Презентація " Досліджуємо лід. Зимові явища"

Про матеріал
Матеріал презентації містить ранкову зустріч, опис проведення досліду з льодом. Розкриває вплив людини на проблему глобального потепління, знайомить дітей з тваринним світом континенту.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДОСЛІДЖУЄМО ЛІД. ЗИМОВІ ЯВИЩА

Номер слайду 2

Номер слайду 3

РАНКОВА ЗУСТРІЧ Хто прийшов із гарнимнастроєм — помахайте рукою своїм однокласникам і скажіть "Привіт!". Хто чує мене — кивніть головою. Хто бачить мене — моргніть очима кілька разів. Хто веселий — усміхніться. Хто ввічливий — злегка вклоніться сусідовіправоруч і ліворуч. Хто вміє бутигарним другом — покажіть великий палець вгору. Кому подобається ходити до школи та досліджувати світ — поплещіть у долоні r

Номер слайду 4

Діти сьогодні ми з вами дізнаємося, що таке лід, який він буває та для чого він потрібен нашій планеті Лід — це добре відомий твердий стан води, який ми можемо зустріти в природних умовах. У побуті ми часто користуємося його унікальними властивостями. Він утворюється при пониженнітемператури води нижче 0 градусів за Цельсієм. Ця температура називається температурою кристалізації води.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Джерелом якої води є замерзлий лід ульодовиках та айсбергах? (Прісної)• Який лід може розтати першим черезпотепління? (Морський лід)• Яким тваринам шкодить таненняльоду? (полярним видам тварин —білим ведмедям, моржам, тюленямта ін., тому що вони втрачають своїмісця проживання)

Номер слайду 7

Через потепління кліматульодовики у всьому світі тануть. Серед серйозних загроз цього явища є те, що мільйони людей будуть змушені покинути свої домівки через підвищення рівня моря, джерела води вичерпаються, а дикі тварини втратять джерела їжіта своє середовище існування

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Лід безбарвний і прозорий,адже це вода у твердому стані. У теплійводі лід швидко розтане. Солоний лідтакож розтає швидше. Тому ранішесіллю навіть посипали дороги, вкритіснігом та льодом.

Номер слайду 10

pptx
Додав(-ла)
Скора Надія
Додано
2 березня 2021
Переглядів
567
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку