Презентація "Духовний світ людини у зв’язку зі світом природи. Образи Івана та Марічки як утілення романтичної ідеї незнищенності кохання."

Про матеріал

Презентація до відкритого уолку на тему:

"Духовний світ людини у зв'язку зі світом природи. Образи Івана та Марічки як утілення романтичної ідеї незнищенності кохання."

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Тема: «Духовний світ людини у зв’язку зі світом природи. Образи Івана та Марічки як утілення романтичної ідеї незнищенності кохання»

Номер слайду 3

Мета: Розкрити глибину інтимних почуттів і взаємної вірності; Усвідомити вагу справжніх духовних цінностей у житті людини; Розвивати вміння аналізувати,зіставляти; Виховувати високі почуття, відповідальність

Номер слайду 4

Дев’ятнадцяте лютого Класна робота Духовний світ людини у зв’язку зі світом природи. Образи Івана та Марічки як утілення романтичної ідеї незнищенності кохання

Номер слайду 5

Літературний диктант: 1. Повість "Тіні забутих предків" Коцюбинський написав під враженням від перебування в... 2. Перше знайомство Івана і Марічки сталося під час... 3. Марічка любила співати... 4. Про кого сказано: "Він то сердито поблискував сивиною та світив попід скелі,недобрим зеленим вогнем? 5. Який художній засіб вжито в попередньому уривку? 6. Хто видобував у старий спосіб вогонь? 7. Хто зраджує близькій людині? 8. Хто потопає в Черемоші? 9. Пояснити значення діалектизмів "плай","мольфар". 10. Що означає назва повісті?( містить натяк на загадковість, казковість і дихання віків) 11. Ким екранізована повість "Тіні забутих предків"? (Параджановим) 12.Повість називають гімном …..?

Номер слайду 6

«Тіні минулого», «Голос віків», «Відгомін передвіку», «Подих віків», «Дар предків забутих»

Номер слайду 7

Сергій Параджанов  Режисер фільму "Тіні забутих предків"

Номер слайду 8

Юрій Іллєнко Оператор-постановник Мирослав Скорик Автор музики Художник-постановник Георгій Якутович Співавтор сценарію Іван Чендей

Номер слайду 9

Актори: Іван Миколайчук Іван  Лариса Кадочникова Марічка Тетяна Бестаєва Палагна Спартак Багішвілі Мольфар

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

“Ромео і Джульєтта” та “Тіні забутих предків ” Дві надзвичайно схожі любовні історії

Номер слайду 13

Спільне і відмінне у сюжетах творів Спільні риси: - ворогуючі родини; - у цих родинах є діти,які кохають одне одного; - головні герої гинуть; - обидва твори - гімн коханню ;

Номер слайду 14

Відмінні риси смерть героїв різна ; різні мотиви і причини смерті ; особливість таємничого казкового світу; Шекспір змальовує переборну силу кохання,а Коцюбинський шукає його джерело в таїнстві природи,в таїнстві людської душі .

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Схема сенкану (11 слів)   І рядок     Тема (іменник, який є темою сенкану)             ІІ рядок     Опис                      (2 прикметники, які є означеннями теми)            ІІІ рядок    Дія (3 дієслова, які вказують на активність, дієвість, пов'язану з темою)            ІV рядок  Ставлення , почуття          (речення з 4-х слів, яким висловлюється розуміння теми чи ставлення до неї)            V рядок    Перефразування                                        (синонім, узагальнення до теми)

Номер слайду 17

Домашнє завдання Письмова творча робота. «Чому кохання вічна таїна?»

ppt
Додано
10 квітня 2018
Переглядів
2638
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку