Презентація " Функції шкіри. Чинники,що впливають на здоров’я шкіри. Типи шкіри. Догляд за шкірою і волоссям".

Про матеріал
ознайомити з основними функціями шкіри та чинниками впливу на її здоров'я; дати уявлення про поширені косметичні проблеми підлітків та причини їх виникнення; поглиблювати знання здобувачів освіти з порушеннями слуху про косметичні засоби для підлітків та їх призначення;
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Функції шкіри. Чинники,що впливають на здоров’я шкіри. Типи шкіри. Догляд за шкірою і волоссям.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

-Ми з вами вже знаємо , що в підлітковому віці можуть з’явитися проблеми із зовнішністю. Наше завдання – розглянути їх і з’ясувати, які з цих проблем можуть погіршити стан здоров’я.

Номер слайду 4

Займи позицію «так» ,«ні». Краса людини не окреслюється зовнішністю. Головне – це багатство внутрішнього світу. Зустрічають по одягу, проводжають по розуму.

Номер слайду 5

- Що ви зобов’язуєтесь робити постійно, систематично , дбаючи про свою красу і здоров’я.

Номер слайду 6

Обговорення ситуації : Семикласниця Галя побачила в себе на лобі маленький прищик і дуже засмутилася Вона сіла перед дзеркалом і вичавила його Навечір у неї утворився великий гнійник і мама не зволікаючи відвезла доньку до лікарні Лікуватися довелося довго Чому так трапилося?

Номер слайду 7

Функції шкіри{3 B4 B98 B0-60 AC-42 C2-AFA5-B58 CD77 FA1 E5}Функції шкіри Характеристика. Терморегуляційна. Участь у регуляції теплового обміну із зовнішнім середовищем. Близько 80% усіх теплових витрат організму здійснюється через шкіру.

Номер слайду 8

Рецепторна Містить рецептори, завдяки яким відчуває холод, тепло, дотик, вібрацію, біль, що і дає їй змогу реагувати на зміни зовнішнього і внутрішнього середовища, сприймати навколишнє середовище і краще пристосовуватися до його умов.

Номер слайду 9

ЗахиснаЄ бар’єром між внутрішнім і зовнішнім середовищем,захищає інші тканини тіла від механічних і термічних ушкоджень, сонячного випромінювання , а також не пропускає всередину організму хвороботворні мікроорганізми, шкідливі рідини, гази тощо.

Номер слайду 10

Дихальна. Загальній газообмін відбувається не тільки через легені , а й через шкіру , яка поглинає кисень і виділяє вуглекислий газ.

Номер слайду 11

Видільна. Обмінна. Через шкіру виводиться частина сечовини, мінеральних солей і води. Участь у регуляції водного, сольового , вуглеводного та жирового обмінів

Номер слайду 12

Які ж чинники, впливають на здоров’я шкіри ?Варто знати, що шкіра – відображення стану всього організму. За її станом можна діагностувати здоров’я людини або часткову його втрату чи відсутність, наявність захворювань.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Косметичні проблеми підлітків Перша проблема - підлітки звертають увагу на те, що почали сильніше пітніти. Це пов’язано з посиленою роботою потових залоз у період статевого дозрівання. Тому треба ретельніше дотримувати правил особистої гігієни : частіше митися, не носити синтетичної білизни, загартовуватися тощо.

Номер слайду 15

Друга проблема – поява вугрової висипки. Вирішення цієї проблеми потребує консультування з фахівцями: лікарем косметологом, дерматологом.

Номер слайду 16

Дерматолог займається лікуванням хворої шкіри:вугрі, висипання, діатез тощо. Косметолог здійснює маніпуляції по догляду за шкірою, очищення накладання масок тощо.

Номер слайду 17

Висновок: Пам’ятайте ,що по-справжньому красива людина-не та , яка накладає тонни пудри і помади, а та ,у якої чиста , гладенька і пружна шкіра, здорове волосся , ясні очі, гарна постава і доброзичлива усмішка.

Номер слайду 18

Прийом «Кольорові знаки»Учні вибором та підняттям догори геометричної фігури відповідного кольору показують наступне: Зелений – дізнався(лась) і зрозумів(ла) для себе багато нового;Жовтий – дещо залишилося для мене незрозумілим;Червоний – багато чого не зрозумів(ла).

Номер слайду 19

Вправа “синквейн”Шкіра. Еластична, чутлива. Захищає, утворює, виділяє. Найбільший орган організму людини. Покрив тіла.

pptx
Пов’язані теми
Основи здоров’я, 7 клас, Презентації
Інкл
До підручника
Основи здоров`я 7 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
14 січня 2023
Переглядів
4615
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку