Презентація "Формування зорової пам'яті"

Про матеріал
Психолог пропонує кожній дитині тему для невеликої розповіді (наприклад, «Театр», «Магазин», «Риболовля», «Прогулянка в ліс» тощо). Отримавши тему, кожен учень повинен розкрити її, описуючи всі події в ній, у зворотному порядку. Беруть сірники без голівок або лічильні палички. Психолог з висоти 10-15 см кидає на стіл 2-3 шт. і пропонує розглянути їх розміщення, запам’ятати його та відтворити в зошиті.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Формування пам’яті. ОЛЬГА ДУЛА

Номер слайду 2

Гра «Античас» Психолог пропонує кожній дитині тему для невеликої розповіді (наприклад, «Театр», «Магазин», «Риболовля», «Прогулянка в ліс» тощо). Отримавши тему, кожен учень повинен розкрити її, описуючи всі події в ній, у зворотному порядку.

Номер слайду 3

Вправа «Сірники»Беруть сірники без голівок або лічильні палички. Психолог з висоти 10-15 см кидає на стіл 2-3 шт. і пропонує розглянути їх розміщення, запам’ятати його та відтворити в зошиті.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Вправа «Пригадай, що було»Психолог пропонує дітям щохвилинно описати події власного вчорашнього дня. Якщо виникнуть труднощі у відтворенні, необхідно зайнятися чимось іншим, а через 5-10 хв спробувати згадати ще раз.

Номер слайду 6

Гра «Повторюй за мною»(ДЛЯ ГРУПИ)Грають всі присутні діти. Перший учень називає будь-яке слово, наприклад, друг, другий повторює його і додає своє, наприклад: друг, будинок. Перший називає два слова та додає своє нове слово. Перемагає той, хто не збиваючись, повторить більше слів.

Номер слайду 7

Гра «Тахітоскоп»(ДЛЯ ГРУПИ)Учасники гри сидять у колі. Один або двоє учасників стають у центр кола. Вимикається світло, і, стоячи в центрі кола, гравці приймають будь-які пози, нерухомо застигаючи в них. На сигнал готовності на деякий час вмикається світло і знову вимикається. У момент спалаху учасники гри намагаються якомога точніше запам’ятати положення ведучого. Після вимкнення світла позуючі в темряв повертаються і сідають в коло. Знову вмикається світло і всі учасники гри, крім позуючих, спільними зусиллями намагаються відтворити те, що вони бачили. При цьому натурщиків повертають у середину кола і «ліплять» із них пози, у яких, на думку групи, вони знаходилися під час спалаху світла. Після того, як учасники гри дійдуть певної згоди, натурщики демонструють свої справжні пози.

Номер слайду 8

Вправа «Повтори рух» Психолог плеще в долоні, вистукуючи певну ритмічну мелодію. Дитина уважно слухає її, запам’ятовує , а потім відтворює. Ритмічні вирази повинні бути короткочасними, чіткими.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
15 березня 2023
Переглядів
117
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку