Презентація"Форма і пластика тварин"

Про матеріал
Презентація до уроку на тему: "Форма і пластика тварин" Рельєф — скульптурне зображення на площині. До скульптури малих форм (дрібної пластики) належать невеликі статуетки з фарфору, фаянсу, металу, кістки, скла, пластмаси тощо. 
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема 2. Форма і пластика тварин Анімалістика в скульптурі

Номер слайду 2

Зображення тварин у вигляді круглої скульптури і рельєфу популярні впродовж багатьох століть. До скульптури малих форм (дрібної пластики) належать невеликі статуетки з фарфору, фаянсу, металу, кістки, скла, пластмаси тощо.  До сьогодні збереглися чудові зразки рельєфів так званого «звіриного стилю», у яких надзвичайно точно й виразно передано форму та пластику тварин.

Номер слайду 3

Рельєф — скульптурне зображення на площині. Пектораль — нагрудна прикраса царя, воїна. Найвідомішою вважається скіфська пектораль, знайдена Б. Мозолевським під час розкопок кургану Товста Могила (Дніпропетровська обл.) у 1971 р. Ця знахідка визнана ЮНЕСКО «одним з найвизначніших археологічних відкриттів людства XX століття», Золота пектораль вражає як своїми розмірами — 30,6 см у діаметрі, так і вагою — 1150 г. Однак навіть не це є найважливішим. Скіфська пектораль — це передусім унікальний зразок стародавнього ювелірного мистецтва.

Номер слайду 4

Пам’ятник Білому Біму Чорне вухо у Воронежі (Росія) Гаврил Троєпольський

Номер слайду 5

Фрагмент золотої пекторалі Золота бляшка

Номер слайду 6

А.-Л. Барі Лев убиває змію Слон біжить

Номер слайду 7

В. А. Моріц. Коні біля криниці К. Фратен. Переможець перегонів Дербі 1840-х років

Номер слайду 8

Л. Е. Дезіре. Сетер із дичиною

Номер слайду 9

Порцелянові статуетки німецького (1) та радянського (2, 3) виробництва

Номер слайду 10

Зразок станкової скульптури Великий єгипетський сфінкс у Гізі (Єгипет)

Номер слайду 11

Пам’ятник мамонтам у Ханти-Мансійську (Росія) Капітолійська вовчиця (Рим, Італія)

Номер слайду 12

П.Клодт Одна з фігур «Приборкувачів коней»

Номер слайду 13

П. Клодт. Пам’ятник І. А. Крилову

Номер слайду 14

Пам’ятник Хатіко (Токіо, Японія) Тигр на прогулянці (Осло, Норвегія) Кіт (Барселона, Іспанія)

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Практичне завдання (колективна робота) Створіть рельєф реальної чи фантастичної тварини для декоративного оформлення стіни зоопарку, цирку, парку атракціонів або будівлі природничого музею (пластилін). Послідовність виконання роботи На шматок картону розміром 15 х 15 см.нанисіть стекою пластилін завтовшки 0.5 см. Оберіть один з видів рельєфу. Зробіть начерк майбутнього зображення в альбомі. Нанесіть малюнок на пластелін. Використовуйте стеки.(підручні матеріали) Готову рельєфи викладіть як “стіну”.

Номер слайду 17

Запитання і завдання 1. Чим вирізняються твори мистецтва «звіриного стилю»? 2. Назвіть приклади застосування рельефу в архітектурі. Самостійна робота для допитливих 1. Поцікавтеся, чи є рельєфи на будівлях вашого міста чи села.

Номер слайду 18

Презентацію створено за допомогою комп’ютерної програми ВГ «Основа» «Електронний конструктор уроку». Кись О. В. Образотворче мистецтво Автор: О.В. Калініченко, Л.М. Масол Видавництво: Харків, СИЦИЯ, 2014 рік http://voronezh.go2all.ru http://www.voronezh.ru http://pantikapei.ru https://www.google.com.ua http://www.stihi.ru http://ferzbutik.ru http://kabinet-auktion.com http://usiter.com http://wind-of-travel.ru http://blogs.bashtanka.info http://ancientrome.ru http://znaimo.com.ua http://zateevo.ru http://i.redigo.ru http://lj.snezhny.com http://i.redigo.ru http://family-collections.ru

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Харченко Ірина Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
10 вересня 2019
Переглядів
6299
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку