Презентація "Емоційний вплив парфумів"

Про матеріал
Презентація на тему "Емоційний вплив парфумів" показує, як впливають аромати на організм людини та на емоційний стан.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЕМОЦІЙНИЙ ВПЛИВ ПАРФУМІВ Марія Романяк. ВСП «Фаховий коледж інформаційних технологій. НУ «Львівська політехніка»

Номер слайду 2

Пахучі речовини є каталізаторами почуттів. Суміш ароматів спокушає і викликає бажання, оживляє спомини і збуджує фантазію, окрилює найсміливішу мрію.

Номер слайду 3

Стимулюючий ефект ароматів у стосунках між людьми має наукове пояснення. Слизова оболонка носа вловлює сигнал запаху вже на відстані 3-4 м. Через якусь мить він уже діє на нервову систему і на ту частину головного мозку, яка керує емоціями і почуттями.

Номер слайду 4

Підсвідомі реакції на запах найчастіше виявляються у психічній сфері і стані здоров’я. Не кожен відчуває вплив запаху, а тільки одержує його результати у вигляді певних реакцій.

Номер слайду 5

Кожній людині властивий індивідуальний «ароматичний образ», який формується конкретними генами і передається через повітря. У випадку, коли молекулярний імпульс чоловіка збігається з генною установкою дами його мрії, він має всі шанси влучити в серце.

Номер слайду 6

Знайти аромат, який ідеально доповнює ваш образ, досить складно. Вважається, що якщо аромат був створений саме для вас, то самі на своїй шкірі через годину-другу ви його відчувати не будете. А ось оточуючі, навпаки, помічають, наскільки смачно ви пахнете, і ви почуєте багато компліментів.

Номер слайду 7

В результаті численних лабораторних досліджень вчені встановили деякі факти, які свідчать про небезпеку окремих інгредієнтів, які лежать в основі популярних духів.

Номер слайду 8

Постійне використання того чи іншого парфуму може викликати ряд негативних наслідків від алергічної реакції до гормональних збоїв.

Номер слайду 9

Як правило, алергія на парфуми проявляється стандартно — висип на шкірі. При цьому потенційним збудником подібної реакції організму можуть бути як ваші особисті духи, так і зіткнення з шкірою іншої людини, на яку були нанесені парфуми.

Номер слайду 10

Якщо до складу духів входить потенційний алерген, то як результат при чутливій шкірі ви можете побачити і відчути висип на руках, зап’ястях, долонях, обличчі, а також прояв таких симптомів як почервоніння та свербіж шкіри, набрякання окремих ділянок обличчя.

Номер слайду 11

Найнебезпечнішими алергенами у складі сучасних парфумів є синтетичні молекули з сильним запахом. Їх часто використовують у виробництві культових запахів. Найбільш сильна алергічна реакція на парфуми може виразитися в респіраторному роздратуванні. Особливо ризиковано користуватися парфумами людям, що страждають астмою.

Номер слайду 12

Як показали дослідження, інгредієнти, що входять до складу парфумерних продуктів нового покоління, здатні вплинути на гормональний баланс організму.

Номер слайду 13

Вчені встановили, що кілька десятків складових духів впливають на рівень гормонів в організмі, а деякі з них володіють дією, схожою з дією жіночого гомону естрогену, є й ті, які за дією нагадують дію гормонів щитовидної залози.

Номер слайду 14

Дякую за увагу!“Усі жінки люблять духи. Якщо вони кажуть, що ні, то не знайшли свій запах”. Мерилін Монро

pptx
Додав(-ла)
Романяк Марія
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
26 січня
Переглядів
149
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку