Презентація "Фізкультхвилинка" для дітей

Про матеріал
Презентація "Фізкультхвилинка" - додатковий матеріал до уроку, також можна задавати в якості домашнього завдання, так як презентація має пізнавальний характер, а також має відео для повторення фізкультхвилинку дітьми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фізкультхвилинка

Номер слайду 2

Фізкультхвилинка - що це?Фізкультхвилинка це - короткочасне (протягом 1 - 2 хвилин) захід, який сприяє зміцненню організму дитини, підвищує його працездатність. Проводиться фізкультхвилинка, з метою активно змінити діяльність дітей і цим послабити стомлення, а потім знову переключити їх на продовження заняття. Таким чином, застосування фізкультхвилинок упродовж заняття сприяють:- поліпшенню роботи мозку, - відновлюють тонус м’язів, які статично підтримують правильну поставу упродовж уроку, - знімають напругу з органів зору і слуху, - покращують роботу дрібної моторики.

Номер слайду 3

Навіщо вона?Фізкультхвилинка є обов’язковим елементом кожного уроку при роботі з дітьми з особливими освітніми потребами. Основне призначення фізкультхвилинок, які проводяться під час занять, – підвищити працездатність, зняти втому, дати відпочинок організму, в першу чергу – нервовій системі та м’язам. Фізкультхвилинка має включати 3-4 вправи, добре знайомі дітям і легкі у виконанні. Кожна вправа виконується 3-4 рази в середньому темпі. Тривалість до 2-3 хвилин.

Номер слайду 4

Які ж є правила для фізкультхвилинки?Під час проведення фізкультхвилинки необхідно дотримуватись загальних правил:_ застосування дозованих фізичних навантажень;_ поступове збільшення навантаження: з урахуванням інтенсивності, кількості повторень,_ інтервалів відпочинку, характеру вправ;_ використання вправ, що охоплюють всі групи м’язів;_ обов’язкове включення дихальних вправ. Необхідною умовою є повна розкутість у рухах, вільне переміщення в кімнаті. Для ефективнішої роботи на уроках варто використовувати наочний матеріал із зображеннями птахів та тварин. Це допоможе дітям краще запам'ятовувати істоти, про які мовиться у грі.

Номер слайду 5

А тепер всі разом!

pptx
Додано
22 березня 2023
Переглядів
104
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку