Презентація " Франц Кафка. "Перевтілення".Трагедія? Втеча? Порятунок?"

Про матеріал
До вашої уваги представлена презентація, яка включає основні віхи життя письменника, вплив сімейних стосунків на світобачення письменника та його літературну діяльність.Характеризується не лише головний герой новели, але і всі члени його родини, їх стосунки та причини, які призвели до перевтілення Грегора в комаху.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Франц Кафка«ПЕРЕВТІЛЕННЯ» Трагедія? Втеча? Порятунок?Підготувала викладач Київського механіко- технологічного фахового коледжу Йовенко С. М.

Номер слайду 2

ТЕМА:" Франц Кафка. Новела " Перевтілення"- концепція "маленької людини" та її самотності в суспільстві". МЕТА: визначити особливості «кафкіанського» світу ,відчуження особистості у творі, характерні риси стилю Ф. Кафки, поєднання реалістичних і міфологічних елементів у гротескному світі; з’ясувати морально-етичні проблеми в новелі, осмислити трагедію головного героя твору;перевірити рівень засвоєння знань із теми ««Перевтілення» Ф. Кафки»; розвивати навички усного монологічного зв’язного мовлення, уміння працювати з художнім текстом; вчити студентів усвідомлювати позицію автора, висловлювати та аргументувати власні оцінки та судження з опорою на текст твору; поглибити вміння характеризувати персонажів новели;виховувати повагу до особистості, співчуття, милосердя, любов та взаємопідтримку.

Номер слайду 3

Франц Кафка. Втрачена інформація3 липня 1883 народився в ПРАЗІ у єврейській родині. Після закінчення гімназіїї вступив до Карлового університету в Празі та отримав ступінь доктора юридичних наук. Батько письменника був жорстокою і деспотичною людиною. Кафка переважну більшість своїх творів писав німецькою мовою. В своїй родині почував себе досить самотнім. Головним твором його життя є новела « Перевтілення».1917р. захворів на туберкульоз.1922р. Через хворобу був змушений вийти на пенсію.9. Єдиним другом в його житті був Макс Брод.3 липня 1883 народився в …. у єврейській родині. Після закінчення гімназії вступив до …. університету в Празі та отрима ступінь доктора…. … . Батько письменника був …. І ….людиною. Кафка переважну більшість своїх творів писав …. мовою. В своїй родині почував себе досить …. . Головним твором його життя є … … .1917р. захворів на … .1922 р. Через хворобу був змушений … …Єдиним другом в його житті був … … .

Номер слайду 4

Світ Кафки. Який він?нереалізованістьвтрата віри в себевідчуженістьсамотністьвразливістьпесимізмзамкненість

Номер слайду 5

Грегор. Працьовитийсумліннийвідповідальниймає гідністьтурбується про родинупокірнийчутливий до прекрасного. САМОТНІСТЬальтруїсткомаха

Номер слайду 6

Грегор і його родина до…Любить Грегора, але стримана в почуттях Відчуженість, байдужість, жорстокість,гнів. Близька Грегору, але не цікавиться його життям. ГАМАНЕЦЬТеплих сімейних стосунків немає. Єдине , що їх об’єднує, - РОЗДУМИ ПРО МАТЕРІАЛЬНИЙ ДОБРОБУТМАТИГРЕТАБАТЬКОГРЕГОР

Номер слайду 7

Причини перетворення Грегора в комахусамотність. Духовне зубожіння. Абсурдний жорстокий світ. Непорозуміння членів родини. Зацькованість і втома на роботіМізерність інтересів«Що ти знаєш про мій біль, що я знаю про твій?»

Номер слайду 8

Грегор і його родина після… батько мати сестра. Агресивний. Жорстокий. Заганяє сина до кімнати Замикає двері на ключ. Жбурляє яблуками. ВболіваєСтраждаєЗахищаєБоїться бачити його. Стає байдужою. Піклується про брата. Зменшується увага. Зрікається брата. Влаштувався на роботу. Шиє білизну для крамниці мод. Працює продавчинею. Вивчає стенографію« Його треба здихатися»

Номер слайду 9

Тема «маленької людини»людинаслабкабеззахисна«самотня комаха»нещаснабезпораднапринижена. Поза межами суспільства людина існувати не може

Номер слайду 10

Кімната ГрегораІ частина: чиста кімната ,непогано умебльованаІІ частина: пустеляІІІ частина : Звалище непотрібних речей

Номер слайду 11

ЛЮБОВТУРБОТАТЕРПІННЯПІДТРИМКА

Номер слайду 12

3

Номер слайду 13

Часто той, хто є мурашкою в матеріальному світі, є гігантом у світі моральному Віктор Гюго

Номер слайду 14

pptx
Додано
20 листопада 2022
Переглядів
601
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку