Презентація "Дж. Оруелл. Ферма тварин"

Про матеріал
Презентація містить "Паспорт твору", матеріали для характеристики образів, тестові завдання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дж. Оруелл “Ферма тварин”

Номер слайду 2

Цікаві факти з біографії Джорджа Оруелла. Народився письменник в Індії, яка в ті роки ще була колонією Великобританії. В молодості він певний час був співробітником колоніальної поліції в Бірмі. Орвелл багато подорожував по Європі, перебиваючись випадковими заробітками. Справжнє ім’я Джорджа Орвелл — Ерік Артур Блер. Він обрав собі такий псевдонім на честь річки під назвою Орвелл. Перше його твір називалося «Фунт лиха в Парижі і Лондоні», і воно було засноване на біографії самого Оруелла. Коли в Іспанії почалася громадянська війна, письменник відправився туди, щоб взяти участь у військових діях на стороні республіканців. Під час бойових дій Орвелл був поранений ворожим снайпером в горло, і ледве не загинув. Протягом усього життя Джордж Орвелл був ярим противником комуністичного режиму. Один час він працював літературним критиком в британській газеті. Коли почалася Друга Світова війна, Орвелл хотів піти на фронт добровольцем, але був визнаний непридатним за станом здоров’я.

Номер слайду 3

Паспорт твору. Автор – Джордж Оруелл. Рік написання – 1945 Жанр – антиутопія, сатира. Тема – показ духовної деградації людей за умов тоталітарної системи.Ідея: протест проти насильства, владної тиранії; захист прав людини. Місце, де відбуваються події твору – ферма «Садиба»

Номер слайду 4

Головні героїМайор — старий кнур, мав величезну пошану серед домашніх тварин. Саме він закликав повстати проти фермера Джонса, бо він з них знущається. Наполеон — молодий кнур, один із сподвижників Ватажка, який отримав владу після повстання на Скотному дворі та побудував тоталітарний режим. Сніжок — кнур, один із лідерів повстання. Він думає, що здатний до аналізу та розвитку. Його вигнав Наполеон. Пищик — кнур, права рука Наполеона, умілий агітатор.

Номер слайду 5

Боксер — кінь, найпрацьовитіший мешканець Скотного двору. Кашка — упряжний кінь, найкраща подруга Боксера. Моллі — кінь, який найбільше на світі любив себе і атрибути гарного життя, зрештою зрадив ідеї революції і пішов служити до людей. Собаки – агресивні сторожі, вірні слуги Наполеона та свиней. Містер Джонс — господар ферми, який символізував старий порядок. Собаки – агресивні сторожі, вірні слуги Наполеона та свиней. Містер Джонс — господар ферми, який символізував старий порядок.

Номер слайду 6

Гра “Так чи ні”За жанром “Ферма тварин” є оповідання (Ні, роман)Джонс це фермер, якого вигнали з дому (Так)Свиней визнали найрозумнішими тваринами (Так)Тварини зібралися ввечері, щоб поспілкуватися, коли господарі вже спали (Ні, послухати сон)Тварини зібралися в хліву (Так)Собака встановив диктатуру на фермі (Ні, кнур)Прототипом диктатора у творі є Гітлер (Ні, Сталін)Кличка Бенджамін належала коню (Ні, це був осел)Кличка Моллі належала кобилі (Так)Справжнім ворогом тварин були люди (Так)

pptx
Додано
27 лютого 2023
Переглядів
647
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку