Презентація "Екологічна безпека"

Про матеріал

Сучасний стан навколишнього середовища спонукає жителів планети замислитись над своїм майбутнім. Антропогенний влив людини на природу змінив існування самої погіршив стан біосфери. Людство повинно замислитися над загрозою свого існування.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала: учитель вищої категорії КУ “Шевченківська ЗОШ І – ІІІ ступенів” Артюх Тамара Миколаївна

Номер слайду 2

Екологія – галузь знань про взаємовідносини живих організмів між собою та з навколишнім середовищем, людського суспільства і природи. Умови існування організмів у будь-якій місцевості.

Номер слайду 3

Екологічна безпека – один знайважливіших напрямків безпеки людина, суспільства, людства загалом. Вона пов’язана з необхідністю відновлення порушеної взаємодії людини і природи, гармонізації їхнього співіснування, раціонального природокористування.

Номер слайду 4

За останні 100 років стан навколишнього середовища значно погіршився.

Номер слайду 5

В результаті антропогенної діяльності людини відбуваються значні зміни в навколишньому середовищі. А зміни довкілля впливають на всю екосистему на землі. Так при регулярних надходженнях забруднювачів в атмосферу, наприклад, вздовж автомобільних трас, або поблизу промислових підприємств, концентрація полютантів протягом доби часто перевищує фонову концентрацію, доходячи до гранично допустимої концентрації статистичної, а часто і вище. В таких умовах мають місце регулярне руйнування клітинних мембран покривних тканин листків рослин. Порушуються процеси метаболізму, рослини хворіють і гинуть незалежно від виду.

Номер слайду 6

На карті представлена якість перетворення оточуючого середовища до 2010 року. В результаті дії підприємств і викидів в атмосферу відходів виробництва створюються парникові гази, що в свою чергу впливають на оточуюче середовище.

Номер слайду 7

З 2000 року збільшилась кислотність води Світового океану у 10 разів. Спостереження за змінами кислотності вод Світового океану, що проводилися з 2000 року у берегів штату Вашингтон, вказують на 10 кратне збільшення у воді концентрації вугільної кислоти, що випереджає навіть найсміливіші прогнози кліматичних змін. Вугільна кислота утворюється внаслідок розчинення атмосферного СО2 в солоній морській воді. Збільшення емісії СО2 в атмосферу Землі, за останні 200 років визвало збільшення кислотності вод океанів на 30%, що представляє більшу небезпеку для існування багатьох живих організмів.

Номер слайду 8

Стан ґрунтів Загрозу світового голоду посилює деградація ґрунтів Чергове дослідження довело, що в недалекому майбутньому людство може зіткнутися з проблемою голоду. Майже четверта частина ґрунтів планети перебуває в стані деградації, що істотно знижує можливості людства прогодувати себе. Спроби оцінити стан ґрунту, основи основ існування людства, вживаються останні три десятиліття у рамках програми «Глобальні Оцінки деградації ґрунтів».

Номер слайду 9

Глобальне потепліня змінює структуру грунту. В грунті міститься CO2 в 2 рази больше, ніж в атмосфері планети, але по справжньому зараз вчені приділяють недостатньо уваги вивченню цього компоненту неживої природи. До цього часу не відомо, як поводитимуться депоновані запаси вуглецю грунтів в умовах зміни клімату.

Номер слайду 10

В останні десятиліття світ глобально задумався про захист екології. Було створено багато товариств, щодо збереження природи, які займаються вирішенням питань із забруднення навколишнього середовища.

Номер слайду 11

Бережливе відношення суспільства до природи Бережливе ставлення людини до природного середовища

Номер слайду 12

Основні напрямки сучасної екологічної безпеки: Створення екологічно безпечних технологій Очищення територій від радонуклідів Боротьба із забрудненням навколишнього середовища Раціональне використання природних ресурсів Відновлення флори та фауни Поліпшення доступу до інформації з питань екології

Номер слайду 13

Ми – люди і ми є складовою ланкою природи. Отже, якщо вам не байдужа ваша доля і доля світу, бережіть природу!

ppt
До підручника
Екологія (профільний рівень) 10 клас (Царик Л.П., Царик П.Л., Вітенко І.М.)
Додано
24 листопада 2018
Переглядів
16778
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку