Урок на тему: "Образи тварин у мистецтв"

Про матеріал
В ілюстраціях до книг про природу головним завданням анімаліста є точність, реалістичність у зображенні тварини, її вдачі та звичок, середовища проживання. У художньому зображенні основна увага приділяється образній характеристиці тварини, декоративній виразності її силуету та кольору.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

У декоративно-прикладному мистецтві зображення звірів і птахів, як правило, стилізовані. Ними прикрашають тарелі, глечики, килими, рушники, одяг. Образи тварин у мистецтв В ілюстраціях до книг про природу головним завданням анімаліста є точність, реалістичність у зображенні тварини, її вдачі та звичок, середовища проживання. У художньому зображенні основна увага приділяється образній характеристиці тварини, декоративній виразності її силуету та кольору.

Номер слайду 2

Бодо Майєр. Ведмеді

Номер слайду 3

Дрема Толле Перрі. Кішка Порівняйте зображення котів на картинах. У чому полягає відмінність між ними? Обгрунтуйте відповідь Валентина Матвієнко. Котик

Номер слайду 4

Марія Оксентіївна Примаченко (Приймаченко) (1909-1997) – українська художниця, яка належить до когорти найкращих митців-примітивістів світу. Займалася живописом, вишивкою, керамікою, ілюстраціями до дитячих друкованих видань.

Номер слайду 5

Значення творчості Марії Примаченко, зокрема її “звіриної серії”, полягає в тому, що в ній поєднуються витоки найдавнішої української культури і сучасність. Твори художниці представлені в багатьох музеях світу. На її честь названо одну з малих планет. Марія Примаченко. Дикий бик і ворон – це тварини-друзі

Номер слайду 6

Марія Примаченко. Сонячний птах

Номер слайду 7

Марія Примаченко. Дика овечка

Номер слайду 8

Практичне завдання Намалюйте ілюстрацію до літературного твору, головним персонажем якого є тварина. Зобразіть її реалістично або стилізовано в русі (гуаш). Поради Оберіть літературний персонаж і спосіб створення його образу – реалістичного чи стилізованого. Перш ніж малювати фарбами, намітьте композицію олівцем. Добирайте кольори та відтінки, що відповідають забарвленню тварини, якщо її зображення натуралістичне. Якщо створюваний образ стилізований – добирайте кольори, що найвиразніше передадуть риси казкового персонажа.

ppt
Додано
18 вересня 2019
Переглядів
3958
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку