Презентація "Фінікія"

Про матеріал
Матеріал можна використовувати під час викладання уроку "Фінікія" в 6 - му класі з всесвітньої історії. В цій презентаціє є цікаві факти про Карфаген - фінікійську колонію та на закріплення матеріалу цікаві завдання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ФІНІКІЯ

Номер слайду 2

Актуалізація опорних знань Бесіда за запитаннями 1.Чому в Єгипті розлиття річки Ніл вважалося уособленням доброго бога, а у Дворіччі обидві річки (особливо Тигр) вважалися злими богами? 2.Чому міф про всесвітній потоп народився саме у Дворіччі? 3.Що в законах Хаммурапі здається вам справедливим, а що – несправедливим? 4.Опишіть способи боротьби людей із несприятливими природними умовами в Єгипті та Південному Дворіччі. Що було в них спільного, а що відмінного? 5.Порівняйте писемність жителів Південного Дворіччя з писемність єгиптян. Що в них було спільного, а що відмінного?

Номер слайду 3

Очікувальні результати: після цього учні зможуть називати час, коли припадає розквіт Фінікії, де розташовувалася ця держава, особливості господарювання; як було винайдено пурпур та фінікійський алфавіт.

Номер слайду 4

План 1.Природно – географічні умови розвитку. 2.Повсякденне й господарське життя. 3.Фінікійська колонізація. Карфаген. 4. Алфавіт.

Номер слайду 5

Географічні умови Близького Сходу Фінікія розташовувалася в регіоні, що зараз має назву Близький Схід. Ця території знаходилися на перетиніторгових шляхів, які поєднували Єгипет, Грецію, Ассирію, Вавилонію.

Номер слайду 6

Головними містами Фінікії були

Номер слайду 7

Основне заняття жителів цих міст — морська торгівля.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Купці Фінікії перевозили ліс, фарбовану вовну і тканину.

Номер слайду 10

Фінікія — країна мореплавців, работоргівців і майстерних ремісників

Номер слайду 11

Розвиток торгівлі 3)купували завозили З якими країнами торгували Продавали(вивозили)

Номер слайду 12

Карфаген – найбільша фінікійська колонія У ХІІ – VI ст. на узбережжі з’являються фінікійські колонії. Спочатку вони були на Кіпрі, у Північній Африці та Піренейському півострові, а трохи згодом у далекій Англії(Британії) та на західноафриканському узбережжі. Найбільшою колонією міста Тір став Карфаген у Північній Африці.

Номер слайду 13

Фінікійський алфавіт

Номер слайду 14

Закріплення нових знань Закресліть зайві слова Фінікія виникла на берегах Чорного Середземного моря. Найбільшими містами Фінікії були Бібл, Вавилон, Тір, Фіви, Урук. Основними заняттями фінікійців були землеробство, скотарство, ремесло, будівництво кораблів, торгівля, друкарство.

Номер слайду 15

2.Фінікійці вигадали абетку, але вони не мали голосних букв. Учені знайшли фінікійський напис. Допоможіть його розшифрувати (голосні позначені зірочкою). К*Р*Б*Л*ПЛ*В З Т*Р*Д* К*РФ*Г*Н*, В*З П*РП*Р.

Номер слайду 16

3.Археологи розкопали фінікійський торгівельний корабель, де знайшли список товарів. Під час копіювання цього списку припустилися помилки. Виберіть товари, що міг перевозити корабель (позначте хрестиком). Свою відповідь поясніть.   РАБА ЗОЛОТО ПУРПУР РУШНИЦІ СКЛЯНІ ВИРОБИ ДВИГУНИ МАСЛИНОВА ОЛІЯ СВИНЕЦЬ СУШЕНА РИБА ВИНО ШОВКОПРЯДИ ШПАГИ АЛЮМІНІЙ ЗЕРНО

Номер слайду 17

Домашнє завдання Прочитати відповідний пункт параграфа, усно відповівши на питання; підготувати повідомлення робота з контурною картою

ppt
Додав(-ла)
Кличко Татьяна
Додано
24 березня 2020
Переглядів
3837
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку