Презентація дослідження "Електротранспорт м. Запоріжжя: проблеми і перспективи розвитку"

Про матеріал

žЕлектротранспорт – це екологічно чистий транспорт. žЄвропа вже зрозуміла користь від використання міського електро- транспорту

ž Люди переходять на екологічні продукти, енергозбереження, вторинну переробку сировини, екологічний транспорт – намагаються жити в гармонії з навколишнім середовищем.

žДля Запоріжжя «диверсифікація» транспортних потоків допоможе покращити екологічну картину . Значним джерелом забруднень є автомобільний транспорт.

žУ всіх містах Європи й України, де турбуються про чистоту повітря, намагаються «пересадити» пасажирів в громадський транспорт (менша кількість машин – менше диму) і розвивати електротранспорт.

Переваги для міста очевидні – це екологічність, знижений рівень шуму, низька пожежо- і вибухонебезпечність під час аварії …

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Електротранспорт м. Запоріжжя:проблеми і перспективи розвитку. Виконав: Майоренко Русланучень 9 – А класу Запорізького навчально – виховного комплексу № 67 Керівник: Гриценко Олександра Вікторівна,вчитель географії, спеціаліст вищої категорії, вчитель - методист

Номер слайду 2

Актуальність проблеми Електротранспорт – це екологічно чистий транспорт. Європа вже зрозуміла користь від використання міського електро- транспорту Люди переходять на екологічні продукти, енергозбереження, вторинну переробку сировини, екологічний транспорт – намагаються жити в гармонії з навколишнім середовищем.

Номер слайду 3

Об’єкт дослідження Міський електротранспорт як потенційно найбільш необхідний і екологічно чистий вид громадського транспорту у місті Запоріжжі

Номер слайду 4

Предмет дослідження. Проблеми міського електротранспорту що склалися в Україні взагалі і в місті Запоріжжі зокрема. Можливі перспективи розвитку окремих видів електротранспорту відповідно європейським стандартам і попиту населення міста і приміської зони.

Номер слайду 5

Мета дослідження: Теоретично обґрунтувати необхідність повернення сучасних міст, які потребують особливої екологічної допомоги, до послуг електротранспорту. Вивчити стан і динаміку розвитку електротранспорту в Україні взагалі і в місті Запоріжжі зокрема і проаналізувати основні причини його занепаду. Запропонувати можливі шляхи вирішення проблеми міських перевезень в комплексі з полегшенням екологічного навантаження на запоріжців.

Номер слайду 6

Завдання дослідження:1. Здійснити теоретичний аналіз впливу різних видів громадського транспорту на якість життя населення.2. Визначити основні проблеми, які поставили міський електротранспорт на найостанніше місце в рейтингу.3. Довести, що саме за електричними видами міського і приміського транспорту стоїть майбутнє європейської України і європейського Запоріжжя4. Розробити систему можливих заходів для підняття престижності і попиту на послуги електротранспорту

Номер слайду 7

На виконання І завдання Ми визначили, що в списку за попитом населення на види міського транспорту місця розділились так:І – автомобільний (таксомотори, маршрутні таксі);ІІ – великі місткі автобуси;ІІІ – тролейбуси і трамваїОсновні критерії: швидкість, місткість, комфортні умови, стабільність, розклад, ціна на проїзд.

Номер слайду 8

На виконання ІІ завдання. В процесі вивчення основних і додаткових джерел, думки спеціалістів і пасажирів ми визначили основні проблеми, які поставили міський електротранспорт на останнє місце в рейтингу.

Номер слайду 9

По – перше: Запорізька система електротранспорту проектувалась для масових перевезень до робочих місць з житлових районів. Кількість робочих місць на великих підприємствах скоротилась, пасажиропотоки зменшились.

Номер слайду 10

По – друге В Запоріжжі електротранспорт страждає від розкрадання контактної мережі , що веде до збоїв в роботі, на відновлення ліній окрім фінансових затрат, необхідний час. Значних збитків рухомому складу наносять вандали. Як результат, транспортникам приходиться спрямовувати кошти на ремонт пошкоджених трамваїв і тролейбусів

Номер слайду 11

По - третєЗ трамваями і тролейбусами в 1998 році починають конкурувати приватні перевізники (маршрутні таксі)Крім того, запорізькі трамваї і тролейбуси відстають в швидкості руху, а значить і в регулярності сполучень. На жахливі умови в громадському транспорті скаржаться не тільки більшість пасажирів, а й водії з кондукторами.

Номер слайду 12

По – четверте Борги за електроенергію: запорізькі трамваї і тролейбуси щорічно перевозять 286 тисяч пільговиків, але держава дотує ці витрати лише частково ( з 24 мільйонів отримали тільки 5,3 мільйона державних дотацій).

Номер слайду 13

На виконання ІІІ завдання. Для Запоріжжя «диверсифікація» транспортних потоків допоможе покращити екологічну картину . Значним джерелом забруднень є автомобільний транспорт. У всіх містах Європи й України, де турбуються про чистоту повітря, намагаються «пересадити» пасажирів в громадський транспорт (менша кількість машин – менше диму) і розвивати електротранспорт. Переваги для міста очевидні – це екологічність, знижений рівень шуму, низька пожежо- і вибухонебезпечність під час аварії …

Номер слайду 14

На виконання ІV завдання. У 90-х роках у Європі почав поширюватись рух за відновлення легкорейкового транспорту. До того протягом 20 років від трамваїв відмовлялись за рахунок збільшення автомагістралей і великі міста почали задихатись від вихлопних газів та переповнення доріг. Початок положив Страсбург у Франції. Зі Страсбургу хвиля відновлення електротранспорту покотилась Європою. В Україні сьогодні багато міст також мають цей легкорейковий транспорт.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Перспективи розвитку ЕТ в ЗапоріжжіРозбудова електротранспортної мережіВироблення трамваїв і тролейбусів з легованої сталі, що продовжує життя корпусу і деталей у п’ять разів, дає економію для громади і свідчить про якість. Чотири види гальмівних систем як у Європі ( в старих – тільки дві). Обов’язково низькі підлоги, які потрібні для зручності людини, для стабільності пасажира в русі, особливо для людей похилого віку.  Антивандальні крісла, які не рвуться, не ріжуться, не горять

Номер слайду 17

Номер слайду 18

На виконання ІV завдання. Відеокамери у салоні, і водій бачить усе, що там відбувається, що діється під час висадки та посадки. Трамвай не може рушити з зупинки, якщо двері відчинені – комп’ютер не дасть цього зробити заради безпеки людей. Як люди ставитимуться до такого транспорту? Я вважаю, що берегтимуть і шукатимуть можливості їздити в такому транспорті.

Номер слайду 19

Дякую за увагу!

pptx
Додано
22 серпня 2018
Переглядів
2631
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку