Презентація "Емма Андієвська "Казка про яян"

Про матеріал

Презентація "Емма Андієвська "Казка про яян" для 6 класу показує письменницю як багатогранну особистість - українську письменницю, поетесу, художницю.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Емма Андієвська «Казка про яян»

Номер слайду 2

українська письменниця, поетеса, художниця.

Номер слайду 3

Емма Іванівна Андієвська народилась 19 березня 1931 року у Сталіно (сучасне місто Донецьк), під час Другої світової війни у 1943 році вона з матір’ю виїхала на Захід,мешкала у США, Франції, Німеччині.

Номер слайду 4

У 1957 році закінчила Український Вільний Університет. У 1959-му році вийшла заміж за українського критика та письменника Івана Кошелівця , з яким прожила 40 років.

Номер слайду 5

З 1955 по 1995 роки — режисер і редактор українського відділу радіо «Свобода». З 1961року живе у Мюнхені . У 1984 році стала лауреатом літературної премії Тетяни та Омеляна Антоновичів.

Номер слайду 6

Письменниця пише про різні боки людського життя, серед її творів є казки-притчі, де вона розкриває проблеми егоїзму та людського «я» у суспільстві.

Номер слайду 7

Завжди вишукана, нестандартна, самобутня…

Номер слайду 8

Завжди вишукана, нестандартна, самобутня…

Номер слайду 9

Збірки творів письменниці

Номер слайду 10

Збірки творів письменниці

Номер слайду 11

Казки: «Говоряща риба», «Казка про галайла», «Казка про гадюку й орла», «Казка про бика й метелика», «Казка про дракона і шевця», «Казка про кулі зла», «Казка про яян», «Казка про мандрівника».

Номер слайду 12

Лауреат конкурсу “Глодоський скарб” - 2009

Номер слайду 13

Будинок в Мюнхені, де живе письменниця

Номер слайду 14

Казка — один із основних жанрів, розповідний, сюжетний художній твір усного походження про вигадані та фантастичні події; казка відзначається чіткою будовою: зачин, основна подія, розв’язка. Притча — коротенький фольклорний або літературний розповідний твір повчального характеру, орієнтований переважно на алегоричну форму змалювання етичних цінностей життя.

ppt
Додано
4 грудня 2018
Переглядів
8944
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку