Презентація: фарбування волосся

Про матеріал
В даній презентація описані основні навички фарбування волосся різними групами барвників
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виконання фарбування волосся з використанням знебарвників Розробила майстер в/н Вітюк Г. В

Номер слайду 2

Підготовчі роботи при виконанні знебарвленні волосся: 1. Огляд зовнішнього виду волосся( тип, структура, колір, ступінь пошкодження).2. З’ясування у клієнта, який колір і відтінок волосся він хоче отримати. Вибір препарату.3. Проведення проби шкіри на чутливість.4. Підготовка приладдя, матеріалів, білизни.5. Для захисту клієнта на плечі укладають серветку, потім пеньюар, ретельно розчісують волосся. Волосся ретельно розчісує, щоб освітлюючий склад рівномірно розподілився на них. Змащують кремом крайову лінію росту волосся.6. Майстер обов’язково має буди в робочому одязі і при фарбуванні використовувати захисні рукавички.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Види волосся.  —  пушкове росте на всьому тілі, його немає тільки на долонях, підошвах і губах. Це тонке м'яке волосся, яке не має пігменту;—  щетинисте —- короткі волоски завдовжки 1-2 см, до них належать вії та брови;— довге — товсте волосся нормальної довжини, росте на голові, у чоловіків і на обличчі.

Номер слайду 5

На ріст волосся впливають загальний стан організму, обмін речовин, стан нервової системи, діяльність залоз внутрішньої сек­реції, пори року, харчування.

Номер слайду 6

Визначити тип волосся можна дотиком і при зоровому вивченні. Ступінь тонкості – товщини називається текстурою. Текстура товстого волосся на дотик подібна до шерсті (шершаве волосся), середнього  волосся – до бавовни (м'який дріт), а тонкого  до шовку (м'яке). Пошкоджена чи нерівна кутикула може призвести до того, що волосся буде виглядати тьмяним, не матиме блиску. Щоб протестувати волосся на рахунок пошкоджень потрібно провести пальцями по поверхні волосини від кінця до корінця - чим більше  перепон, тим більш  пошкоджене волосся.

Номер слайду 7

Зорово оцінюють також густоту волосся (кількість волосся на  1см2). Густота волосся зазвичай поділяється на нещільну, середню і велику. Стан волосся визначається в першу чергу гігроскопічністю. Гігроскопічність – це здатність волосся вбирати вологу, зумовлена ступенем  пористості волосини.

Номер слайду 8

За гігроскопічністю розрізняють 4 групи волосся:1.   Волосся з нормальною гігроскопічністю. До нього відноситься здорове, непошкоджене і м’яке волосся, що має нормальну здатність вбирати вологу, середню пористість. Таке волосся в хорошому стані і підходить для більшості процедур. Воно вимагає звичайної обробки і часу впливу барвника,відповідно до інструкції. Гранична концентрація окислювача  для такого волосся 7-10% .

Номер слайду 9

2.   Волосся низької гігроскопічності. Це тверде, склянисте , часто дуже темне або ж сиве  волосся. Відсутність пігменту  робить волосся несприятливим до фарбування. Низька пористість спостерігається у волоссі, що здатне увібрати малу кількість вологи через велику щільність кутикули. Такому волоссю за допомогою попередньої обробки треба надати більшої сприйнятності. Гранична концентрація окислювача 10-12%.

Номер слайду 10

3.   Волосся підвищеної гігроскопічності. Підвищена пористість буває і волосся, яке пошкоджене хімічними процедурами чи навколишнім середовищем. Це волосся світле, з природними локонами,  посвітлілі від сонця прядки, пофарбоване волосся.  Фарбувати його треба обережно: фарбу брати одним – двома тонами світліше, а іноді навіть трохи розбавивши її. Час дії на таке волосся має бути меншим, ніж на нормальне. Гранична концентрація окислювача 4-7%.

Номер слайду 11

4. Волосся високої гігроскопічності. Крихке, освітлене або ж знебарвлене волосся з дуже високою пористістю, вбирає фарбу як губка. Таке волосся знаходиться в поганому стані, тому перш ніж виконувати на ньому якісь хімічні процедури, його потрібно полікувати. Фарбувати таке волосся потрібно дуже обережно. Застосовувати слід світлі тони фарби, розбавляючи їх на 50 %. Через короткий час дії барвника на волосся треба працювати дуже швидко . Гранична концентрація окислювача 3-4%.

Номер слайду 12

Природний колір волосся визначається комбінацією різних типів пігменту, їх формою, розміром і кількістю. Колір утворюється в корковому шарі волосся меланоцитами, які продукують два типи пігменту меланіну : -  гранульований (зернистий) – евмеланін, який придає волоссю чорний та коричневий колір;-  розсіяний (дифузний, із фізиці хаотичний рух молекул) – феомеланін, який  з’являється в рудому волоссі. Присутній у дуже  темному  волоссі, брюнети. У блондинок феомеланіна менше.

Номер слайду 13

Структура волосини

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Волосся містить природній пігмент- меланін. Колір волосся визначається завдяки меланіну. Меланін в свою чергу поділяється на два пігмента це еу-меланін та фео-меланін. Еу-меланін характеризується наявністью первинних кольорів червоного та синього . Еу-меланін великі подовжені гранули. Основна задача еу- меланіна надання волоссю уровня глибини тону та кольорове направлення. Чим його більше, тим тімніше волосся. Фео-меланін червоні та жовті частиці. Дуже маленькі гранули, округлі. Удалити фео- меланін з волосся дуже6 важко, майже не можливо. Фео- меланін впливає на результат фарбування, проявляється в небажанних помаранчевих, жовтих та червоних віддтінках

Номер слайду 16

Для характеристики кольору волосся використовують такі терміни, як глибина та нюанс. Для визначення й опису натурального кольору волосся використовують шкалу глибин і тонів кольору. Глибина кольору (рівень)— ступінь темності – світлості та  яскравості кольору волосся без врахування його відтінку

Номер слайду 17

Глибина кольору частіше  виражається наступною колірною гаммою: 1)   чорний,2)   темно-коричневий,3)   коричневий,4)   світло-коричневий,5)   темно-русявий,6)   русявий,7)   світло-русявий,8)   темний блондин,9)   блондин,10) яскравий-блондин.

Номер слайду 18

Глибина кольору залежить від кількості евмеланіну, що міститься у волоссі. Тип евмеланіну, його розмір і кількість визначають колірну гамму глибини кольору від найсвітлішого до чорного. В залежності від співвідношень різних  видів пігменту, від їх інтенсивності і кількості бульбашок повітря, і утворюється той чи інший колір волосся. Причому волосся ніколи не буває синім, жовтим чи червоним, тобто натуральний колір - це завжди результат змішування. Кількість феомеланіну визначає відтінок волосся.

Номер слайду 19

      Напрямок кольору (ньюанс, відтінок, тон) —   це  переважання  якого-небудь  відтінку  в  кольорі. НЮАНС КОЛЬОРУ  описує його особливості,  відтінки кольору волосся. Наприклад, світлий блондин може мати золотистий, матовий, попелястий відтінок. На нюанс кольору впливає, головним чином, кількість рідкого (розпорошеного) пігменту – жовто-червоних частинок феомеланіну, а точніше, співвідношення пігменту обох груп. Найменше феомеланіну в волоссі попелястого відтінку, найбільше – в волоссі червонястих відтінків.

Номер слайду 20

Але у фарбах  напрямок виражається більш широкою  колірною гаммою. Наприклад:1)   попелястий,2)   фіолетовий,3)   мідно -золотистий,4)   рудий5)   червоний,6)   махагон,7)   коричневий Різні відтінки волосся залежать від фізіологічних причин і певною мірою від впливу зовнішнього середовища: повітря, сонця, вологи.

Номер слайду 21

  Залишившись без натурального пігменту, волосся стає безколірним і сивим. А також при втраті кольору  воно втрачає еластичність, яку йому  надавав меланін. Щоб визначити глибину кольору прядку потрібно відвести трохи в сторону від голови, при природному освітленні, але щоб не проходив прямий сонячний промінь. Мокре і брудне волосся виглядатиме темнішим, ніж є насправді.

Номер слайду 22

 З точки зору фізики, ідеально чорна поверхня поглинає всі промені, ідеально біла їх відбиває. Пофарбована, забарвлена в будь-який колір поверхня відбиває проміння цього кольору, решту – поглинає. Блиск і яскравість волосся визначається також станом кутикули. Якщо вона здорова, то пігменти відбивають світло і волосся блищить. Якщо пошкоджена, то відбивання світла понижено, колір волосся здається неясним, блідим, саме волосся – безжиттєвим.  

Номер слайду 23

Класифікація барвників. Всі барвники, що використовуються в перукарнях,  традиційно  розділяють  на чотири основні групи1) знебарвлюючі (блондуючі, освітлюючі);2) хімічні (окислюючі, синтетичні);3) фізичні (обгортаючі, тонуючі);4) натуральні (рослинні, природні).

Номер слайду 24

  Також фарби класифікують за принципом їх роботи і особливостями складу.  Перманентні фарби для волосся – основна група фарб, найбільш стійкі, проникають найглибше у волосину, можуть  не лише надати відтінку, але  також зафарбувати сиве волосся і освітлити натуральний колір волосся.

Номер слайду 25

    Деміперманентні  фарби для волосся – фарби для «тонування», які  не освітляють волосину, але добре справляються з проблемою зміни відтінку і  затемнення волосся. Семіперманентні фарби – досить м’які фарби, які дозволяють змінити відтінки волосся   не без використання перекису водню, але на невеликий термін.  Фізичні барвники – нестійкі барвники для зміни відтінку волосся на короткий час в 1-2 дні і незначної відтіночної корекції кольору.

Номер слайду 26

   Безаміачні фарби для волосся -  теж можуть бути деміперманентні  і перманентні. Натуральні фарби -  містять  в якості фарбуючих  пігментів містять екстракти рослин і плодів

Номер слайду 27

Існують також інші класифікації барвників. Фарби групують за тривалістю дії: Фарби тимчасової дії (відтіночні ополіскувачі, фарбуючі муси та гелі, „маскара” для волосся, фарбуючі лаки), що змиваютья при першому ж митті; Фарби нетривалої дії (напівперманентні, деміперманентні), до яких відносяться тонуючі та рослинніфарби, що змиваються за 4-6миттів волосся;

Номер слайду 28

- Фарби тривалої дії (стійкі, перманентні), до яких відносять освітлюючі,  хімічні та металічні ( останні іноді називають засобами для поступового зафарбовування), що зафарбовують на тривалий час. Фарба може змитися з часом, але колір волосся ніколи не повертається до попереднього.

Номер слайду 29

Барвники першої групи. До них належать препарати для блондування, освітлювання та знебарвлювання волосся. Фарба окислює пігмент, руйнує його повністю або частково і вимиває з водою. За допомогою освітлюючих барвників виконують освітлення, знебарвлення, протравлювання, мелірування, балаяж. Барвники випускають у вигляді освітлюючої пудри і окисника.

Номер слайду 30

Окисник  (активатор) – це крем-емульсія, яка містить пероксид водню в різних концентраціях. При змішуванні з фарбою вона утворює однорідну суміш. Кількість пероксиду водню в активаторі визначає ступінь освітлення волосся. Відрізнятися в окисниках у різних виробників може склад додаткових компонентів, що відповідають за догляд (пом’якшувальні речовини, що зберігають блиск і здоров’я волосся). У перукарській практиці використовуються окисники з відсотковим вмістом перекису водню від 1,5% до 12%. Деякі бренди зміст перекису водню вказують не в процентах, а в обсязі вільного кисню, що виділяється під час хімічної реакції. 

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Зіставлення позначень: Vol (об’єм вільного кисню) – вміст перекисю водню% – концентрація окисника.5 V(5 Vol.)-1,5%10 V(10 Vol.)-3%15 V(15 Vol.)-4,5%20 V(20 Vol.)-6%25 V(25 Vol.)-7,5%30 V(30 Vol.)-9%40 V(40 Vol.)-12%

Номер слайду 33

Застосування окисника:1,5% застосовується для стійкого тонування, для затемнення раніше знебарвленого волосся. 3% -для затемнення, для фарбування тон в тон, при тонуванні, при роботі зі знебарвлюючий порошком (кремом).6% – освітлення на 1 рівень, робота з сивиною, працює із знебарвлюючим порошком або кремом.9% – освітлює на 2-3 тони, любить яскраві відтінки та освітлюючі серії барвників, використовується для опрацювання пігментів на одному рівні світлості (штучний колір), працює з сивиною на базі з 10 по 8 рівень глибини тону.12% – в основному добре працює зі спецблондом (1:1,5 і 1:2) та освітлює на 4-6 тонів, поєднується з освітлюючою олією, з порошком не рекомендується змішувати.

Номер слайду 34

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Оксидант 20 vol. 6%освітлить волосся на 1 — 2 рівня. Оксидант 30 vol. 9%освітлить волосся на 3 — 4 рівніОксидант 40 vol. 12%освітлить волосся на 5 — 6 рівнів  

Номер слайду 35

Освітлення волосся – це процес розмиття натурального пігменту зі зміною кольору волосся на кілька рівнів. Знебарвлення - процес повного видалення натурального пігменту волосся освітлювальною пудрою з подальшим корегуванням кольору або тонуванням. Виконують на фарбованому або натуральному волоссі.

Номер слайду 36

Вплив на волосся: Агресивна процедура, яка сильно травмує волосяні цибулини і стрижні. Щоб домогтися кардинальної зміни кольору, необхідно повністю вимити природний пігмент. При цьому локони втрачають силу і блиск, стають ламкими, тьмяними, млявими і погано розчісується. Оскільки процедура агресивна   то за процесом слід слідкувати. Після закінчення часу витримки волосся промивають теплою водою біля 30 градусів . Бажано обробити волосся бальзамом .

Номер слайду 37

Барвники першої групи - це освітлюючі барвники, які застосовуються з окисником, дають міцне забарвлення, оскільки вступають в реакцію з пігментом волосся і частково або повністю його руйнують, в результаті волосся стає порожнистим. При частковому руйнуванні пігменту волосся освітлюється. Випускаються барвники у вигляді порошку, пудри та крема. Для виконання роботи барвник необхідно розвести окисником вибраної концентрації в певній пропорції (залежно від виду роботи і фірми-виробника продукту пропорція змішування може мінятися і складати: 1: 1; 1: 1,5; 1: 2 1: 4.

Номер слайду 38

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Групиволосся. Характеристика волосся кожної групи. Концентрація перекису водню в окиснику 1  Волосся товсте: дуже жорстке середньої жорсткості м’яке, пористе 9-12%6 -9%3% 2  Волосся середнє:дуже жорсткесередньої жорсткості м’яке, пористе 9%6-9%3% 3 Волосся тонке:жорсткесередньої жорсткостім’яке, пористе 9%6%3%Вибір концентрації перекису водню в окиснику при знебарвленнізалежно від типу волосся:

Номер слайду 39

Час витримки препарату {5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}% окисника Min час витримки на волоссіПропорції змішування порошку з окисником. Max час витримки на волоссі1,5%30 хв.1:250 хв.3%25 хв.1:250 хв.6%20 хв.1:250 хв.9%15 хв.1:250 хв.12%10 хв.1:250 хв.

Номер слайду 40

Результат фарбування залежить від багатьох факторів.1.) властивостей волосся: початкового кольору волосся, від того, натуральний він чи штучний; гігроскопічності волосся; товщини, довжини та інших характеристик;2.) кольору фарби, її якості і можливостей;3.) дотримання технології фарбування.

Номер слайду 41

Виконання фарбування волосся хімічними барвниками

Номер слайду 42

Теорія кольору. Коло Освальда (хроматичне коло)

Номер слайду 43

Хроматичне коло ділиться на 4 групи:1. Первинні кольори2. Вторинні кольори3. Третинні кольори4. Четвертинні кольори

Номер слайду 44

Природні кольори неможна отримати шляхом змішування.

Номер слайду 45

Вторинні кольори отримують шляхом змішування двох первинних кольорів

Номер слайду 46

Додаючи вторинний колір до одного з двох первинних кольорів, отримують нові кольори – Третинні Четревтинні – це різні комбінації кольорів, включаючи всю видиму кольорову гаму.

Номер слайду 47

Номер слайду 48

Колір що перекриває!!! Червоний – Зелений Жовтий – Фіолетовий Синій – оранжевий

Номер слайду 49

Теплі і Холодні кольори

Номер слайду 50

Що означають цифри на фарб карті: № фарби складається з трьох цифр 1-ша глибина тону від 1 до 10 2- га це основний відтінок 3- тя додатковий відтінок додатковий відтінок становить 50% від основного.

Номер слайду 51

Відтінки за міжнародною системою кольорів\1 попелястий \3 золотистий \4 мідний\5 червоний\6 або \2 фіолетовий \7 коричневий

Номер слайду 52

Наприклад: 7/3 – блондин/ з мідно золотистим відтінком 9/00 – світлий блонд 9/01 - світлий блонд/ світлий блонд/ 50% чорного відтінку

Номер слайду 53

Домашнє завдання: 7/32 6/507/625/355/77 6/668/3 9/326/018/524/62

Номер слайду 54

pptx
Додано
21 січня
Переглядів
735
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку