Презентація "Дзеркальна глазур"

Про матеріал
Навчити учнів практичним умінням і навичкам по виготовленню дзеркальної глазурі. Ознайомити з особливостями новітніх тенденцій, з сучасними інгредієнтами, інвентарем та інструментами для кондитерського виробництва.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майстер-класна тему:«Дзеркальна глазур»провела майстер в/н. Гайдай Тетяна Миколаївна

Номер слайду 2

Мета майстер-класу поділитися своїм професійним досвідом який може допомогти менш досвідченим слухачам у вдосконаленні їхньої професійної діяльності.

Номер слайду 3

Завдання: Навчити учнів практичним умінням і навичкам по виготовленню дзеркальної глазурі. Ознайомити з особливостями новітніх тенденцій, з сучасними інгредієнтами, інвентарем та інструментами для кондитерського виробництва. Дотримуватись правил санітарії, гігієни і безпеки праці.

Номер слайду 4

Кондитерська справа – це не тільки прекрасна професія, але й справжнє мистецтво. Це світ в якому можна безмежно творити і фантазувати, відкриваючи все нові грані солодкої естетики. Що може бути краще, ніж торти, тістечка, рулети, печиво гарно оздобленні. Адже талант майбутнього фахівця – це не спадок, що йому дістався, а наполегливий пошук нових знань, умінь, рішень.

Номер слайду 5

Час вимагає постійного творчого пошуку, високої професійної майстерності від робітників сфери послуг. Кондитер у своїй роботі повинен уміти використовувати інноваційні виробничі технології, сучасні інгредієнти, уміти користуватися сучасним інвентарем та інструментами для виготовлення кондитерських прикрас та оздоблення.

Номер слайду 6

Дзеркальна глазур, або як ще називають гляссаж, готується з продуктів, які можна купити майже в будь-якому магазині. Зазвичай основні її складові – це вода, цукор, желатин, глюкозний сироп, шоколад. Залежно від виду глазурі ще додають барвники, какао, ваніль, згущене молоко, патоку та інші інгредієнти.

Номер слайду 7

Дзеркальна глазур. Необхідні складові: 100 г. цукру; 100 мл. глюкози; 100 г. білого шоколаду; 50 мл. води; 70 г. згущеного молока; 15 г. желатину; 5 г. водорозчинного барвника.

Номер слайду 8

Спосіб приготування. З'єднати цукор, глюкозу і воду, поставити на вогонь. Прогріти суміш до 103 С. В окремому посуді розтопити білий шоколад. Влити згущене молоко, а потім сироп і перемішати. Додати желатин (розтоплений на водяній бані) Додати харчовий барвник і збити блендером. При збиванні важливо, щоб бульбашок утворювалося якомога менше, інакше можна зіпсувати зовнішній вигляд глазурі.. Тому блендер повинен бути трохи нахилений і не торкатися дна посуду. Температура глазурі для нанесення на виріб повинна становити 32-35 С.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Гудзюк Людмила Володимирівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Майстер-класи
Додано
5 травня 2020
Переглядів
852
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку