Презентація досвіду роботи

Про матеріал
Презентація опису досвіду роботи вчителя початкових класів Ілечко Олени Петрівни у слайдах
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ілечко Олени Петрівни. З досвіду роботи вчителя початкових класів

Номер слайду 2

Місце роботи: Реклинецький ЗЗСО І-ІІІ ступенів. Рік народження: 1973 Педагогічний стаж : 26 років. Освіта: вища. Спеціаліст І категорії Моє кредо: Перший вчитель має бути людиною великої душі, яка любить своїх учнів і є їх справжнім другом.

Номер слайду 3

Я щоранку заходжу в клас. На дитячих обличчях – усміх. Що я варта, діти, без вас?Ви – натхнення моє, мій успіх. За плечима сивіють роки, Але й досвід прийшов з літами,Що я варта без вас, малюки?Я в безмежнім боргу перед вами. Щоб в любові вогонь не згас,Щоб віддать дітям серце і душу,Я щоранку заходжу в клас. Я – учитель, я вчити хочу.

Номер слайду 4

Проблема, над якою працюю Використання дидактичних ігор на уроках математики

Номер слайду 5

Завдання: Досліджувати ефективність дидактичних ігор на уроках;вивчати їх вплив на освітньо – виховну діяльність учнів;вчитись раціонально використовувати та комбінувати ігри на різних етапах уроку;заохочувати до гри.

Номер слайду 6

Дидактичні ігри – це такі ігри, які крім розвивальної мети мають ще й навчальну; це такий вид діяльності, займаючись якою діти вчаться. У процесі дидактичної гри в дітей виробляється звичка зосереджуватись, мислити самостійно, розвивається увага, прагнення до знань.

Номер слайду 7

Структурні компоненти дидактичних ігор:ігровий задум (виражений у назві гри);ігрові дії (регулюють поведінку дітей і взаємини між ними );ігрові правила (сприяють пізнавальній активності учнів).

Номер слайду 8

Дидактичні принципи організації ігор:створюю умови для проведення постійних ігор;підбираю мінімальну кількість ігрового матеріалу;продумую, де зберігати ігровий матеріал, щоб було зручно користуватися;розсаджую учнів так, щоб в кожному ряді (групі) був приблизно однаковий розумовий розвиток учнів;гра має бути чітко організованою й цілеспрямованою;продумую послідовність ігрових дій, тривалість гри.

Номер слайду 9

Дидактичні ігри використовую для: -ознайомлення дітей з новим матеріалом та його закріплення; -повторення раніше набутих уявлень і понять, повнішого і глибшого їх засвоєння; -формування обчислювальних, графічних умінь та навичок; -розвитку основних прийомів мислення, розширення кругозору.

Номер слайду 10

Ігри проводжу систематично і цілеспрямовано на кожному уроці, починаючи з елементарних ігрових ситуацій, поступово ускладнюючи й урізноманітнюючи їх у міру нагромадження в учнів знань, вироблених умінь та навичок,розвитку логічного мислення, виховання кмітливості, самостійності.

Номер слайду 11

Анкетування на виявлення улюбленого типу уроку Завдання: Розташуйте уроки за типом від найулюбленішого до менш цікавого. Варіанти: Урок –мандрівка. Урок- конференція. Урок-змагання. Урок-вікторина. Урок-дослідження. Урок без ігрових моментів.

Номер слайду 12

“З якої казки?” Дидактичні ігри“Чарівний кошик”

Номер слайду 13

Робота в групі Види роботи на уроціРобота в парі

Номер слайду 14

Інсценізація казки Види роботи на уроціФізкульхвилинка

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
20 жовтня 2021
Переглядів
481
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку