Презентація дослідницької роботи "Моя українська родина"

Про матеріал
До Дня рідної мови ми з учнями досліджували походження свого прізвища, місцевості, де жили предки, ким працювали дідусі, бабусі, прадідусі й прабабусі... Учні з учителем розпитували батьків про походження свого прізвища, збирали світлини своєї родини, створювали презентації. Представляємо найкращу презентацію 6 класу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«МОЯ УКРАЇНСЬКА РОДИНА»учитель української мови та літератури Радиш Л. З., учениця 6 класу Поліщук Катерина

Номер слайду 2

  Прізвище «Поліщук» дуже поширене в Україні. Означає мешканець Полісся. Із давніх давен у цьому краї мешкали люди, яких називали поліщуки. З часом, коли вони покидали рідні місцини, з’являлася потреба якось їх відрізняти від інших, відтоді почали їх кликати поліщуками, а потім прізвисько переросло в прізвище.

Номер слайду 3

Батьки моєї мами родом із Херсонщини. Дідусь Олександр Петрович 1954 р.н., працював водієм, бабуся Людмила Володимирівна 1956 р.н. була продавчинею у магазині. Мої прадідусь й прабабуся: Володимир Іванович і Віра Кузьмівна 1939 р.н. та прапрадідусь, прапрабабуся Петро Лаонтович і Варвара Трофимівна 1907р.н., усі були трудящими людьми, працювали в колгоспі.

Номер слайду 4

У татові родичі всі з вінниччини. Дідусь Поліщук В’ячеслав Віталійович 1948 р.н., бабуся Раїса 1950 р.н. працювали у колгоспі, Мої прадідусь Віталій Кирилович, був агрономом, а Євгенія Кирилівна 1932 р.н. була ланковою на полі.

Номер слайду 5

Мій прапрадідусь Островський Павло Семенович був першим трактористом на селі, за вміння керувати й відповідальне ставлення до техніки, першим отримав трактор. Прапрабабуся Анелія Іванівна ударно працювала на полі, була найкращою ланковою

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Де сонце засинає вечорами. Під тихі колискові давніх літ,У спогадах живе разом з піснями Родинного тепла безмежний світ. Примножить щастя й радість із роками. Тепло родинне вишите добром,Якщо плекають діти із батьками. У люблячих серцях його разом.

Номер слайду 9

Моя родина – мій оберіг

Номер слайду 10

Протягом року чимало традиційних свят, коли наша родина намагається зібратися уся разом. На кожній зустрічі я дізнаюся про свій родовід все більше і більше. Ми із задоволенням проводимо час разом. А головне, що усі розуміємо один одного, допомагаємо і радіємо. Я знаю точно: наше коріння - українське. Дідусі та бабусі, мої батьки, ми діти любимо свій рідний край, бабусину пісню, дідусеву казку, нашу Україну.

Номер слайду 11

Родина. Весела, щаслива,Любить, розуміє, виховуєМоя родина-мій оберіг. Україна

pptx
Додано
17 червня 2020
Переглядів
834
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку