Презентація " Едгар По" До уроку " Літературний детектив"

Про матеріал
Презентація створена, як допоміжний матеріал до уроку. Містить відомості про життєві віхи Е.По.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Літературний детектив. Едгар Аллан По

Номер слайду 2

Великий американський письменник Едгар Аллан По вніс неймовірно величезний внесок у розвиток літератури. Завдяки йому на світ з’явилися цілі нові жанри, незважаючи на те, що здебільшого творив у жанрі романтизму. Впізнаний “фірмовий стиль” цього письменника забезпечив йому гучний успіх. Його книги читають у різних країнах, і багато з них отримали статус культових творів. Свої перші твори він підписував псевдонімом “Бостонець”

Номер слайду 3

. Народився 19 січня 1809 року в Бостоні в сім’ї бродячих акторів. Батьки померли, коли йому було всього два роки. Його усиновив заможний купець Джон Аллан. Дитинство Едгара пройшло в обстановці досить багатій. У шість років його віддали на навчання до Лондонського пансіону.. Біографія. Хлопець добре засвоював знання з усіх дисциплін, успішно вивчав французьку та грецьку мови, а також латинську. Вже тоді Едгар читав Цезаря, Овідія і Вергілія в оригіналіале найбільше любив уроки англійської мови та літератури.

Номер слайду 4

Вступив до коледжу в США у Ричмонді , а закінчувати освіту Едгара відправили в Вірджинський університет. Ставши студентом, Едгар почав вести розгульний спосіб життя. Вже після першого року навчання Едгару По, незважаючи на успіхи в навчанні, довелося покинути університет. У 1826 році Аллан відмовився оплачувати борги прийомного сина і вигнав його з дому. Через рік після історії з відходом з університету Едгар По вже перебував у такому відчайдушно безвихідному стані, що вирішив піти в армію. Він додав собі 4 роки і сказав, що йому вже 22 і його ім’я – Едгар. А. Перрі.

Номер слайду 5

Першою публікацією Едгара По був збірник віршів під назвою “Тамерлан та інші вірші”. Книжка складалася з 40 сторінок . Всього було надруковано 50 примірників. Вірш “Ворон” зробив його відомим але не зробив багатим . Спочатку він збирався писати не про ворона, а про папугу. Але зрозумів , папуга не підходить. Опубліковано цей вірш було в 1845 році і за одну ніч зробив його по справжньому відомим.

Номер слайду 6

Коли Едварду виповнилося 27 років, він одружився на своїй двоюрідній сестрі, Вірджинії Клем,якій на той час ще не було 14 років.Їх відносини були справжньою любов’ю. На жаль, Вірджиніїбуло всього 24 роки, коли вона померла від туберкульозу. Життєві обставини зіграли вирішальну роль у становлені Е. По як автора. Едгар По багато писав про трагедію, горе і розбите серце – і все це на власному досвіді.

Номер слайду 7

За життя Едгар Аллан По отримав мало визнання. А після смерті він став легендою і залишається нею донині. Едгар По є родоначальником сучасної форми детектива. Його творіння також вплинули на формування наукової фантастики. Музей Едгара По

Номер слайду 8

Детектив — різновид пригодницької літератури. Сюжет детективного твору послідовно розкриває певну заплутану таємницю, пов’язану зі злочином і його розслідуванням. Зазвичай такий сюжет – історія розв’язання логічної задачі.

Номер слайду 9

Використані джерелаhttps://tsikavi-fakty.com.ua/50-tsikavyh-faktiv-pro-edgara-allana-po/https://dovidka.biz.ua/edgar-po-biografiya-skorocheno

pptx
Додано
3 березня
Переглядів
34
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку