Презентація "Дослідницька діяльність першокласників"

Про матеріал
Презентація для виступу на засіданні мо вчителів перших класів на тему "Дослідницька діяльність першокласників"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дослідницька діяльність першокласників. Підготувала: вчитель початкових класів гімназії №86м. Запоріжжя. Пелих Любов Олександрівна

Номер слайду 2

«Розкажи – і я забуду,покажи – і я запам’ятаю,дай спробувати – і я зрозумію». Китайська мудрість

Номер слайду 3

Мета: створення умов для повноцінного формування й розвитку дослідницьких умінь молодших школярів у процесі здійснення навчально-дослідницької діяльності.

Номер слайду 4

Завдання, які стоять перед вчителем: • розвивати в учнів навички та вміння логічно й творчо мислити;• знайомити учнів з методами наукового пошуку; їх застосуванням у власному дослідженні;• навчати грамотно оформлювати свою роботу, вчити використовувати ІКТ;• формувати досвід публічного виступу; сприяти формуванню культури мовлення.

Номер слайду 5

Основні методи організації навчальної діяльності: ігровий, проблемний, евристичний, дослідницький.

Номер слайду 6

Що ж таке дослідницька діяльність?дослідницька діяльність пов’язана з розв’язанням учнями творчих завдань;обов’язково повинна проходити під керівництвом спеціаліста; головним є отримання нових знань;  Це один із видів творчої діяльності учнів, що характеризується рядом особливостей:завдання повинні бути посильні для учнів;дослідницькою діяльністю можуть займатися всі учні.

Номер слайду 7

Етапи організації дослідного навчання:І етап – педагог сам ставить проблему і окреслює шляхи вирішення, саме ж рішення належить знайти учневі;ІІ етап – педагог ставить проблему, але шляхи її вирішення , а також саме рішення учневі належить знайти самостійно;ІІІ етап – учні самі ставлять проблему, шукають шляхи її вирішення.

Номер слайду 8

Завдання І етапу:підтримання дослідницької активності школярів на основі наявних уявлень; розвиток умінь ставити питання, висловлювати припущення, спостерігати, складати предметні моделі;формування початкових уявлень про діяльність дослідника.

Номер слайду 9

Гра «Букет» - Дорогі діти, візьміть в руки квітку. Кожну квіточку легко переламати і викинути, а якщо я зберу і спробую переламати всі разом, то мені це не вдасться. Так відбувається і в житті. Окремо кожного з вас легко образити, скривдити, а якщо ви будете разом, в гурті, то ніхто вас не здолає, ви дружно подолаєте всі негаразди. Ми з вами зберемо ці квіти у букет, який буде символом нашої дружби та єдності.

Номер слайду 10

Експрес-дослідження «Властивості води»Гра-дослідження «Здоров’я моєї родини»

Номер слайду 11

Міні-проект дослідницького характеру «У світі рослин». Спостереження за сезонними змінами

Номер слайду 12

Гармонійно розвинена творча особистістьздатна логічно мислитизнаходити рішення в різних проблемних ситуаціяхздатна систематизувати і накопичувати знанняздатна до високого самоаналізу, саморозвитку і самокорекції

Номер слайду 13

Тільки творець може виховати творця.

pptx
Додано
4 грудня 2022
Переглядів
294
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку