Презентація "Елеонор Портер (1868-1920). «Полліанна». Робота з текстом. Щирість, мужність і оптимізм героїні "твору

Про матеріал
Презентація знайомить дітей з особистістю письменниці, її творчою спадщиною та вводить в світ прекрасного твору.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Елеонор Портер (1868-1920). «Полліанна». Робота з текстом. Щирість, мужність і оптимізм героїні твору

Номер слайду 2

Мета уроку Ознайомити учнів із життям і творчістю письменниці; вчити зв'язно висловлювати свої думки; удосконалювати навички роботи з підручником; розвивати навички виразного читання, виділення ключових моментів, коментування прочитаного; виховувати високі моральні та духовні цінності.

Номер слайду 3

Літературний диктант 1. Який день тижня Том не любив найбільше і чому? 2. Чому Том і Гек потрапили вночі на цвинтар? 3. Що хлопці побачили на кладовищі? 4.Чому Том і Гек дали клятву мовчати про те, що вони бачили на кладовищі? 5. Як хлопці підтримували безвинного Поттера? 6. Як було врятовано безвинного в’язня? 7. Якими були позитивні і негативні наслідки слави для Тома? 8. Як ви вважаєте, чому всі хлопці заздрили Геку Фінну? 9. Яким зображено життя у Сент-Пітерсберзі? 10. Як діти містечка розуміли щастя? 11. Чому городяни не любили Тома і Гека? 12.Чим пояснити зміни в людині, коли вона стає дорослою?

Номер слайду 4

Відповіді 1. Понеділок, бо треба було йти до школи. 2. Щоб перевірити спосіб виведення бородавок за допомогою здохлого кота. 3. Вони стали свідками вбивства лікаря Робінсона. 4. Вони боялись індіанця Джо. 5. Вони носили йому дарунки у в’язницю. 6. Том виступив свідком на суді і розказав всю правду. 7. Він став героєм, про нього писали газети, але Том боявся індіанця Джо, який втік. 8. Бо Гек був вільний і міг робити все, що заманеться. 9. Одноманітним, розміреним, нудним. 10. Ходити босоніж, не митися, лаятися, не ходити до школи. 11. Бо вони звикли жити за зручними «правилами», а хлопці весь час порушували їх. 12. Дорослі поглинають у клопоти і забувають дорогу в країну Дитинства.

Номер слайду 5

Елеонор Портер Народилася американська письменниця в заможній і шанованій родині 19.12.1868 р.

Номер слайду 6

Їй пророкували славу великої артистки Співала в церковному хорі, грала на фортепіано, навчалася музиці в Бостоні

Номер слайду 7

Одруження Одружившись, Елеонор Портер залишила свій музичний колектив і з чоловіком - підприємцем через справи фірми переїхала до іншого міста.

Номер слайду 8

У родини Портерів був гарний будинок, найбільшою окрасою якого був сад, що ріс просто на пласкому даху будівлі. Елеонор дуже подобалося відпочивати там, сидячи в кріслі посеред дерев, дивитися в небо. Одного разу вона захопила з собою олівець, зошит і почала писати оповідку...  

Номер слайду 9

Елеонор Портер стала письменницею в 33 роки, коли відомий в Америці християнський журнал надрукував кілька її оповідань. Вона працювала під псевдонімом Елеонор Стюарт.

Номер слайду 10

Найвідоміший роман письменниці, «Поліанна», вийшов у світ 1913 року і відразу став шалено популярним.

Номер слайду 11

Про що твір Цей твір про те, як тато навчив дочку Поліанну гратися в радість, а потім вона почала вчити в неї грати всіх своїх друзів. "Що це таке?" – запитаєте ви. І Поліанна відповість: " Гра в радість – це коли в будь-якій ситуації треба знайти щось таке, з чого можна порадіти".  

Номер слайду 12

Успіх книги Обійшовши Америку, книжка рушила до Європи, де також знайшла чимало друзів. Незабаром повість було екранізовано, поставлено на сцені, почали з'являтися переклади іншими мовами. По всій Америці створювалися "Клуби Поліанни", члени яких змагалися між собою в умінні грати в радість.

Номер слайду 13

Подальша доля героїні На адресу Елеонор Портер посипався шквал листів з проханнями розповісти, що сталося з головною героїнею роману далі. Тому вже в 1915 році письменниця видала друком наступний роман — «Юність Поліанни».

Номер слайду 14

Фільми за творами Елеонор Портер 2003 р. «Поліанна» — телефільм; режисер Сара Хардінг, у головній ролі Джорджина Террі. (Великобританія) 1990 р. «Поллі. Повернення додому» — музичний фільм; всі діючі лиця- персонажі «Поліанни». (США) 1989 р. «Поллі» — музичний фільм за романом «Поліанна». (США) 1986 р. «Поліанна» — мультиплікаційний телесеріал.(Японія) 1982 р. «Пригоди Поліанни» — телефільм; у головній ролі Петсі Кензіт. (США) 1973 р. «Поліанна» — телефільм; у головній ролі Елізабет Арчард. (Великобританія) 1971 р. «Життя прекрасне, коли любиш» — фільм за романом «Поліанна». (Туреччина) 1960 р. «Поліанна» — кольоровий; студія Волта Діснея, режисер Девід Свіфт, у головній ролі Хейлі Мілз. (США) 1958 р. «Поліанна» — чорно-білий. (Бразилія) 1952 р. «Хто-небудь бачив мою дівчинку?» — кольоровий; за однойменним оповіданням. (США) 1920 р. «Поліанна» — німий, чорно-білий; режисер Пол Пауел, у головній ролі Мері Пікфорд. (США) 1919 р. «Світанок» — німий, чорно-білий; за однойменним романом.(США)  

Номер слайду 15

Найвідоміший роман «Поліанна» (1913) Складається з 32 розділів Продовження роману “Юність Поліанни” (1915) Популярність Екранізації, постановки на сцені, переклади різними мовами, “Клуби Поліанни”

Номер слайду 16

Всього за кілька років письменницької кар'єри Елеонор Портер створила: 4 томи коротких оповідань; 14 романів для дітей та дорослих У 1920 році Елеонор Портер померла. Наступного дня по її смерті газета «Нью-Йорк Таймс» опублікувала некролог під заголовком "Померла авторка «Поліанни».  

Номер слайду 17

Фізкультхвилинка. Дружно всі ми устаємо, М’язи шиї розімнемо. Крутимо ми головою, Робимо це всі зі мною! Ушир руки розведіть, Їх до неба потягніть! А тепер поприсідайте І на місце повертайте!

Номер слайду 18

Інтерактивна вправа «Термометр».

Номер слайду 19

Домашнє завдання (на вибір): Виразно читати, переказувати, коментувати прочитане. Оформити титульну сторінку (палітурку) до книги Е. Портер «Полліанна» (намалювати або придумати комп’ютерний варіант).

Номер слайду 20

Презентацію підготувала Присяжнюк Людмила Леонідівна вчитель зарубіжної літератури Бабичівського НВК “ ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ” Глобинського району Полтавської області

ppt
Додано
4 лютого 2020
Переглядів
5625
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку