Презентація "Джон Бойн. Сторінки життя і творчість"

Про матеріал
Презентація "Джон Бойн. Сторінки життя і творчість" стане в нагоді вчителю для проведення уроку - знайомства з письменником та його творчістю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

"Хлопчик у смугастій піжамі" Джон Бойн

Номер слайду 2

Джон Бойн (нар. 30 травня 1971) —сучасний ірландський письменник. Автор 12 романів для дорослих і 6 романів для дітей, а також двох збірок оповідань. Його книги перекладені більше ніж 51-ю мовою.

Номер слайду 3

Народився в Дубліні, Ірландія, 1971 року. Вивчав англійську літературу в Триніті Коледжі та письменницьку майстерність в Університеті Східної Англії (Норвіч), де став володарем премії Кертіса Брауна (премія, якою нагороджують за найкращий студентський твір у прозі). Вчився письменницької майстерності у Малкольма Бредбері. Певний час працював у книгарні "Waterstone's" в Дубліні.

Номер слайду 4

В 1993 році було надруковано перше оповідання Бойна «Фляга розваг», яке і принесло йому популярність і визнання. У 2000 році виходить перший роман "Викрадач вічності" , далі світ побачили романи "The Heart’s Invisible Furies", "A Ladder to the Sky" та "My Brother’s Name is Jessica". Романи автора витримані в жанрі сучасної прози, історичного детективу і фантастики.

Номер слайду 5

Творчий здобуток автора складає 12 романів для дорослих, збірку оповідань та 6 романів для молодших читачів, в тому числі роман "Хлопчик у смугастій піжамі", який 80 тижнів очолював список бестселерів Ірландії, New York Times Bestseller List, був лідером продаж 2007- 2008 років в Іспанії та екранізований у 2008 році.

Номер слайду 6

Нагороди Літературна премія Хеннессі - Зал слави, Hennessy Literary "Hall of Fame" Award, Міжнародна Дублінська літературна премія,Премія миру імені Густава Хайнемана, Gustav-Heinemann-Friedenspreis fr Kinder- und Jugendbchю. Irish Book Awards

Номер слайду 7

У романі «Хлопчик у смугастій піжамі» - головна - тема Голокосту. Бойн написав роман за 60 годин і закінчив його 30 квітня 2004 року, у день смерті Адольфа Гітлера, який не з'являється в книзі, але незримо присутній там. Для письменника-ірландця тема Голокосту видається атиповою, тим паче в роки Другої світової війни Ірландія зберігала нейтралітет. Але особисто для Джона Бойна тема Трагедії не була випадковою. Коли йому було 15, вчитель запропонував для літнього читання перелік творів. Перші дві книги, які обрав майбутній письменник, були романи авторів єврейського походження - Елі Візеля (“Ніч”) і Прімо Леві (“Періодична система”). То були видання про Голокост...

Номер слайду 8

Голоко́ст , відомий також як Шоа — геноцид єврейського народу в часи Другої світової війни, внаслідок якого загинуло приблизно 6 мільйонів євреїв; переслідування, масове знищення євреїв у Німеччині.

Номер слайду 9

Голокост був складовою нацистської расової політики в Третьому Райху.

Номер слайду 10

Про що книга «Хлопчик у смугастій піжамі» ?Дев’ятирічний Бруно разом із сім'єю переїжджає зі свого комфортабельного будинку в Берліні до нового дому у загадковому місці Геть-Звідси, де його батька призначають комендантом концтабору. Випадково він знайомиться з єврейським хлопчиком Шмулем, маленьким в’язнем. Між ними зароджується справжня дружба, яку, однак, розділяє колючий дріт. До чого можуть призвести різні погляди на світ, дивна логіка дорослих, а також сила долі й божевілля випадку? Про це і навіть більше розповідає дивовижна книга…

pptx
Додав(-ла)
Бабій Олена
До підручника
Зарубіжна література 7 клас (Волощук Є.В.)
Додано
3 грудня 2023
Переглядів
257
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку