Презентація "Футбол. Фінти"

Про матеріал
Ця презентація допомагає дітям більше познати модуль "Футбол". Для того щоб обіграти суперника треба навчитися таким рухам, як фінтам. Фінтам з м'ячем та без м'яча. Футбольний фінт - це рух, внаслідок яких суперника вводять в оману, обманний прийом, виконаний футболістом. Якісне виконання фінтів залежить від наявності у футболіста необхідних фізичних і психічних якостей, його інтуїції і можливості імпровізувати. Тут особливу роль відіграє: багата уява, швидкість реакції, висота центру ваги корпусу тіла, швидкість і загальна фізична підготовка.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентацію виконала: Вчитель фізичної культури Запорізької гімназії № 65 Чаровата І. М. ЯК ОБІГРАТИ СУПЕРНИКА В ФУТБОЛІ(Фінти)

Номер слайду 2

Футбольний фінт. Для того щоб обіграти суперника треба навчитися таким рухам, як фінтам. Футбольний фінт - це рух, внаслідок яких суперника вводять в оману, обманний прийом, виконаний футболістом. Якісне виконання фінтів залежить від наявності у футболіста необхідних фізичних і психічних якостей, його інтуїції і можливості імпровізувати. Тут особливу роль відіграє: багата уява, швидкість реакції, висота центру ваги корпусу тіла, швидкість і загальна фізична підготовка.

Номер слайду 3

фінти без м'яча. Фінти без м'яча в залежності від характеру руху стосуються загальної техніки футболіста. Це прискорення, зміна швидкості і напряму бігу. Фінти без м'яча - це засіб звільнення футболіста від опіки його суперника з метою виходу на вигідну позицію для оволодіння м'ячем. Наприклад, під час руху вкидання м'яча з-за бокової лінії (аут). Застосовування фінтів без м'яча захисниками. Вони спостерігають за атаками суперника, який веде м'яч, і намагається спровокувати, щоб він відпустив м'яч, і тоді вибити або відібрати його. Воротарі (голкіпери) застосовують фінти всім тілом з метою створення такої штучної ситуації, щоб нападники били в ті кути воріт, до захисту яких вони підготувалися заздалегідь.

Номер слайду 4

Фінти з м'ячем Фінти з м'ячем розподіляються залежно від місця і положення, яке займає суперник під час виконання футболістом фінта, - спереду, збоку, ззаду.

Номер слайду 5

знаменіті футболістина честь котрих названі фінти Зінедін Зідан. Французький футболіст і вже тренер, чемпіон світу 1998 року. один з найкращих футболістів світу кінця XX — початку XXI століть Кріштіану Роналдупортугальський футболіст, вінгер і нападник англійського «Манчестер Юнайтед» і збірної Португалії, у складі якої був капітаном, а також рекордсменом за кількістю ігор і забитих голів. У 2021 році Globe Soccer Awards назвали Роналду найкращим бомбардиром усіх часів

Номер слайду 6

знаменіті футболістина честь котрих названі фінти Хуан Роман Рикельме. Однин з найталановитіших аргентинських гравців свого покоління. Він провів більшу частину своєї кар'єри в «Бока Хуніорс», а залишив значний вплив у Іспанії, виступаючи за «Вільярреал». Він вважається одним з найкращих плеймейкерів свого часу за унікальний стиль гри, який порівнювали з Дієго Марадоною. Артур Антуніс Коїмбра  (відоміший як Зіку)— бразильський футболіст, пізніше футбольний тренер. Зіко вважається одним із найвеличніших футболістів в історії, відомий своїм дриблінгом і виконанням стандартних положень. Виступав за «Фламенго», «Удінезе» і японський клуб «Касіма Антлерс». Був тренером збірної Японії. У 2009 році на стадіоні «Маракана» в Ріо-де-Жанейро відкрито пам'ятник Зіко, що став легендою місцевого футбольного клубу «Фламенго», а також найкращим бомбардиром з 333 голами.

Номер слайду 7

типи гравцівІснує велика кількість (фінтів) або способів обвести суперника в футболі, але не всі фінти підійдуть під ваш стиль гри. Розберіться, до якого типу гравців ви належите

Номер слайду 8

Захисник. Ви високий і широкий в плечах, але не дуже швидкий (зазвичай захисник)? Тоді спробуйте ці фінти:

Номер слайду 9

Фінт Ножиці Ймовірно, найбільш простий фінт. Однією ногою обведіть навколо м'яча, перемістивши на неї масу тіла. Потім пробросьте м'яч іншою ногою і прискортесь

Номер слайду 10

Фінт Зіко. Використовується, коли суперник знаходиться за спиною. Переступите м'яч, швидко розгорніться і тікаючи в протилежну сторону

Номер слайду 11

Помилковий замах. Швидше за все, ви вже не раз виконували такий трюк, правда навіть і не підозрювали, що він входить до числа фінтів. Використовувати помилковий замах можна у випадках, коли необхідно здійснити удар по воротах або віддати передачу. Коли відбувається замах, захисник в більшості випадків, йде на м'яч з метою його перехопити,Помилковий замах. Зрозуміло з назви. Треба замахнутися, як ніби будете бити. Тіло повинно рухатися відповідно. Потім швидко розпряміть ногу, злегка торкнувшись м'яча.. Найголовніше у виконанні помилкового замаху встигнути зупинити ударну ногу, інакше станеться дотик з м'ячем і той змінить свою траєкторію.

Номер слайду 12

фінти для центрального півзахисника. Фінти для центрального півзахисника. Використовується той же фінт « Ножиці».  

Номер слайду 13

Фінт Між ніг. Пробросьте м'яч між ніг суперника. Якщо треба, використовуйте ножиці, щоб він розсунув ноги.

Номер слайду 14

Фінт Зідана. Наступіть на м'яч, розгорніть на цій нозі, під час розвороту підошвою другий ноги прокотите м'яч слідом за собою.

Номер слайду 15

Спрощений фінт Рікельме. Коли суперник знаходиться поруч з вами, підошвою відкотити м'яч і цієї ж ногою пробросьте м'яч у нього між ніг.

Номер слайду 16

Фінт Бланко Використовується, щоб обіграти двох гравців. Потрібно Затиснути м'яч ногами і стрибнути між двома суперниками. 

Номер слайду 17

Фінти для вінгера або нападника. Вони найчастіше використовують фінти: Ножиці, Фінт Зідана, Між ніг, Спрощений фінт, Фінт Рікельме, фінт Зіко

Номер слайду 18

Фінт Подвійні ножиціВиконують двоє ножиць поспіль по черзі кожною ногою

Номер слайду 19

Фінт Танець. Використовується при наявності вільного простору. Ліві ножиці, праві ножиці, ще раз ліві, помилковий рух корпусом вправо і прискорення.

Номер слайду 20

Фінт Перекиданя Коли м'яч підстрибує, перекиньте його над ногою суперника.

Номер слайду 21

Фінт Роналдо. Якщо ви хочете піти направо, то ліву ногу поставте попереду і трохи в стороні від м'яча, а що залишилася позаду правої пробросьте м'яч в потрібну сторону

Номер слайду 22

Ще один фінт від Кріштіану Роналдо. Коли захисник у вас за спиною, відштовхніть його назад. Потім стрибнути вперед. Під час цього прокиньте м'яч, як в описі першого фінта, але не так сильно, розгорніть і пробросьте м'яч повз захисника.

Номер слайду 23

Еластиком. Трохи просуньте м'яч зовнішньою стороною стопи в одну сторону, а потім перекладіть корпус і внутрішньою стороною тієї ж ноги сильно відкиньте м'яч в іншу сторону.

Номер слайду 24

Дякую вам за увагу Навчаємось фінтам у футболі

pptx
Додано
31 грудня 2023
Переглядів
330
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку