Презентація "Елеонор Портер"

Про матеріал
Презентація до уроку зарубіжної літератури для 5 класу "Елеонор Портер", де в стислій формі надається інформація про життєвий і творчий шлях письменниці.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Елеонор Портер«Життю не можна навчатися — треба просто жити». Підготувала учитель зарубіжної літератури Губанова І. В.

Номер слайду 2

Елеонор Портер. Eleanor Porter. Портер народилася 19 грудня 1868 року у місті Літлтон, штат Нью-Гемпшир, у родині перших переселенців до Америки. Елеонор була дуже хворобливою дитиною, в початкових класах навіть не ходила до школи, а навчалася вдома.  Захоплювалась музикою, співала в церковному та світському хорах, вчилась у бостонській консерваторії. 

Номер слайду 3

у 1892 році, одружившись, вона переїхала разом з чоловіком Джоном Лиманом Портером (бізнесменом з Вермонта), спершу в Масачусетс, потім в Теннессі, а згодом в Нью-Йорк, і захопилася письменством. Стан здоров’я не дозволив Елеанор стати мамою, та вона знайшла розраду в тому, що почала придумувати різні історії для дітей і писати книги.

Номер слайду 4

У 90-х роках на сторінках американських журналів з'являються її перші оповідання, написані під псевдонімом Елеонор Стюарт

Номер слайду 5

в 1907 році світ побачив її перший роман «Зустрічні течії». До числа найбільш популярних творів відносять – «Просто Девід» 1916 року, «Шлях до згоди» 1917 року, «Про гроші, гроші» 1918 року, «Світанок» 1919 і «Мері-Мерайя» 1920 року.

Номер слайду 6

Найвідоміший роман письменниці, «Полліанна», вийшов у світ 1913 року в 1915 році письменниця видала друком наступний роман — «Полліанна виростає». За життя письменниці книга була перевидана 47 разів.

Номер слайду 7

Всього за кілька років письменницької кар'єри Елеонор Портер створила 4 томи коротких оповідань і 14 романів для дітей та дорослих.

Номер слайду 8

У 1920 році Елеонор Портер померла від туберкульозу в місті Кембридж, штат Массачусетс.

Номер слайду 9

Дякую за увагу!

pptx
Додано
6 грудня 2021
Переглядів
946
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку