Презентація "Фольклор і музичний театр"

Про матеріал
Презентація "Фольклор і музичний театр" познайомить учнів з творчістю І. Стравінського та балетом «Весна священна».
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ФОЛЬКЛОР і МУЗИЧНИЙ ТЕАТР

Номер слайду 2

Ігор Стравінський, балет «Весна священна»

Номер слайду 3

Сучасна балетна вистава відрізняється від класичного балету тим, що їй притаманні ритмопластичні танці, пантоміма,елементи акробатики, світлозвукові ефекти, оригінальні декорації, костюми і навіть спів (хори).

Номер слайду 4

Відомий композитор Ігор Стравінський створив балет «Весна священна», у якому відобразив язичницьку Русь навесні: з дівочими хороводами, культом Землі, жертвопринесенням на честь богині Весни. У балеті надзвичайно сильний і виразний ритм. Композиторвикористовує основні музичні засоби — тембр, гармонію і ритм, щоб зобразити взаємовідносини природи та людини.

Номер слайду 5

Новизна і складність музики відчули і глядачі під час прем’єри,і оркестр на репетиціях. Лібрето до балету написали сам композитор — Ігор Стравінський, і Микола Реріх — всесвітньо відомийхудожник, який також створивдекорації й костюми до вистави.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Прем’єру балету глядачі не сприйняли, залишивши поза увагою оригінальність і складність хореографії на тему язичницьких обрядів. Але минули роки, і балет підкорив серця шанувальників мистецтва в усьому світі. Чим вражає музика балету? Які картини-образи виникли у вашій уяві?Чому глядачі на прем’єрі не сприйняли балет?

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Чим вражає музика балету? Які картини-образи виникли у вашій уяві?Чому глядачі на прем’єрі не сприйняли балет?

Номер слайду 11

Стравінський Ігор Федорович (1882—1971)Всесвітньо відомий композиторі диригент українського походження. Народився в сім’ї співака в Оранієнбаумі, поблизум. Санкт-Петербург. З дитячих років навчався гри на фортепіано. Талант композитора яскраво проявився в жанрі балету. Під керівництвом М. Римського-Корсакова були написані перші твори ,симфонію «Феєрверк»для оркестру, прем’єру якої відвідав відомий хореограф Сергій Дягілєв. Він високо оцінив талант молодого композитора. Протягом трьох років співпраці з трупою Дягілєва Стравінський написав три балети, що принесли йому світову славу — «Жар-птиця»,«Петрушка» та «Весна священна».

Номер слайду 12

Стравінський, творчість якого вплинула на розвиток музики ХХ ст., посідає особливе місце серед композиторів того часу.

Номер слайду 13

Сьогодні на уроці ми говорили на тему …ФОЛЬКЛОР і МУЗИЧНИЙ ТЕАТРНазвіть музичний твір з яким ми сьогодні познайомились, хто композитор.Ігор Стравінський, балет «Весна священна» У балеті відобразив язичницьку Русь навесні: з дівочими хороводами, культом Землі, жертвопринесенням на честь богині Весни.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Волошенко Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
28 жовтня 2021
Переглядів
4737
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку