Презентація "Екстремум функції. Дослідження функції на екстремум за допомогою першої та другої похідної"

Про матеріал
В презентації описано теоретичні питання з теми "Екстремум функції, Дослідження функції на екстремум": означення точок екстремуму та екстремумів функції, необхідна та достатні умови екстремуму. Вказано алгоритми дослідження функції на екстремум за допомогою першої та другої похідної.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Екстремум функції. Дослідження функції на екстремум за допомогою першої та другої похідної

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Означення 3. Точки максимуму і мінімуму називаються точками екстремуму функції , а значення функції в екстремальних точках – екстремумами функції, її максимумом і мінімумом.

Номер слайду 5

Необхідна умова Якщо функція y = f(x) диференційована в точці х0 і має в цій точці екстремум, то f '(х0)=0. Достатня умова Нехай функція y = f(x) неперервна в деякому околі точки х0, диференційована в цьому околі, за винятком, можливо самої точки х0.

Номер слайду 6

Тоді: Якщо в точці х0 похідна змінює знак з “+” на “–”, то х0 – точка локального максимуму. Якщо в точці х0 похідна змінює свій знак з “-” на “+” , то х0 – точка локального мінімуму; Якщо f `(х) не змінює знак в околі точки х0, то функція в точці х0 не має локального екстремуму.

Номер слайду 7

Схема дослідження функції на екстремум за допомогою першої похідної Знайти область визначення. Знайти f '(x). Знайти критичні точки функції. Визначити знак похідної в околі кожної критичної точки. Вказати точки максимуму і мінімуму. Обчислити екстремуми - значення функції в цих точках.

Номер слайду 8

Дослідження на екстремум за допомогою другої похідної

Номер слайду 9

Схема дослідження функції на екстремум за допомогою другої похідної Знайти область визначення. Знайти першу похідну. Знайти критичні точки функції. Знайти другу похідну. Обчислити другу похідну в кожній критичній точці. Вказати точки екстремуму. Обчислити екстремуми – значення функції в точках екстремуму.

ppt
Додано
30 травня 2023
Переглядів
873
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку