Презентація "Емоції. Настрій. Почуття"

Про матеріал
Презентація "Емоції. Настрій. Почуття". Мета: розширити в учнів поняття «емоції»; формувати вміння використо­вувати способи саморегуляції з метою корекції негативних емоцій та агресивних тенденцій поведінки школярів; учити надавати допомогу одне одному в колективі; розвивати у дітей уміння розріз­няти емоційні стани людини; виховувати почуття відповідальності, культуру спілкування.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Емоції. Настрій. Почуття

Номер слайду 2

Мета:розширити в учнів поняття «емоції»; формувати вміння використо­вувати способи саморегуляції з метою корекції негативних емоцій та агресивних тенденцій поведінки школярів; учити надавати допомогу одне одному в колективі; розвивати у дітей уміння розріз­няти емоційні стани людини; виховувати почуття відповідальності, культуру спілкування.

Номер слайду 3

Емоція - безпосереднє, тимчасове емоційне переживання якого-небудь відношення людини до різних зовнішніх або внутрішніх подій, душевне хвилювання.

Номер слайду 4

Емоціявиникає як реакція не тільки на події відбулися, а й на імовірнісні або згадуємо;носить випереджаючий характер, узагальнюючи оцінку ситуації, пов'язаної з задоволенням потреби.

Номер слайду 5

ЖАХЯкі емоції відчуває дівчинка?

Номер слайду 6

ЦІКАВІСТЬ

Номер слайду 7

ОБРАЗА

Номер слайду 8

РАДІСТЬ

Номер слайду 9

СУМ

Номер слайду 10

ГНІВ

Номер слайду 11

ПРОВИНА

Номер слайду 12

Наш Сашко бува веселий, коли друзі всі в оселі. Наш Сашко бува сердитий, коли лоб його набитий. Наш Сашко сумний буває, коли іграшки немає. Наш Сашко, буває, плаче, коли хтось відніме м’ячик. Наш Сашко, бува, хитрує, коли фокуси майструє. А як його насварить – він ображений стоїть. Як незвичне щось побачить, то дивується одначе. А як чогось злякається – у кущі ховається. Гра «Настрій»Ну-мо за допомогою жестів, міміки зобразимо настрій хлопчика!

Номер слайду 13

На картках обведіть зеленим кольором позитивні емоції,  червоним – негативні. Вправа «Визнач емоцію»

Номер слайду 14

Злякайтесь, як:зайчик, що побачив вовка,дитина, яка загубилась. Зрадійте, як:цуценятко, яке побачило маму,як два товариші після розлуки. Насуптесь, як:дощова хмарка,учень, якого образили. Розсердьтеся, як:два цапки на містку,два розбишаки, що сваряться. Гра «Продемонструй емоцію»

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Усі матеріали узято з відкритого доступу у мережі «Інтернет»

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Гріньова Віталіна Віталіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
31 січня 2023
Переглядів
1519
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку