Презентація "Емма Андієвська. "Казка про яян". Прихований повчальний зміст казки"

Про матеріал
Творчість Емми Андієвської - незвичайне явище! Учням завжди подобаються уроки, на яких їх вчать практичним вмінням. Ось це і є один із таких уроків, бо діти розуміють, що не потрібно бути "яянами".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Емма Андієвська “Казка про яян”. Прихований повчальний зміст казки"

Номер слайду 2

Мета: навчитися розуміти прихований зміст казки; розвивати вміння знаходити ключові фрази в тексті, формувати власні висновки щодо прочитаного; розуміти важливість морально-етичних цінностей, що допомагають сприймати красу і приваби світу, сприяти вихованню почуття людяності, душевної щедрості, причетності до всього, що діється навколо.

Номер слайду 3

Епіграф уроку: «І тільки тих поважають мільйони, Хто поважає мільйони «Я»В. Симоненко

Номер слайду 4

1)Ознаки якого твору сформульовано в темі уроку? 2) Що таке притча?3) А який літературознавчий термін з визначення притчі потрібно розкрити? 4) Дайте визначення алегорії.

Номер слайду 5

- Місто Яян знаходилося... Продовжіть речення: Коли пастушок розплющив очі, то побачив... Яку потребу хотів задовольнити пастушок, коли потрапив у місто Яян?

Номер слайду 6

ПАСТУШОК „я” кожного із яян невичерпне;харчується власним „я”;Кожен яянин знає тільки своє „я”ЯЯНИя вам охоче допоможу;я спробую;я тобі дуже вдячний за пораду;я хотів би подбати про тебе;я хочу аби ти бодай перед смертю дихнув свіжим повітрям;я не хочу ставати яянином.

Номер слайду 7

РОБОТА В ПАРАХ“Я” ЯЯНІВ“Я” ПАСТУШКА

Номер слайду 8

РОБОТА В ПАРАХ“Я” ЯЯНІВ“Я” ПАСТУШКА- ЕГОЇСТИ;- ПЕРЕПОВНЕНІ ВЛАСНОЮ ГОРДИНЕЮ. ЧУЙНИЙ; ЦІЛЕСПРЯМОВАНИЙ; ДОБРИЙ;ПОВАЖАЄ СТАРІСТЬ; ЦІНУЄ ВОЛЮ; НЕ ХОЧЕ СТАВАТИ ЯЯНИНОМ .

Номер слайду 9

ХАРАКТЕРИСТИКА ДІДУСЯ

Номер слайду 10

- Подивіться на епіграф до уроку і скажіть: “Чи заслуговували на повагу яяни?”-В чому повчальність „Казки про яян”? - Чи прямо про це говориться у казці?

Номер слайду 11

“Я” під мікроскопом” Ярс Балан. Вважає, що один “вірш-малюнок” може сказати набагато більше, ніж тисяча слів. Що символізують ці “Я”?

Номер слайду 12

Домашнє завдання 1. Дібрати прислів’я, яке розкриває основну притчеву думку „Казки про яян”.2. Написати поради «Як не стати яянином?»

Номер слайду 13

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!!!

pptx
Додано
26 липня 2019
Переглядів
4145
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку