Презентація "ФОРМУВАННЯ ПРЕДМЕТНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ УЧНІВ НА УРОКАХ ХІМІЇ ШЛЯХОМ ВИКОРИСТАННЯ ІНТЕРАКТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ"

Про матеріал
Дану презентацію можна використати на психолого-педагогічних семінарах, педагогічних радах та на різних етапах уроків...
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ФОРМУВАННЯ ПРЕДМЕТНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ УЧНІВ НА УРОКАХ ХІМІЇ ШЛЯХОМ ВИКОРИСТАННЯ ІНТЕРАКТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙАвтор – Притула Оксана Миколаївна,Чернівецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 20

Номер слайду 2

Перед учителем сьогодні ставиться складне завдання: потрібно давати не суму знань, а формувати навички учнів орієнтуватися в  сучасному світі, щоб вони могли застосовувати знання на практиці. “Справжнє завершення освіти забезпечує тільки саме життя і свідома самостійність кожного”. Д.І. Менделєєв

Номер слайду 3

Досягти вищесказаного можна через:розвиток компетентностей учнів на уроках хімії шляхом використання інтерактивних технологій, організація навчання учнів із урахуванням логіки пізнання, створення умов для виявлення потенційних можливостей школярів, розвиток у дітей та підлітків інтересу до самопізнання і самовизначення, прагнення до творчості;розкриття наукового та світоглядного потенціалу хімії, одного з предметів природничого циклу як умови формування майбутнього інтелекту нації;ефективне використання інтерактивних методів навчання, інноваційних технологій  з метою активізації пізнавального інтересу дітей до вивчення хімії.

Номер слайду 4

Єдиний шлях, що веде до знання – це діяльність. Бернард Шоу. Компетентність не зводиться тільки до знань чи тільки вмінь. «Компетентність є сферою відносин, що існують між знанням і дією в людській практиці».

Номер слайду 5

Компоненти структури компетентностей, основні його елементи це: знаннядіяльністьмотиваціяцінностіУсі вони взаємодоповнюють і знаходяться під впливом соціальної взаємодії.

Номер слайду 6

Трирівнева ієрархія компетентностей:загально-предметніключовіпредметні

Номер слайду 7

Предметні компетенціїсукупність ціннісних орієнтацій, знань,умінь, способів особистісної чи соціально значущої продуктивної діяльності щодо кола об'єктів відповідної науки, що формуються засобами навчального пред­мета як результат особистісного досвіду учня

Номер слайду 8

Поставити справу так, щоб усе, що підлягало вивченню, вивчалося легко, швидко, ґрунтовно. Я. А. Коменський

Номер слайду 9

Сучасний урок – це урок демократичний. Він проводиться не для учнів, а разом з ними. Тому постала необхідність переходу від «передачі знань» до «навчання вчитися», «навчання жити». Учневі не так треба подати тему, як навчити осмислювати її, а вже потім – шукати інформацію, яка допоможе реалізувати (розв’язати) проблему.

Номер слайду 10

У своїй педагогічній практиці використовую технології колективно – групового навчання: «Мозковий штурм»«Мікрофон»«Дерево рішень»«Навчаючи – вчуся»«Ажурна пилка»«Асоціативний кущ».

Номер слайду 11

Надаю перевагу роботі учнів у групах, тому застосовую різні методи кооперативного навчання:«Два - чотири - всі разом»«Ротаційна трійка»«Карусель»«Акваріум»«Робота в парах».

Номер слайду 12

На уроках узагальнення і систематизації знань та на етапі закріплення знань ефективними є такі ігрові вправи: «Знайди помилку»«Третій зайвий»«Складіть назви елементів»«Хрестики- нулики» 

Номер слайду 13

«Знайди помилку»Під час хімічних реакцій молекули і атоми руйнуються

Номер слайду 14

«Складіть назви елементів»Із запропонованих літер скласти якомога більше назв хімічних елементів:н; р; ц; й; к; і; о; т; и; л; ь; а; х.. (Натрій, Кальцій, Хлор, Цинк)

Номер слайду 15

«Третій зайвий»

Номер слайду 16

«Хрестики- нулики»Знайдіть виграшний шлях

Номер слайду 17

Важливим нині є:не лише обсяг знань, а й уміння ними оперувати, бути готовим змінюватися та пристосовуватися до нових потреб ринку праці, оперувати й управляти інформацією, активно діяти, швидко приймати рішення, навчатися упродовж життя.

Номер слайду 18

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Пупкін Андрій
    Презентація дуже актуальна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Будник Олена
    Чудовий матеріал!!!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 січня 2019
Переглядів
1804
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку