Презентація "Формування міжособистісних стосунків"

Про матеріал
Представлено презентацію на тему "Формування міжособистісних стосунків" з івправаим та завданнями в ході уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Принципи формування міжособистісних стосунків з дорослими й однолітками

Номер слайду 2

У будь якій життєвій справі людям доводиться спілкуватися, обмінюватися інформацією, домовлятися, знаходити виходи зі складних ситуацій тощо. Ефективне спілкування — це не тільки передача інформації. Важливо не тільки вміти говорити, а ще й уміти слухати, щоб зрозуміти, про що говорить співрозмовник. СПІЛКУВАННЯ – ЦЕ НЕВІД’ЄМНА ЧАСТИНА ЛЮДСЬКОГО ЖИТТЯ ТА ОСНОВА СТОСУНКІВ МІЖ ЛЮДЬМИ.

Номер слайду 3

Навички ефективного спілкування1. Упевненість у собі;2. Взаємодовіра до співрозмовника;3. Активне слухання;4. Уміння чітко висловлювати свою думку;5. Уміння відкрито виражати свої почуття без тривоги і звинувачень5. Адекватна реакція на критику.6. Уміння попросити про послугу, по допомогу.7. Почуття власної гідності;8. Щирий інтерес до теми бесіди.9. ДОПОВНІТЬ ВЛАСНИМИ НАВИЧКАМИ (З ДОМАШНЬОГО ЗАВДАННЯ)

Номер слайду 4

Поради для ефективного спілкування:- Розмовляючи з людиною, дивіться їй в очі, покажіть,що ви довіряєте їй,а вона цілком може довіряти вам;- Завжди пам’ятайте ім’я співрозмовника і звертайтеся до нього на ім’я у ході бесіди - це дуже важливо;- Виявляйте щирий інтерес до людини, цікавтеся її поглядами, думками, діями;-Не треба забагато говорити про себе, намагаючись слухати співрозмовника, інакше який сенс у розмові, якщо ви не хочете нікого слухати, окрім себе?- У разі виникнення конфліктної ситуації, використовуйте принцип «Я - повідомлення» та намагайтеся все розв’язати шляхом компромісу.

Номер слайду 5

Як було раніше вивчено, рівень спілкування впливає на формування того чи іншого типу стосунків. ЗАВДАННЯ. Встановіть відповідність між рівнями спілкування та видами стосунків:{073 A0 DAA-6 AF3-43 AB-8588-CEC1 D06 C72 B9}Рівень спілкування. Вид стосунків. Фрази Факти Думки Почуття Довіра  Чи вийшло так, що один рівень спілкування можу бути присутнім у різних видах стосунків? ЧОМУ?

Номер слайду 6

Так, залежно від того, яким є наше спілкування з оточуючими, будуються наші особистісні стосунки. Властивістю цих стосунків є те, що з різними людьми наше спілкування є абсолютно різним, проте якість цих стосунків є незмінною. За якісними характеристиками стосунки є (встановіть відповідність ілюстрацій):- доброзичливі (привітні)- нейтральні (байдужі)- недоброзичливі (конфліктні)

Номер слайду 7

Яка, на Вашу думку, якість стосунків є позитивною для людини та її соціального благополуччя?Як це впливає на якість життя людини та як пов’язано з іншми складовими здоров’я?Дайте усні відповіді.

Номер слайду 8

Формування рівноправних позитивних, високоефективних стосунків базується на ПРИНЦИПІ ТРЬОХ «К»

Номер слайду 9

У стосунках завжди проявляються особистісні риси людини, її вікові особливості, навні життєві навички. Вміння людини будувати доброзичливі стосунки з різними віковими категоріями – є запорукою успішного, щасливого, впевненого майбутнього.

Номер слайду 10

ПРАКТИЧНА РОБОТА(короткі записи виконуємо в зошит )Відпрацювання прийомів ефективного спілкування з дорослими й однолітками, розвиток комунікативних навичок.

Номер слайду 11

Завдання 1. Складіть перелік правил спілкування з однолітками за схемою.{073 A0 DAA-6 AF3-43 AB-8588-CEC1 D06 C72 B9}МОЖНА НЕ МОЖНА

Номер слайду 12

Завдання 2. Складіть перелік правил спілкування з вчителями, дорослими за схемою.{073 A0 DAA-6 AF3-43 AB-8588-CEC1 D06 C72 B9}МОЖНА НЕ МОЖНА

Номер слайду 13

Завдання 3. Складіть перелік правил спілкування з батьками за схемою.{073 A0 DAA-6 AF3-43 AB-8588-CEC1 D06 C72 B9}МОЖНА НЕ МОЖНА

Номер слайду 14

Домашнє завдання:1. Опрацювати §21.2. Провести інтерв’ю з батьками (с. 154).3. Пройти узагальнюючий тест за посиланням: https://naurok.com.ua/test/spilkuvannya-ta-formuvannya-mizhosobistisnih-stosunkiv-86514.html,результати – на Вайбер вчителю (скрин)4. В умовах карантину переглянути з батьками разом сімейний фільми (дійти згоди, що саме дивитися).5. Скласти слоган про важливість здорових стосунків. Про здорові стосунки дбаймо – Фундамент щастя закладаймо!!!!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Domanetska Valentina
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Кузьменко Tетяна Борисівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Мележик Ольга
До підручника
Основи здоров`я 9 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
19 травня 2020
Переглядів
11833
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку