміхатися завжди. Бути добрим – це погодитися на те , що чим більше будемо давати, тим більше від нас будуть очікувати. Бути добрим – це згодитися на те, що не затримуємо нічого для себе, за винятком радості, яка випливає з чистого сумління. Бути добрим – це визнати у великій простоті, що правдиво добрим є тільки БОГ.

Номер слайду 12

Інсценівка байки Діалог Сонця і Блискавки *

Номер слайду 13

Народна мудрість Вправа”Знайди кінцівку” Хто людям добра бажає, робиш зло – зла і сподівайся. Роби добро – не кайся, як сонечко в небі. Все добре пам'ятай, той і собі має. Добре серце, та нагород за це не вимагай. Живи, добро звершай, а зла уникай.

Номер слайду 14

Прислів”я, приказки про добро Будеш робити добро-щасливим будеш. За добро добром платять. Добре діло роби сміло. Перший крок до добра - не роби зла.

Номер слайду 15

ФІЗКУЛЬТХВИЛИНКА Гра “Так чи ні” 1.Захищати слабшого. 2. Насміхатися з чужого горя. 3. Допомагати тим, хто цього потребує. 4. Ділитися тим, що в тебе є. 5. Ображати інших. 6. Робити якусь справу не за похвалу. 7.Шанувати працю інших. 8. Бережно відноситися до оточуючого середовища.

Номер слайду 16

Хвилинка фантазії Якщо б до вас прийшов чарівник, що б ви попросили у нього: гарну зовнішність,краси вий одяг, подарунки, чуйне серце чи ще щось?

Номер слайду 17

В країні казок У кожній казці завжди добро перемагає зло, здійснюються бажання. Назвати назви казок про перемогу добра над злом.

Номер слайду 18

Правила доброти 1.Допомагайте тим, хто має у цьому потребу. Не будьте жадібними. Жалійте інших. Вибачайте помилки інших. Бережіть рідні краєвиди, охороняйте їх. Шануйте і поважайте працю інших Поважайте старших Любіть і поважайте своїх батьків

Номер слайду 19

Творче завдання “Квітка доброти“ (Намалювати квітку з тією кількістю пелюсточок, скільки добрих справ ви зробили) А А Т М О С Ф Е Р У \ Р А Д і С Т Ь У С М І Ш К У Ж И Т Т Є В И Й Б А Ж А Н Н Я Н Д Т О Р Б О Д О С В І Д добра

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Творіть добро і скрізь, де б ви не були, пам’ятайте про те , що ми всі - люди!!! Творіть добро і скрізь, де б ви не були, пам’ятайте про те , що ми всі - люди!!! Творіть добро і скрізь, де б ви не були, пам’ятайте про те , що ми всі - люди!!!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Уколова Тетяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. грабовецька ірина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Обуховська Валентина Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Островська Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
ppt
Додано
22 лютого 2018
Переглядів
28716
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку