Презентація "Допоможи птахам узимку"

Про матеріал
Дана презентація розкаже дітям про те, чим можна взимку годувати птахів та які прості годівнички можна зробити.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Допоможи птахам узимку

Номер слайду 2

Синиця. У годівницю їм можна сміливо підкладати: *Несмажене насіння * Хлібні крихти * Несолоне сало * Вершкове масло * Натерте на тертці варене яйце *Порізане дрібними шматочками яблуко * Порізане дрібними шматочками яблуко. Джере: https://dovidka.biz.ua/shho-yidyat-sinichki-vzimku/ Довідник цікавих фактів та корисних знань © dovidka.biz.ua У годівницю їм можна сміливо підкладати: несмажене насіння хлібні крихти, несолоне сало, вершкове масло, натерте на тертці варене яйце, порізане дрібними шматочками яблуко.

Номер слайду 3

Горобець. Якщо їм пощастить, вони можуть поласувати зимовими ягодами і збереженими насінням. З задоволенням пернаті поглинають пшоно, соняшникове насіння, висушені ягоди. Готову кашу, що залишилася від сніданку, також можна запропонувати горобцям.

Номер слайду 4

Ворона. Ворон рятує всеїдність і винахідливість. Наприклад, відшукавши суху скоринку хліба, вона не стане її клювати в сухому вигляді, обов`язково знайде калюжку і розмочить. Знайшовши щось їстівне, ухитриться розпакувати і добути його.

Номер слайду 5

Сорока Сорока їсть усе. Вона не боїться щось вкрасти у людей. Крім того, вона із задоволенням їсть різні фрукти, ягоди та зерно. . Якщо сороці пощастило і вона вхопила велику здобич, то вона притримує однією лапою жертву, а дзьобом розкльовує її тіло.

Номер слайду 6

Галка Галка полюбляє зерно,горох, жолуді, різноманітні ягоди. Із задоволенням поїдає харчові відходи. На міських околицях галки шукають ласі шматки на звалищах. Коли їжі є в надлишку, птахи роблять запаси і ховають їх зазвичай під корінням дерев і листям. У погану погоду, коли не вдається здобути який-небудь корм, галки користуються запасами зі своїх комор. 

Номер слайду 7

Голуб Можна давати голубам пшеницю, ячмінь, вівсяну крупу, кукурудзу, просо, гречку, насіння соняшника. Не можна давати чорний хліб і надмірну кількість соняшникового насінння.

Номер слайду 8

Дятел Зазвичай дятли харчуються комахами, ягодами і насінням, але взимку їхній раціон значно звужується. Їх рятує насіння ялинових і соснових шишок. І попри невелику кількість їжі, дятли є дуже щедрими птахами і з легкістю можуть поділитися їжею з іншими пернатими.

Номер слайду 9

Ось такі годівнички можна зробити із підручного матеріалу

Номер слайду 10

Ось і перші гості!

pptx
Додано
24 лютого 2019
Переглядів
1744
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку