Презентація досвіду роботи з правознавства

Про матеріал

В даній роботі висвітлено досвід роботи з правознавства під час проведення тижня правознавства у Вільнянській ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 у 2017/2018 н.р.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація з досвіду роботи викладання правознавства. Вчителя історії та правознавства. Вільнянської загальноосвітньої школи №3 Ляпіної Людмили Антонівни

Номер слайду 2

 Вільнянський районний суд Запорізької області долучився до місячника правової пропаганди, який проводиться у Вільнянській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 3 та Тижня з правознавства.          23 листопада 2016 року представник суду Нікітіна Тетяна побувала на уроці правознавства(вчитель Ляпіна Л. А.) в 9-А класі з лекцією на тему: «Закони в житті твоєї сім’ї». Учні ознайомились з деякими нормами Сімейного кодексу України, визначили різницю в поняттях «сім’я» та «шлюб»,  дізналися про права та обов’язки подружжя як основних учасників сім’ї та шлюбу, а також дослідили порядок реєстрації та розірвання шлюбу.

Номер слайду 3

“Закон в житті твоєї сім’ї”Також в рамках зазначеної теми школярі розглянули особисті немайнові та майнові права і обов’язки подружжя, а також їх регламентацію Сімейним кодексом України. Учні активно відповідали на запитання, задані представником суду під час лекції та конспектували основну інформацію.         Учні зрозуміли, яку важливу роль відіграє право в будь-якій сфері життя кожної особи, в тому числі й в сімейних відносинах.

Номер слайду 4

“Закон і підліток”- брейн-рінг30 листопада 2016 року представник Вільнянського районного суду Запорізької області Нікітіна Тетяна завітала до 10-Б класу Вільнянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 з метою проведення брейн-рингу з правознавства на тему: «Закон і підліток». Школярі завзято відповідали на питання, активно брали участь у змаганні та швидко вирішували запропоновані їм завдання. Учні показали свою обізнаність у шкільній програмі правознавства.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Переможці !         Перемогла команда «Дружочки», яка в якості нагороди отримала запрошення до Вільнянського районного суду. Школярі матимуть змогу особисто відвідати приміщення суду в якості гостей, ознайомитись з основними засадами його роботи, а можливо й побувати на відкритому судовому засіданні.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Лекція помічника районного судді на тему: «Кримінальна відповідальність неповнолітніх».          Представник суду Нікітіна Тетяна цього разу відвідала 10- А клас з лекцією на тему «Кримінальна відповідальність неповнолітніх».         Школярі разом з представником суду повторили базову інформацію, що стосується поняття та складу злочину, а також проаналізували важливість визначення складу злочину для його кваліфікації.         Також учні розглянули форми співучасті та види покарань, передбачені Кримінальним кодексом України. Особливу увагу приділено кримінальній відповідальності неповнолітніх.

Номер слайду 12

Відкрите судове засідання. Запрошення команди переможця в правознавчих брейн- рингах на відкрите судове засідання: “Адміністративне правопорушення та відповідальність” . Учні задавали питання, які їх цікавили. Після винесення судового рішення учні самостійно провели з цієї теми судовий процес.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Зустріч з представниками органів Вільнянського самоврядування. Ознайомлення учнів з новими законами про “Особливості організації державної влади та місцевого самоврядування в Україні – зустріч з головою Вільнянської районної ради Салякіним А. О.

Номер слайду 16

Співробітництво з молодіжним колективом “ Відродження”, який створює документальні фільми на правознавчу тематику. Перегляд документального фільму “Лізо, прощай!”Обговорення фільму опираючись на знання Кримінального права та Кодексу.

Номер слайду 17

Науково-практичний семінар. Науково-практичний семінар “Усі ми різні – всі унікальні – всі рівні” - підведення підсумків та заохочення учнів, видача наукових сертифікатів.

pptx
Додано
5 березня 2018
Переглядів
929
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку