Презентація "Джерела географічної інформації про материки та океани"

Про матеріал

Презентація до уроку географії за підручником «Географія» підручник для 7 класу закладів загальної середньої освіти Бойко В. М., Міхелі С. В.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Джерела географічної інформації про материки та океани. Карти материків та океанів, їх класифікація за масштабом, просторовим охопленням, змістом та призначенням. Виконала: вчитель географіїХерсонської ЗОШ №46 І-ІІІ ступенів. Павлик Світлана Віталіївна

Номер слайду 2

ДЖЕРЕЛА ГЕОГРАФІЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇКнижки. Географічні карти. ГІСВласні спостереженняІнтернет

Номер слайду 3

Геоінформаційні системи (ГІС) — особливі джерела інформації, утворені як комплекс електронних географічних карт (зокрема і тривимірних моделей місцевості), текстової інформації, діаграм, графіків тощо, для найповнішого відображення кількісних і якісних показників певної території.

Номер слайду 4

Географічна карта або мапа – це зменшене зображення території земної поверхні на площині, зроблене у певному масштабі. КАРТИ МАТЕРИКІВ І ОКЕАНІВ

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

ЩО ТАКЕ ЕЛЕКТРОННІ КАРТИНині набули популярності картографічні онлайн-сервіси, що є в Інтернеті. Наприклад, сервіс Google Карти (англ. Google Maps) надає можливість оглянути увесь світ, переглядаючи тривимірне зображення земної поверхні (з урахуванням рельєфу). Користувач може змінювати масштаб (є 20 його рівнів: від 1 : 20 до 1 : 10 000 000). За його допомогою можна навіть «пройтися» вулицями міст у тривимірній проекції.

Номер слайду 10

Домашнє завдання. Опрацювати §2. Замалювати у зошит схему класифікації картографічних творів.

pptx
Пов’язані теми
Географія, 7 клас, Презентації
Додано
29 березня
Переглядів
36
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку