Презентація на тему "Хіпі"

Про матеріал

Пропоную до Вашої уваги презентацію на тему "Хіпі". Даний матеріал стане в пригоді на уроках присвячених сучасним молодіжним течіям. Рекомендую для уроків у 9-11 класах.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хіпі

Номер слайду 2

Хіпі — молодіжна філософія і субкультура, популярна у США 1960-х і 70-х роках, яка виражала протест проти загальноприйнятої основи моралі й прагнення повернутися до природної чистоти через пропаганду вільного кохання і пацифізму (головний їх протест направили проти В'єтнамської війни). 

Номер слайду 3

Все почалося з економічного підйому в США. Діти з багатих сімей, маючи можливість не працювати, отримали несподівану свободу. Вони подорожували по країні, займалися музикою, живописом, змінюючи при цьому всі життєві стереотипи.

Номер слайду 4

Дуже хочеться розповісти про одну традицію, яка з'явилася у хіпі в 1972 році. Назва цієї традиції «Rainbow Gathering» – «Збори Райдуги». В одному зі штатів США близько тисячі молодих людей піднялися на гору і, взявшись за руки, простояли в тиші цілу годину. Мовчанням і медитацією хіпі хотіли добитися, того щоб на землі був мир. Після цієї акції хіпі стали з'являтися по всьому світу, проповідуючи ідею: «Життя без насильства і в єдності з Матір'ю-Землею».

Номер слайду 5

Головним новаторством хіпі у мистецтві стало внесення у творчість елементу спонтанності. І весь цей рух відбувався під гаслом, взятим з пісні Beatles «All You Need Is Love» (у перекладі з англ. –  все, що тобі потрібно – це любов). Тема любові до всіх і до всього є настільки наскрізною для хіпі, що навіть немає сенсу зупинятися на ній.

Номер слайду 6

Хіппі виступали проти війни у В’єтнамі, пропагували вільне кохання. Ключовим гаслом було Love, Peace, Freedom («мир, любов, свобода»). Антивоєнні слова Make love not war («займайтеся коханням, а не війною») з пісні Джона Леннона стали крилатими.

Номер слайду 7

Музика допомагала їм висловлювати емоції і любов. «Діти сонця» слухали рок, хард-рок, рок-енд-блюз у стилі таких груп, як «The Beatles» та «The Doors». Іконами руху хіпі були Джиммі Хендрікс, Дженіс Джоплін, група «Jefferson Airplaine» та інші.

Номер слайду 8

Джон Леннон одного разу навіть сказав про The Beatles: «Ми тепер більш популярні, ніж Ісус; І я не знаю, що йде першим рок-н-рол чи християнство.» Справді кожен хіпі всім серцем відчував їх прекрасні пісні: «She Loves You» , «Yesterday», «Lucy in the Sky with Diamonds». Вони стали гімнами, які проникали кожному в саме серце і хоча б маленькими кроками наближали їх до ідеалу загальної любові.

Номер слайду 9

Як і у багатьох молодіжних течіях у хіпі є своя символіка – це «пацифік» (лапка голуба в колі). «Пацифик» символізує ідеологію пацифізму. Але в даний час цей символ настільки розрекламований, що можна зустріти його у вигляді всіляких нашивок не тільки у представників хіпі, а й у звичайних людей.

Номер слайду 10

На руках – «фенечки», тобто саморобні браслети або намиста, найчастіше з бісеру, дерева або шкіри. Даний елемент атрибутики хіпі вийшов за субкультурні рамки, розповсюдившись серед молоді: «фенечками» можуть прикрашати руки і школярки, і викладачки вузу. Від «класичних» хіпі сучасних відрізняють такі атрибути, як рюкзак і три-чотири кільця   у вухах, рідше в носі (пірсинг).  

Номер слайду 11

Що носили хіпі?Стиль хіппі був не лише викликом суспільству, всі його атрибути мали смислове навантаження. Довге волосся і бороди символізували зв’язок з природою та прагнення культури до фемінізації. Дешевий, часто зшитий власноруч, одяг уособлював байдужість хіпі до матеріальних цінностей, а яскраві кольори говорили про дитяче і безпосереднє сприйняття світу.

Номер слайду 12

Етнічні та релігійні прикраси, теж зроблені вручну, позначали синтез релігій і культур Землі. Ну а знамениті брюки-кльош були символом свободи. 

Номер слайду 13

Нездійсненне завдання – зустріти хіпі з коротким волоссям. Довге волосся, розчесане на проділ і охоплене тонкою пов'язкою, є найпоширенішою зачіскою. Чоловіки найчастіше відрощують бороду. Це ближче до природи і надає деяку схожість з Ісусом Христом.

Номер слайду 14

Хіпі вживали наркотики (переважно марихуану, гашиш і ЛСД)

Номер слайду 15

Хіпі жили, в комунах. Найвідоміша нині комуна — Вільне місто Християнія (Данія).

Номер слайду 16

Оскільки хіпі часто вплітали квіти в волосся, роздавали квіти перехожим, вставляли в збройові дула поліцейських та солдатів, та використовували гасло «Flower Power» («сила», чи «влада квітів»), їх почали називати «дітьми квітів»

Номер слайду 17

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.8
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Томас Валентина
    Сподобалась: розробка,змістовна. добре візуалізована,зручна у застосуванні на уроках всесвітньої історії в 11 класі.
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Гура Ірина Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Килівник Артем
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Хімич Тетяна Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Додано
23 лютого 2018
Переглядів
45553
Оцінка розробки
4.9 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку