Презентація "Форми і методи викладання іноземної мови в НУШ"

Про матеріал
«Форми і методи викладання іноземної мови в НУШ». Дана презентація допоможе вчителям у проведенні майстер- класів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Нежухівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів «Форми і методи викладання іноземної мови в НУШ»Підготувала Вчитель іноземної мови Дмитренко Ольга Олегівна2022

Номер слайду 2

Завдання Нової української школи полягає, насамперед, в усвідомленні вчителями головних суспільних завдань та націлює на пошук форм, навчальних підходів, методів, розробки авторських програм, урізноманітнення технік проведення уроків. Метою Нової української школи є всебічний розвиток дитини, її нахилів, здібностей, компетентностей та наскрізних умінь відповідно до вікових особливостей.

Номер слайду 3

Початковий етап навчання іноземної мови надзвичайно важливий у всьому навчальному курсі. Відповідно до проекту Концептуальних засад реформування середньої освіти «Нова українська школа» передбачається два цикли початкової освіти: 1) адаптаційно-ігровий (1-2 класи); 2) основний (3-4 класи). Така структура зумовлює вчителів до вибору особливих форм, методів і прийомів навчання учнів іншомовного спілкування.

Номер слайду 4

Дитину потрібно зацікавити і спонукати її до сприйняття навчального матеріалу. Початкова школа має досить великий інструментарій дидактичних ігор, нестандартних уроків. Однією з головних умов ефективності навчальної гри – зацікавленість в результаті та артистизм вчителя.

Номер слайду 5

Використання сценічних прийомів у процесі предметного навчання є значущим у творчому розви­тку особистості. Дієвими методами є урок-подорож, урок-казка, пальчиковий театр, ляльковий театр тощо.

Номер слайду 6

На своїх уроках англійської мови в першому класі я враховую відсутність попереднього навчального досвіду своїх учнів, а тому спираюсь на досвід, набутий ними в дошкільний період (уміння розглядати малюнки та обговорювати зображене на них; навички з’єднувати та розмальовувати, ліпити, вирізати та клеїти, співати, танцювати, розповідати вірші, виконувати фізичні рухи тощо). Для кращого засвоєння слів та фраз учням пропонується замалювати, виготовити із пластиліну або паперу ( особливо ефективно цей прийом використовується при вивченні назв тварин або іграшок, їжі). Невеличкі діалоги на уроці розігруємо за допомогою ляльок. Зазвичай прийом театру забезпечує можливістю розіграти різноманітні елементарні комунікативні ситуації відповідно до віку учнів ( при вивченні теми «Знайомство» різні види лялькових театрів стануть у нагоді: настільний, пальчиковий, іграшковий).

Номер слайду 7

Знайомство з літерами англійської абетки також відбувається за допомогою казок. Для кожної літери я вигадую певний образ або історію, яка пояснює назву літери або її звучання. Презентація кожної букви співвідноситься з відповідним словом - символом, перший звук якого співпадає із звуком букви. Для кращого запам’ятовування графічного зображення літери, можна запропонувати дітям виліпити літеру з пластиліну, або викласти за допомогою олівців та ручок.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Навчання читанню відбувається за методом фоніксів, який навчає вимовляти найхарактерніший для тої чи іншої літери звук, який вона продукує. У такий спосіб в учнів формуються первинні навички читання простих односкладових слів вже у першому класі. Ігри з розрізною абеткою допомагатимуть у вивченні відповідностей «буква – звук», навчать першокласників вимовляти слова по звуках , об’єднувати їх та прочитувати слова в цілому.

Номер слайду 10

Гра, як відомо, є природнім середовищем спілкування дітей. Задовольняючи потребу дитини гратися, перевтілюватись, рухатись, учитель забезпечує умови для вивчення іноземної мови на уроці, усвідомлюючи потенціал використання ігор в іншомовному навчанні.

Номер слайду 11

Для активізації лексики на початку уроку я використовую наступні ігрові прийоми: Sort it out. Грати можуть дві команди дітей. Учні по черзі підходять до столу та обирають картку, називають зображений предмет та відкладають її до певної групи карток. Як правило учням пропоную розсортувати картки на дві теми.

Номер слайду 12

Magic box ( Magic bag)У коробці або в мішечку заховані картки з зображенням вивчених слів або іграшки. Одна дитина обирає слово, а інші по черзі відгадують, ставлячи запитання «Is it a cat? Is it a dog? еtc.» Та дитина, яка відгадала слово та отримала відповідь “Yes,it is” у відповідь говорить:“Sit down, please”, виходить до дошки та загадує наступне слово.

Номер слайду 13

Odd one out. На дошці розвішуються картки з вивченої теми, та учням потрібно знайти зайві ( слова з іншої теми) та обґрунтувати свій вибір.

Номер слайду 14

What is missing?На дошці розвішуються картки з зображенням предметів з певної теми (наприклад, Іграшки, Тварини, й т.і.). Учні уважно розглядають малюнки, запам’ятовують. По команді вчителя закривають очі. В цей час вчитель прибирає одну, або декілька карток. Учні відгадують, що зникло, ставлячи запитання: Is it a doll? Is it a car?... Учні, які відгадали , виходять до дошки та вибирають картки, які «зникнуть» наступними.

Номер слайду 15

Hot Potato. Під музику діти передають один одному м’ячик ( імітовану гарячу картоплю). Коли музика зупиняється, дитина яка тримає в руках «картоплю» називає слово, яке позначає зображення на малюнку. (Цю гру можна використовувати на закріплення лексики з будь-якої теми.)ppt_x

Номер слайду 16

Naughty colours. Наприклад, в магазині іграшок кольори перефарбовують всі іграшки в певний колір. На дошці вивішені картки з зображеннями іграшок, а вчитель демонструє картку з кольором. Діти по черзі складають словосполучення: a red car, a red ball, a red doll, etc.

Номер слайду 17

Дуже ефективним є використання методу проектів на уроках англійської мови. На своїх уроках в першому класі я пропонувала учням спочатку індивідуальні проекти: My friend ( учні малювали свого друга та представляли за допомогою простих фраз: He is my friend. His name is…); My toys (Діти виготовляли книжечку з зображенням своїх іграшок та презентували однокласникам); Family tree (діти отримали шаблон з зображенням дерева та після рекомендацій вчителя розташували зображення своїх членів родини й представили свою родину за допомогою простих реплік: She is my mother. Her name is.. He is my father. His name is…); My favourite colour (Після уявної подорожі до країни восьминіжків діти створювали власного кольорового восьминіжка, обмалювавши долоньку та додавши деякі деталі за власним бажанням).

Номер слайду 18

Дієвим навчально-виховним методом формування пізнавального інтересу як мотивації учіння завжди була дидактична гра. Сьогодні інструментарій ігор, використовуваних на уроках англійської мови значно розширився. Це – ігри, що передбачають активну участь школярів в процесі засвоєння мовленнєвих, фонематичних, лексичних навичок, театралізація, пальчиковий театр, ляльковий театр, пантоміма тощо. Вся навчальна діяльність, яка здійснюється в процесі навчання іноземної мови спрямовуватися не лише на формування іншомовної комунікативної компетентності, а й загальнонавчальних умінь, толерантності, загальної культури.

Номер слайду 19

Дякую за увагу

pptx
Додано
7 лютого 2022
Переглядів
2587
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку