презентація "Формування ключових компетентностей школярів на уроках української мови"

Про матеріал
у презентації ведеться мова про інфографіки , як метод формування ключових компетентностей школярів на уроках української мови
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Формування ключових компетентностей школярів на уроках української мови. Підготував:учитель української мови та літератури ЗОШ І-ІІІ ст.с. Скоморошки Оратівського району Заміховський С. В.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Спілкування державною мовою - одна з ключових компетентностей на уроках словесності. Для ефективної реалізації формування даної компетентності використовую: -захист дослідницькихких проектів;редагування текстів, словосполучень, речень. ( є такі завдання у ЗНО)- інфографіки- дискусії ( які стосуються мовного питання); - творчі роботи різних жанрів, типів мовлення тощо

Номер слайду 4

Для формування такої компетентності можна використовувати як активні, так і інтерактивні форми та методи роботи на уроці: Метод «Прес», який допомагає учням чітко, стисло, аргументовано висловити свою думку; розуміння та аналіз матеріалу в ході уроку.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

«Займи позицію» допоможе організувати обговорення чи дискусію зі спірного питання, надасть можливість висловитися кожному, продемонструвати різні думки з теми, обґрунтувати свою позицію або навіть перейти на іншу в будь-який час, якщо аргументи протилежної сторони були переконливими. Метод «Мікрофон» надає можливість кожному сказати щось швидко, по черзі, відповідаючи на запитання або висловлюючи свою думку чи позицію

Номер слайду 7

«Мозковий штурм» — це ефективний метод колективного обговорення, пошук рішень, що спонукає учасників проявляти свою уяву та творчість, який досягається шляхом вільного вираження думок усіх учасників та учасниць і допомагає знаходити кілька рішень по конкретній темі. «Ток-шоу». Метою такої форми роботи є отримання навичок публічного виступу та дискутування.

Номер слайду 8

А чи знаєте ви, що наш мозок у 60 000 разів швидше опрацьовує зображення, ніж текстову інформацію?Розуміння цієї особливості дозволить підвищити ефективність навчання в школі. Тому там, де це можливо, доцільно візуалізувати тест! Як? Використовуйте вже готові інфографіки або створюйте їх самостійно! Для чого? Це дозволяє структурувати інформацію, зробити акценти на головному та зачепити увагу школярів.

Номер слайду 9

Інфографіка – один із сучасних інноваційних інструментів, який допоможе зробити урок цікавим і змістовним.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Учитель повинен створювати такі умови, застосовувати такі методи, прийоми, форми роботи, які б сприяли досягненню відповідних цілей. Школярі вчаться здобувати й застосовувати знання самостійно, індивідуально, в парах, групах. На уроці створюється ситуація успіху, позитивного настрою, відповідної мотивації, взаємопідтримки. Література й мова вивчаються в школі не для того, щоб через багато років людина могла розповісти всі правила, назвати біографічні дані кожного письменника, знати тему та ідею художнього твору. Основне завдання – навчити дитину жити, думати, володіти усним та писемним мовленням.

Номер слайду 15

Дякую за увагу !

pptx
Додано
1 березня 2021
Переглядів
408
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку