Презентація "Е.Портер "Полліанна". Ідея радості життя й відкриття світу у творі"

Про матеріал
Дана презентація допоможе зробити урок яскравішим. Це зручний способом донести інформацію до школярів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

ОРГАНІЗАЦІЯ УЧНІВ ДО УРОКУ Пролунав і стих дзвінок. Починається урок. Всі за парти посідали, Працювати починаєм.

Номер слайду 3

Який у вас настрій? Усміхніться самі до себе, усміхніться до мене, до присутніх, поділіться гарним настроєм з друзями. Я дуже хотіла б, аби гарний настрій був у насусіх до кінця уроку. Тому зараз ми прочитаємогасло нашого уроку: Якщо хочеш, щоб життя тобі посміхнулося, Спочатку сам посміхнися життю!

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Ідея радості життя й відкриття світу у творі

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Встановіть відповідність{69 CF1 AB2-1976-4502-BF36-3 FF5 EA218861}Фіранка - назвала по-своєму. Кліпала - вражена. Охрестила - легка завіса на вікні. Шокована - блимала. Небога - дзеркало. Нарікав - племінниця. Люстерко - веснушки (рос.)Жіноча допомога - скаржився. Ластовиння - благодійне товариство у США

Номер слайду 8

Дайте відповіді на запитання Чому раділа Полліанна, не побачивши в кімнаті дзеркала? Чому раділа Полліанна, не побачивши в своїй кімнаті картин, про які так мріяла? Чому ж тітка Поллі обурилася, коли Полліанна зауважила: «Мабуть, ви неймовірно раді з того, що багаті! »

Номер слайду 9

Словникова робота Милиці – висока палиця з перекладками, якою користуються як опорою під час ходіння хворі на ноги чи безногі люди.

Номер слайду 10

Мікрофон Яке враження справила на вас «гра в радість»? Чи хотіли б ви приєднатися до цієї гри, розповісти про неї своїм близьким?Чому Ненсі погодилася грати з дівчинкою у цю досить дивну, як на неї, гру?

Номер слайду 11

Проблемне запитанняІ група«Коли шукаєш привід для радості, забуває про неприємне.»ІІ група« Жити – робити те, що хочеться.»Чи правомірними є такі твердження:ІІІ група. Відновіть зміст за картинками.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Робота з підручником 1. Зіставте зміст двох уривків:І уривок - с.192;ІІ уривок - с.193.2. Про кого йде мова?3. Які зміни відбулися у героїні,чому.

Номер слайду 14

Тітка Поллі

Номер слайду 15

Міні-дискусія. Чи є «гра в радість» щирою, якщо інколи Полліанна грає в неї, ковтаючи сльози від образи й смутку?

Номер слайду 16

Давайте складемо правила «гри в радість». Робота в групах. Завжди посміхатися. Радіти життю. Бути вдячним за те, що ти живеш. У поганому знаходити щось хороше. Ніколи не сумувати. Не сміятися з чужого горя. Перетворити кожен день на маленьке свято. Дарувати щастя собі і людям.

Номер слайду 17

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯПрочитати, вміти переказувати розділи книги, які не ввійшли до підручника:6. До питання про обов'язок7. Поліанна і покарання8. Поліанна йде в гостіhttp://ae-lib.org.ua/texts/porter__polianna__ua.htm

Номер слайду 18

«РЮКЗАК»

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Клименко Валентина Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
29 грудня 2020
Переглядів
837
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку