Презентація. Джутові вироби. Виготовлення ляльки-статуетки.

Про матеріал
Добрий день, шановні колеги! Пропоную до вашої уваги розробку майстер-класу, яка буде корисна вчителям, учням та педагогам позашкільної освіти. Пропоную виготовити ляльку-статуетку власними руками, яка прикрашатиме ваш інтер’ер або стане чудовим подарунком. Користь такого виробу в тому, що він буде служити з користю тривалий час, ласкати ваш зір та тішити ваших друзів. Це буде лялька-панночка, але її особливість буде в тому, що вона без обличчя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майстер клас: Джутові вироби. Виготовлення ляльки-статуетки. Підготувала: методист Волноваської СЮТ, керівник гуртка “Декоративно – прикладної творчості”Близнюк Наталія Федорівна2020 р. Районний позашкільний заклад. Волноваська станція юних техніків.

Номер слайду 2

Добрий день, шановні колеги! Пропоную до вашої уваги розробку майстер-класу, яка буде корисна вчителям, учням та педагогам позашкільної освіти. Пропоную виготовити ляльку-статуетку власними руками, яка прикрашатиме ваш інтер’ер або стане чудовим подарунком. Користь такого виробу в тому, що він буде служити з користю тривалий час, ласкати ваш зір та тішити ваших друзів. Це буде лялька-панночка, але її особливість буде в тому, що вона без обличчя. Ця особливість характерна в народній культурі - безликі ляльки не дозволяють злим силам вселитися в них і творити зло там, де вони знаходяться. І друга причина - ці ляльки уособлюють собою силует жінки, натяк, загадку ... З мальованим по шпагату обличчям лялька втратить всю свою чарівність і буде виглядати грубо ...

Номер слайду 3

Тема: «Виготовлення ляльки-статуетки із джутової нитки (шпагату) та картону». Мета : 1. Познайомити з технологією виготовлення ляльки-статуетки з джутової нитки та картону, навчити виготовляти такі вироби із нитки та оздоблювати їх. 2. Сприяти розвитку художнього смаку, творчих здібностей, розвитку навичок точності, акуратності, економного розходування матеріалів. 3. Сприяти розвитку емоційного настрою, виховувати повагу і турботу до друзів та близьких.

Номер слайду 4

Інструменти та матеріали: ножиці, гачок для в’язання, плоскогубці, товстий дріт, цупкий картон, степлер, одноразовий пластиковий стаканчик, клей для стельових покриттів «Дракон», джутова нитка, мереживо, стрази.

Номер слайду 5

Хід роботи. В мережі інтернет я побачила як майстрині “реанімують” ляльок Барбі, і мені дуже сподобалась ця ідея. Та, на жаль, в мене немає старої ляльки, а нову… Для чого, і так із гарної ляльки, ще щось робити. Я вирішила створити власну Барбі - із картону. Я зробила деталі різного розміру у вигляді чверті кола (нижня частина – 23 см., верх – 11,5 см., голова – 7 см.). Потім, із цих деталей, за допомогою степлера я змайструвала, такі собі, конуси. та сформувала з них фігурку ляльки.

Номер слайду 6

За допомогою плоскогубців, із товстого дроту, я зробила заготовки для рук ляльки, обмотала дріт джутовою ниткою і прикріпила до тулуба майбутньої ляльки. На тулубі, із джутової нитки, зробила імпровізовані груди. Після чого, обмотала верхню частину (вище пояса) тулуба і голову, джутовою ниткою.

Номер слайду 7

Далі, я сплела гачком довгу мотузку (в мене вийшло вісім метрів). І цією мотузкою обмотала нижню частину тулуба(спідницю). Ну, а далі - простір для фантазії !!! Будемо одягати нашу красуню та робити зачіску.

Номер слайду 8

Для волосся також використовуємо джутову нитку. Робимо із джутової нитки пучок, приклеюємо, за допомогою клею “Дракон” , до голови ляльки і формуємо зачіску. Можна зробити локони. Для локонів намотуємо джутову нитку на шпажку, промазуємо клеєм, знімаємо, приклеюємо до голови ляльки. На голову одягаємо капелюшок.

Номер слайду 9

Капелюшок. Вирізаємо коло із картону (розмір залежить від вашої фантазії) , в центрі кола вирізаємо отвір, розміром відповідно розміру голови ляльки(щоб можна було одягти на голову ляльки). Обклеюємо з обох сторін джутовою ниткою. Далі беремо пластиковий стаканчик, відрізаємо дно (10-15 мм.) і також обклеюємо ниткою. З’єднуємо деталі за допомогою клею “Дракон” і отримуємо капелюшок. Тепер його можна прикрасити мереживом і за допомогою клею прикріпити капелюх до голови ляльки.

Номер слайду 10

Одягаємо капелюшок, прикрашаємо мереживом та стразами вбрання ляльки. Ось і все. Наша красуня готова! Дякую за увагу!

pptx
Додано
5 листопада 2020
Переглядів
752
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку